• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 12 °C

METEOROLOJİ’DEN 16 İL İÇİN KAR AÇIKLAMASI

METEOROLOJİ’DEN 16 İL İÇİN KAR AÇIKLAMASI
METEOROLOJİ’DEN 16 İL İÇİN KAR AÇIKLAMASI

Meteoroloji’den 16 il için yoğun kar yağışı Meteoroloji’den 16 il için yoğun kar yağışı uy-arısı yaptı AŞAĞIYA DOĞRU İLERLEYEREK VE DİĞER SAYFADAN DETAYLARI OKUYUN  Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün uyarısına göre, yoğun kar yağışı Cuma sabaha karşı başlayacak, 3 gün boyunca aralıklarla etkili olacak.

6-035.jpg

Uyarıda, yer yer tipi şeklinde görülecek kar yağışı sırasında buzlanma ve don olayı ile ulaşımda yaşanabilecek olumsuzluklara dikkat çekildi. UZMANLAR ÇIĞ TEHLİKESİNE KARŞI YETKİLİLERİ VE VATANDAŞLARI UYARDI Kar yağışının Doğu Anadolu’da Erzincan, Bingöl, Muş, Bitlis, Van ve Hakkari çevreleri ile Tunceli’nin kuzeyi, Siirt’in ve Şırnak’ın doğusunda etkili olması bekleniyor.  Orta ve Doğu Karadeniz’de; Ordu, Giresun, Gümüşhane, Bayburt, Trabzon, Rize ve Artvin illerinde bu gece saatlerinden başlayacak yağışın Cuma bölgenin iç kesimleri ile rakımı 500 metrenin üzerindeki yerlerinde, Cumartesi günü sabah saatlerinden itibaren ise bölge genelinde, Pazartesi öğle saatlerine kadar yoğun kar şeklinde olması tahmin ediliyor.

7-018.jpg

Uzmanlar çığ tehlikesine karşı yetkilileri ve vatandaşları dikkatli ve tedbirli olmaları konusunda uyarıyor. BİR UYARI DA BATI KARADENİZ İÇİN Meteorolojiye göre, Marmara’nın doğusu ile Batı Karadeniz’de beklenen yağış Cuma akşam saatlerinden itibaren Pazar günü sabah saatlerine kadar Sakarya, Düzce, Bolu, Zonguldak, Bartın, Karabük ve Kastamonu çevrelerinde kuvvetli yer yer yoğun kar şeklinde olacak. Bölgede, İstanbul’u Ankara’ya bağlayan Bolu Dağı geçişi, Türkiye karayolu ulaşımı açısından büyük önem taşıyor. Meteroloji Genel Müdürlüğü Başlangıç Periyodu: 06.02.2020-18:00 Bitiş Periyodu: 07.02.2020-18:00 Yayın Tarihi: 06.02.2020 Yayın No: 111 METEOROLOJİK GÖRÜNÜM Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre;

8-011.jpg

Ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, Trakya dışında kalan bütün bölgelerimizin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların genellikle karla karışık yağmur ve kar, Batı Akdeniz kıyıları, Doğu Akdeniz, Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları, Güneydoğu Anadolu ile Malatya ve Elazığ çevrelerinde yağmur ve sağanak şeklinde olması bekleniyor. Yağışların; Doğu Karadeniz kıyıları, Hatay ve Osmaniye çevreleri ile Adana’nın doğu kesimlerinde kuvvetli yağmur, Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Erzincan, Tunceli, Bingöl, Muş Bitlis, Hakkari, Van ve Şırnak çevrelerinde yoğun kar şeklinde olması bekleniyor. Rüzgarın; Marmara ve Kuzey Ege Kıyılarında kuzey ve kuzeybatı yönlerden kuvvetli (40-60 Km/saat), Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusu ile Güneydoğu Anadolu’nun doğusunda güney ve güneybatı yönlerden fırtına (70-100 km/sa) şeklinde olması bekleniyor.

9-003.jpg

İç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı görüleceği tahmin ediliyor. Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunda çığ tehlikesi bulunmaktadır. HAVA SICAKLIĞI: Ülke genelinde azalarak mevsim normallerinin altında seyredeceği tahmin ediliyor. RÜZGAR: Genellikle güney yönlerden Marmara ve Kuzey Ege ile zamanla yurdun batı kesimlerinde kuzey yönlerden orta kuvvette, Marmara ve Kuzey Ege Kıyılarında kuzey ve kuzeybatı yönlerden kuvvetli (40-60 Km/saat), İç Anadolu’nun güney ve doğusunda güney ve güneydoğu yönlerden kuvvetli ve yer yer fırtına (50-80 Km/saat), Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusu ile Güneydoğu Anadolu’nun doğusunda güney ve güneybatı yönlerden fırtına (70-100 km/sa) şeklinde esmesi bekleniyor.

