• BIST 8718.11
  • Altın 2241.916
  • Dolar 32.3322
  • Euro 35.1537
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 3 °C

BOZUK DİŞLERİ ESKİ HALİNE GETİRİYOR, 40 YIL DÜŞÜNSENİZ AKLINIZA GELMEZ

BOZUK DİŞLERİ ESKİ HALİNE GETİRİYOR, 40 YIL DÜŞÜNSENİZ AKLINIZA GELMEZ
BOZUK DİŞLERİ ESKİ HALİNE GETİRİYOR, 40 YIL DÜŞÜNSENİZ AKLINIZA GELMEZ

Belfast Queen’s üniversitesi Kuzey İrlanda’nın en önemli üniversitelerinden biridir. Araştırma konusunda oldukça gelişmiş olan bu üniversite bozuk dişleri eski haline getirecek mucize bir buluşa imza attı.. Her zaman kullandığımız bu hapı çok yakından tanıyoruz.

2-20191030231616.jpg

Hapın ismini birazdan söyleyeceğiz ancak şunu da belirtelim dozu hiç önemli değil hafif dozda alındığında bile çok etkili.. Bulunduğu günden bu yana her zaman çok faydalı olan bu hapın adı A-spirin. Evet yanlış duymadınız Kuzey İrlanda’daki araştırmacıların yaptığı kapsamlı çalışma sonucu a-spirinin çürük dişleri onarma özelliği ortaya çıktı. Peki bunu nasıl yapıyor? Diş köküne bir takım uyarı sinyalleri gönderen a-spirin, diş yenilenme özelliğini aktif ederek bozuk dişleri onarma, sağlam dişleri ise daha sağlıklı hale getiriyor..

3-20191030231617.jpg

Günümüzde diş macunlarının bile dişlerimizi içten içe çürüttüğü yönünde iddialar varken a-spirinin bu denli faydalı bir hap olarak ortaya çıkması bizi oldukça şaşırttı. Uzun yıllar a-spirin ağrı kesici olarak kullanıldı, bir dönem a-spirinle alakalı olumsuz söylemler doğsa da bilim insanları bu söylemleri yalanladı ve a-spirin ün kazanmaya devam etti. Bilinen en meşhur ağrı kesici a-spirin artık diş çürüklerinin onarılmasında da çok etkili. Kim bilir başka hangi sağlık problemlerine iyi geliyor bilim insanları bunları araştırmaya devam ediyor.

4-815.jpg

Dişlerin Yenilenmesinde Büyük Rol Oynuyor Genelde diş çürümesinde kullanılan tedavi bellidir çürük çok ilerlememişse dolgu yapılır, çürük ileri seviyedeyse kanal tedavisi ile diş kurtarılmaya çalışılır. Diş kanal tedavisi ile de kurtarılmıyorsa dişin çekilmesi gibi bir durum ortaya çıkabilir. Prof. Ikhlas El Karim, Queen’s Üniversitesinde yaptığı araştırmalar ile kendinden sıkça söz ettiriyor. Biyomedikal bilimler başkanı olan El Karim, a-spirinin diş dolgusu yerini alabilecek bir yapıda olduğunu bu konudaki araştırma sonucunda dolgu olmadan dişleri eski sağlığına döndürebilmenin mümkün olduğundan söz ediyor.

2-20191030231616.jpg

Diş kökünde bulunan hücreleri arttırabilmek dişin çürük dokusunun eski haline gelmesini sağlıyor ve a-spirin bu noktada diş kökünde bulunan hücrelerin çoğalması için çok etkili öneme sahip. Anladığımız üzere, a-spirin hücre yenilenmesinde etkili peki baş ağrımıza iyi gelmesinin sebeplerinden biri de hücreleri yeniliyor olması olabilir mi? A-spirin diş sağlığı endüstrisi hakkında çok ciddi tasarrufları da beraberinde getirebilir. Profesör El Karim, eczacılar ile ortak yapacakları çalışma ile bu tedaviyi daha hızlı bir şekilde hayata geçireceğine inanıyor. Gelecekte a-spirin dolgunun yerini alır mı ya da dolgu diye bir teknoloji kalır mı bunu hep beraber göreceğiz.

3-20191030231617.jpg

Sitemizden sağlıkla alakalı gelişmeleri takip etmeyi unutmayın. Nasıl kullanılır? Henüz bilimsel araştırmalar kesinleşmese de sizlerden gelen yoğun talep dolayısıyla a-spirini nasıl kullanmanız gerektiğini açıklıyoruz. Toz haline getirip dişlerinizi fırçalayabilirsiniz. Ağrıyan ya da çürük dişin üstüne koyup erimesini bekleyebilirsiniz. Kan sulandırıcı kullanıyorsanız doktorunuza danışmadan denemeyin. Bilimsel çalışmaların sonuçlanmasını bekleyip o şekilde denemenizi tavsiye ettiğimizi unutmayın.

Bu haber toplam 9033 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2014 Şiir Dostları | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.