• BIST 8718.11
  • Altın 2245.316
  • Dolar 32.3297
  • Euro 35.1766
  • İstanbul 8 °C
  • Ankara 2 °C

Suyu Limonlu İçmeniz İçin 10 Sebep!

Suyu Limonlu İçmeniz İçin 10 Sebep!
Suyu limonla içerseniz bakın neler olur! İşte sebepleri…

Suyu limonla içerseniz bakın neler olur! İşte sebepleri… 1-Limon suyu içmek sindirime çok faydalıdır.Vücuttaki toksinleri arındırır,midenizde oluşan yanmayı ve şişkinlik hissinin giderilmesine yardımcı olur. 2-Zayıflamaya ekstra yardımcı! Yarım limonu bir bardak ılık suya sıkıp içtiğinizde mide asitlilik oranınız düzenlennmeye başlar.

1-20190128235149.jpg

Çünkü midesindeki asit yüksek olan insanlar devamlı bir şeyler yeme ihtiyacı hissederler ve midelerini bastırmaya çalışırlar. Bu da sürekli acıkmaya sebep olur ve bu da kilo almaya sebep olur. Limonun içeriğinde bulunan pektin adı verilen lif acıkmayı geciktirir. 3-Stres bağışıklık sistemini çökerten başlıca sebeplerden biridir. Limon içeriğindeki C vitamini ile bağışıklık sisteminizi toparlayacaktır. 4-Dişetinizde oluşan iltihaplara ve diş ağrılarınıza iyi gelir ayrıca nefesinizdeki kötü kokuları önler. Diş minenize zarar vermemek için limonu direkt olarak dişinize temas ettirmekten kaçının yani yemeyin. Limonlu su içmenin ardından dişlerinizi fırçalarsanız da çok daha faydalı olduğunu görürsünüz. 5-Limon PH değerini dengeye sokar.

2-20190128235149.jpg

Limon en alkali gıdalardan birisidir ve içeriğinde bulunan sitrik asit sildirildiği zaman asitlilik oluşmaz. Her gün limonlu su içtiğiniz zaman vücudunuzun toplamdaki asitlilik oranı zaman içinde düşer. 6-Devamlı yorgun hissedenler için, gün içinde çok daha enerjik hissedebilmek için limon kokusunun sinir sisteminizde sakinleştirici etkiye sahip olduğunu biliyor muydunuz? Limonun sinir sisteminizde oluşturduğu sakinlik depresyona ve endişeye birebirdir. Size mutluluk vermesinden ötürü kendinizi daha enerjik hissetmenize sebep olur. Limon sindirim sistemine girince vücut daha zinde bir hal alır. 7-Viral enfeksiyonlarla savaşmada limon birebirdir. Balla karıştırılıp yenilen limon boğaz ağrısı, öksürük, grip gibi birçok hastalık belirtisine karşı doğal antibiyotiktir. 8- Limon sivilc ve siyah noktalara da oldukça iyi gelir. Su ile seyrelttiğiniz yarım limonu pamuk yardımıyla akşamları yüzünüze sürebilirsiniz. Direkt sadece limon sürerseniz cildiniz kızarabilir. Cildinizin hassasiyetine göre cildiniz kızarıp hafif yanmaya başladığında yüzünüzü yıkayınız. Ciltteki kırışıklıkların azalmasında da oldukça iyi bir faktördür.

3-854.jpg

Cildinizi gereceğinden ötürü, limon sürüp yıkadıktan sonra cildinizi nemlendirmeyi unutmayın. 9-Limon aynı zamanda potasyum kaynağıdır. Eğer muz sevmiyorsanız ve yemiyorsanız limon suyundan yararlanabilirsiniz. Çünkü potasyum sinir ve beyin fonksiyonlarının ve kalbinizin düzenli çalışması için elzemdir. 10-Vücudunuzun alışkanlıklarınızdan ötürü istediği kafein ihtiyacını azaltır. Sabah kalktığınızda canınız hemen bir kahve içmek istiyorsa, durun! Öncelikle ılık bir bardak suya limon sıkıp onu için. Öğleden sonra çöken rehavet ortadan kalkacaktır. Kafein bağımlılığınız da dikkatinizi çekecek derecede azalacaktır. Sağlıklı günler dileriz!

Bu haber toplam 9452 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2014 Şiir Dostları | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.