6-035.jpg

UYARILAR KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; Doğu Karadeniz kıyıları, Hatay ve Osmaniye çevreleri ile Adana’nın doğu kesimlerinde kuvvetli (21-50 Kg/m2) olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır. YOĞUN KAR YAĞIŞI UYARISI: Orta ve Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile 500 metre üzeri rakımlı yerlerinde ve Erzincan, Bingöl, Muş, Bitlis, Van ve Hakkari çevreleri ile Tunceli’nin kuzeyi, Siirt’in ve Şırnak’ın ise doğusunda yoğun kar (20 cm. üzeri) şeklinde olacağı tahmin edildiğinden meydana gelmesi muhtemel buzlanma, don olayı, tipi şeklinde kar yağışı ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklar ile çığ tehlikesine karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

9-003.jpg

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI: Marmara ve Kuzey Ege Kıyılarında kuzey ve kuzeybatı yönlerden kuvvetli (40-60 Km/saat), İç Anadolu’nun güney ve doğusunda güney ve güneydoğu yönlerden kuvvetli ve yer yer fırtına (50-80 Km/saat), Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusu, Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Güneydoğu Anadolu’nun doğusunda güney ve güneybatı yönlerden fırtına (70-100 km/sa) şeklinde esmesi beklendiğinden; çatı uçması, ağaç ve direk devrilmesi, soba ve baca gazı kaynaklı zehirlenmeler ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir. ÇIĞ TEHLİKESİ UYARISI: Doğu Anadolu’nun doğusu ile Doğu Karadeniz’in yüksek kesimlerinin dik eğime sahip ve yüksek kar örtüsü olan yerlerinde çığ tehlikesi bulunduğundan dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

7-018.jpg

BÖLGELERİMİZDE HAVA MARMARA Parçalı ve çok bulutlu güney ve doğusunun yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların yağmur ve karla karışık yağmur, yükseklerinde kar şeklinde olması bekleniyor. Rüzgarın; bu akşam saatlerinde kuzey ve kuzeybatı yönlerden kuvvetli (40-60 km/sa) şeklinde esmesi bekleniyor. EDİRNE -3°C, 8°C Parçalı ve çok bulutlu İSTANBUL 1°C, 7°C Çok bulutlu, bu akşam saatlerinde hafif yağmur yüksek kesimleri karla karışık yağmurlu KIRKLARELİ -3°C, 7°C Parçalı ve çok bulutlu KOCAELİ 3°C, 8°C Çok bulutlu ve aralıklı yağmur ve karla karışık yağmurlu EGE Çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların genellikle yağmur ve sağanak, iç kesimlerinde karla karışık yağmur ve yükseklerinde kar şeklinde olması bekleniyor.

8-011.jpg

Rüzgarın; bu akşam ve gece saatlerinde kuzey kıyılarında kuzeyli yönlerden kuvvetli(40-60 km/sa)olarak esmesi bekleniyor. A.KARAHİSAR -1°C, 2°C Çok bulutlu aralıklı kar yağışlı DENİZLİ 3°C, 6°C Çok bulutlu ve aralıklı yağmurlu, yüksekleri karla karışık yağmurlu İZMİR 3°C, 11°C Parçalı ve çok bulutlu, bu akşam saatlerinde sağanak yağışlı MUĞLA 2°C, 8°C Çok bulutlu bu akşam ve gece saatlerinde yağmur ve karla karışık yağmurlu AKDENİZ Çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı, iç kesimlerinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Yarın (Cuma) sabah saatlerinden itibaren Hatay ve Osmaniye çevreleri ile Adana’nın doğu kesimlerinde kuvvetli (21-50 Kg/m2) olması bekleniyor. ADANA 10°C, 14°C Çok bulutlu ve aralıklı sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların doğu kesimlerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor. ANTALYA 9°C, 13°C Çok bulutlu ve aralıklı sağanak yağışlı HATAY 9°C, 11°C Çok bulutlu ve aralıklı sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

