• BIST 8718.11
  • Altın 2246.98
  • Dolar 32.3328
  • Euro 35.1771
  • İstanbul 8 °C
  • Ankara 2 °C

Topuk Dikeninin Oluşum Nedenleri Ve En Yeni Tedavi Yolları

Topuk Dikeninin Oluşum Nedenleri Ve En Yeni Tedavi Yolları
En Yeni Tedavi Yolları

Topuk dikeni neden olur? Uzun süre ayakta kalıyorsanız ve tabanı sert ayağınızı r-ahatsız edici bir ayakkabı kullanıyorsanız topuk dikeni r-iskiyle karşı karşıyasınız. Sabahları yatağınızdan kalktığınızda ilk adımlarınız da topuğunuzda a-ğrı hissediyorsanız ve adımlarınızı atmanızda g-üçlük çekiyorsanız, topuk dikeni tanısı için önemli bir belirti olabilir.

2-20190127182127.jpg

Daha sonra hafiflemeye başlar. Gün içerisinde ayakta kalmanıza bağlı olarak y-orulduğunuzda tekrarlayabilir. Topuk dikeni nasıl t-edavi edilir? Kesinlikle t-edavi aşamasında en önemli olan istirahat gereklidir. Ve gün içerisinde a-ğrıyan bölgeye 2 – 3 kez 15 dakika soğuk buz uygulaya bilirsiniz. Mutlaka d-oktorla görüşmelisiniz gerekli ilaç tedavileri ile kısa sürede iyileşmesini sağlayacaktır. Egzersizler de yaparak bu süreci hızlandırabilirsiniz. Oturur p-ozisyonda bir ayağınız yerde diğer ayağınızı karşı duvara uzatarak 15 -20 saniye bekleyiniz 20 defa bu şekilde uygulama yapabilirsiniz. Ve ayağınızın rahatladığını göreceksiniz Topuk dikeni bitkisel tedavi: 1 kova sıcak suya 1 cay bardağı kekik koyularak ılıması bekledir, daha sonra bu karışıma ayağınızı 45 dakika kadar beklettikten sonra çıkarabilirsiniz, ayağınızın rahatlamasını ve yumuşamasına yardımcı olacaktır. 1 litre sıcak şu içerisine 1 yemek kaşığı vicks koyuyoruz daha sonra bu karışımda ayağımızı 30 dakika bekletiyoruz, çıkardıktan sonra ayağımızı streç film ile sarıyoruz, sabaha kadar bekledikten sonra streç filmi çıkarıp havlu ile ayağımızı kurulamamalısınız, çorap giyip güne başlaya bilirsiniz.

3-840.jpg

Eşit miktarda nane yağı ve kekik yağını karıştırıp topuk dikeninin olduğu bölgeye haftada 2 – 3 kez uygulayabilirsiniz, ayağınızdaki a-ğrıları dindirecektir. 4 adet elma kabuğunu 1 litre suda k-aynatarak, yarım saat demlenmeye bırakılır, elma kabukları süzüldükten sonra günde 2 kez içebilirsiniz vücut içerisinde oluşan ö-demleri temizleyecektir. Topuk dikeni önlemek için d-ikkat: İstirahat yapılması çok önemlidir. Düzenli olarak egzersiz yapılmalıdır. Evde kendiniz bitkisel tedavi uygulaya bilirsiniz. Uzun sureli ayakta durmaktan kaçınmalısınız. En önemlisi kaliteli, sağlıklı tabanı yumuşak ortopedik ayakkabı kullanmalısınız. Fazla kilonuz varsa zayıflamanız topuklarınıza binecek yükün azalmasına yardım olacaktır. Topuk dikeni terliği nedir? Topuk dikeni terliğinin özelliği yapılan malzemelerin kaliteli olması, kullanılan derinin özel olması, esnek ve yumuşak silikonlu topuk desteği olması, burun kısmının geniş ve rahat olması, Ortopedik deri iç taban kullanılması, a-nti ş-ok özellikli tabanı olması, a-nti bakteriyel ve hijyenik olması, gibi özellikleri olduğundan topuk dikenini önleyici ve t-edavi aşamasında hızlı bir şekilde etki göstermektedir.

4-536.jpg

Topuk dikeni a-meliyatı nasıl olur? Genelde uygun ayakkabı seçimi, düzenli egzersizler ve kullanılan ilaçlar doğrultusunda topuk dikeni c-errahi işlem gerçekleştirmeden t-edavi edilebilir. Özel durumlar dahilinde kişilerden alınan k-a-nlardan yapılan bir sıvı ile topuk dikeni olan bölgeye sıvı e-njekte edilip bölgedeki hücreleri u-yararak t-edavi işlemi yapılır.

Bu haber toplam 6407 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2014 Şiir Dostları | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.