6-035.jpg

ISPARTA -1°C, 3°C Çok bulutlu ve aralıklı kar yağışlı İÇ ANADOLU Çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; güney ve doğusunda güneyli yönlerden kuvvetli ve zaman zaman fırtına (50-80 km/sa) şeklinde esmesi bekleniyor. ANKARA -1°C, 3°C Çok bulutlu, akşam saatlerinde yağmur ve karla karışık yağmurlu, gece saatlerinde hafif kar yağışlı ESKİŞEHİR -1°C, 2°C Çok bulutlu ve aralıklı yağmur ve karla karışık yağmurlu, zamanla kar yağışlı KONYA 1°C, 4°C Çok bulutlu, aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı SİVAS 1°C, 3°C Çok bulutlu, aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı BATI KARADENİZ Çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

9-003.jpg

Yağışların kıyılarında yağmur, iç kesimlerinde zamanla karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. BOLU -2°C, 1°C Çok bulutlu, aralıklı kar yağışlı DÜZCE 3°C, 6°C Çok bulutlu, aralıklı yağmurlu KASTAMONU 0°C, 2°C Çok bulutlu, aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı ZONGULDAK 4°C, 6°C Çok bulutlu ve aralıklı yağmurlu ORTA ve DOĞU KARADENİZ Çok bulutlu, bölge genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Orta ve Doğu Karadeniz’de (Ordu, Giresun, Gümüşhane, Bayburt, Trabzon, Rize ve Artvin) yarın (Cuma) sabah saatlerinde kıyılarda kuvvetli yağmur, iç kesimleri ile rakımı 500 metrenin üzerindeki yerlerinde yoğun kar (20 cm. üzeri) şeklinde olması bekleniyor. Rüzgarın; doğusunun iç kesimlerinde güneyli yönlerden kuvvetli ve zaman zaman fırtına (50-80 km/sa) şeklinde eseceği tahmin ediliyor. Doğu Karadeniz’in yüksek kesimlerinin dik eğime sahip ve yüksek kar örtüsü olan yerlerinde çığ tehlikesi bulunmaktadır. BAYBURT 3°C, 4°C Çok bulutlu, aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı. Yağışların yarın (Cuma) sabah saatlerinde yoğun kar şeklinde olması bekleniyor.

6-035.jpg

SAMSUN 6°C, 8°C Çok bulutlu ve aralıklı yağmurlu TOKAT 4°C, 7°C Çok bulutlu, aralıklı yağmurlu, yüksekleri karla karışık yağışlı TRABZON 8°C, 9°C Çok bulutlu, aralıklı yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. Yağışları yarın (Cuma) sabah saatlerinde kuvvetli olması bekleniyor. DOĞU ANADOLU Çok bulutlu, bölge genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların genellikle karla karışık yağmur ve kar, Malatya ve Elazığ çevrelerinde yağmur şeklinde olması bekleniyor. Yağışların yarın (Cuma) sabah saatlerinden itibaren Erzincan, Bingöl, Muş, Bitlis, Van ve Hakkari çevreleri ile Tunceli’nin kuzeyi, Siirt’in ve Şırnak’ın ise doğusunda yoğun kar (20 cm. üzeri) şeklinde olacağı tahmin ediliyor. Rüzgarın; bölgenin kuzey ve doğu kesimlerinde güneyli yönlerden kuvvetli ve zaman zaman fırtına (40-70 km/sa) zamanla kuvvetli fırtına (70-100 km/sa) şeklinde esmesi bekleniyor.

9-003.jpg

Bölgenin doğusunda yüksek kar örtüsünün bulunduğu yerlerde çığ tehlikesi bulunmaktadır. ELAZIĞ 5°C, 10°C Çok bulutlu, aralıklı yağmurlu ERZURUM 1°C, 3°C Çok bulutlu, aralıklı kar yağışlı MALATYA 5°C, 10°C Çok bulutlu, aralıklı yağmurlu VAN 0°C, 7°C Çok bulutlu, aralıklı kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların yarın (Cuma) sabah saatlerinden itibaren yoğun kar şeklinde olması bekleniyor. GÜNEYDOĞU ANADOLU Çok bulutlu, bölge genelinin yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. DİYARBAKIR 5°C, 11°C Çok bulutlu, gece saatlerinden itibaren yağmurlu GAZİANTEP 6°C, 9°C Çok bulutlu, aralıklı yağmurlu SİİRT 5°C, 10°C Çok bulutlu, gece saatlerinden itibaren yağmurlu ŞANLIURFA 7°C, 11°C Çok bulutlu, gece saatlerinden itibaren yağmurlu DENİZLERDE HAVA Batı ve Orta Karadeniz, Marmara, Kuzey Ege, Doğu Akdeniz’de fırtına; Güney Ege ve Batı Akdeniz ‘de fırtınamsı rüzgar bekleniyor. KARADENİZ Hava Durumu: Çok bulutlu, batısı yer yer karla karışık yağmur olmak üzere yağmurlu, Rüzgâr: Batı Karadeniz’de kuzey ve kuzeybatıdan 6 ila 8 (60-75 km/sa), yarın

6-035.jpg

(Cuma) sabah saatlerinde 5 ila 7 (40-60 km/sa); Doğu Karadeniz’de batı ve kuzeybatıdan 5 ila 7 (40-60 km/sa), batısı 6 ila 8 (60-75 km/sa) kuvvetinde, Dalga: 3,0 ila 4,0m, Görüş; Orta. MARMARA Hava Durumu: Çok bulutlu, akşam saatlerinde yağmurlu, gece saatlerinde doğusu karla karışık yağmurlu, Rüzgâr: Kuzey ve kuzeybatıdan 3 ila 5 (20-40 km/sa), gece saatlerinde kuzeydoğudan 4 ila 6 (30-50 km/sa), akşam saatlerinde kuzeydoğudan 6 ila 8 (50-75 km/sa) kuvvetinde, Dalga: 0,5 ila 1,5 m, akşam saatlerinde 2,0 ila 3,0 m, Görüş: Orta. EGE Hava Durumu: Çok bulutlu, güneyi sağanak yağışlı, Rüzgâr: Kuzey Ege’de kuzey ve kuzeydoğudan, yarın (Cuma) öğle saatlerinde kuzeybatıdan 4 ila 6 (30-50 km/sa), gece saatlerinde 5 ila 7 (40-60 km/sa), akşam saatlerinde 8 (75 km/sa); Güney Ege’de kuzey ve kuzeybatıdan 4 ila 6 (30-50 km/sa), kuzeyi ile yarın (Cuma) öğle saatlerinden sonra geneli 7 kuvvetinde, Dalga: 1,5 ila 2,5 m, akşam saatlerinde 3,0 ila 4,0 m, Görüş: Orta.

9-003.jpg

AKDENİZ Hava Durumu: Çok bulutlu, Doğu Akdeniz’in doğusu kuvvetli olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, Rüzgâr: Batı Akdeniz’de batı ve güneybatıdan, yarın (Cuma) sabah saatlerinden itibaren kuzeybatıdan 4 ila 6 (30-50 km/sa), bugün akşam ve yarın (Cuma) öğle saatlerinden sonra 7 (60 km/sa); Doğu Akdeniz’de batı ve güneybatıdan 5 ila 7 (50-75 km/sa), akşam saatlerinde 8 (75 km/sa) kuvvetinde, Dalga: 1,5 ila 2,5 m, akşam saatlerinde 3,0 ila 4,0 m, Görüş: Orta. VAN GÖLÜ Hava Durumu: Çok bulutlu, yarın (Cuma) sabah saatlerinden itibaren yoğun olmak üzere aralıklı kar yağışlı; Rüzgâr: Batı ve güneybatıdan 3 ila 5 (20-40 km/sa), akşam saatlerinde kuzeydoğudan 2 ila 4 (10-30 km/sa) kuvvetinde, Dalga: 0,25 ila 1,0 m, Görüş: İyi, yağış anında orta.

Bu haber toplam 23698 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Yağışlar Geliyor31 Ekim 2019 Perşembe 20:33
  • Sağanak Geliyor30 Ekim 2019 Çarşamba 23:20
  • METEOROLOJİ’DEN SAĞANAK YAĞIŞ UYARISI!29 Ekim 2019 Salı 20:35
  • Meteoroloji Uyardı10 Ekim 2019 Perşembe 21:28
  • Bu illere dikkat05 Ekim 2019 Cumartesi 20:11
  • Meteorolejiden açıklama yapıldı03 Ekim 2019 Perşembe 01:53
  • 20 İLİMİZE SAĞANAK YAĞIŞ29 Eylül 2019 Pazar 00:45
  • Meteoroloji müjdeyi verdi…28 Ocak 2019 Pazartesi 22:13
  • Meteoroloji'den kar uyarısı: 7 ilde etkili olacak!26 Ocak 2019 Cumartesi 18:19
  • Meteoroloji’den kuvvetli fırtına u-yarısı25 Ocak 2019 Cuma 21:13
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2014 Şiir Dostları | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.