• BIST 10276.88
  • Altın 2390.367
  • Dolar 32.335
  • Euro 34.7427
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C

Zeytin Dalı Yaprağının Kanıtlanmış 7 İlginç Faydası!

Zeytin Dalı Yaprağının Kanıtlanmış 7 İlginç Faydası!
Zeytin Dalı Yaprağının Kanıtlanmış 7 İlginç Faydası!

Zeytin yaprağının sağlığımıza olan inanılmaz faydalarını sizle paylaşıyoruz, çıkarın kalem kağıdı! İşte onlar.. 1. K-an basıncını düşürücü özelliğe sahiptir 2011 yılı çalışması zeytin yaprağı ekstraktının etkinliğini, hipertansiyon veya yüksek tansiyon hastalarına verilen bir ilaç olan Captopril’e kıyasla değerlendirdi.

1-859.jpg

Sekiz haftadır günde iki kez alınan beş yüz miligram zeytin yaprağı özü, sistolik ve diyastolik k-an basıncını önemli ölçüde azalttığı görüldü. 2. K-alp ve d-amar sağlığına iyi gelir Zeytin yaprağı binlerce yıldır kardiyovasküler fonksiyonu destekleyen bitkisel bir tonik olarak kullanılmıştır. Yüksek dozlarda zeytin yaprağı özütünün, LDL kolesterol düzeylerini düşürmeye yardımcı olduğu ve normal kan basıncının korunmasına yardımcı olduğu gösterildi. Zeytin yaprağındaki ana glikozid olan Oleuropein ve zeytin ve zeytin yapraklarının bulunduğu oleuropein’in başlıca ürünü olan hidroksitironol, her ikisi de koroner k-alp h-astalığının ve bazı kanserlerin azalmasına bağlı olmuştur. 3. Diyabete iyi gelir Yunanistan’da yürütülen bir araştırmada, şeker h-astalığının gelişiminde ve diğer birçok kronik hastalığa neden olabilecek maddeler olan zeytin yaprağı ekstraktlarının ileri glikasyon son ürünlerinin (AGE olarak bilinir) oluşumu üzerindeki etkileri ölçülmüştür.

2-744.jpg

AGE oluşumunu inhibe etmek, diyabetli hastalar için koruyucu ve terapötik bir hedeftir ve 2013 yılındaki bir araştırma, zeytin yaprağı ekstraktının diyabet doğal tedavisi olarak sadece bunu yaptığını ortaya koymuştur. 4. Kanser riskini azaltmaktadır Zeytin yaprağı, t-ümörlerin büyümesini uyaran anjiyojenik süreci durdurma kabiliyeti nedeniyle doğal bir k-anser tedavisi olarak önemli bir rol oynamaktadır 5. Bakteri ve mantarları ö-ldürmektedir. Önemli bir zeytin yaprağının faydası da, kandida enfeksiyonları, menenjit, pnömoni, kronik yorgunluk, hepatit B, sıtma, gonore, zona ve t-überküloz da dahil olmak üzere e-nfeksiyo-nlarla s-ava-şabilme kabiliyetidir; aynı zamanda doğal olarak kulak enfeksiyonları, diş ve idrar yolu e-nfeksiyonlarını tedavi etmektedir. 6. Bağışıklık sistemini güçlendirmektedir Zeytin yaprağı, antivirütik özelliklere sahiptir ve bu da, soğuk algınlığı önleme ve tehlikeli virüsleri tedavi etme olanağı vermektedir.

3-537.jpg

7. Cilt sağlığını korumaktadır Zeytin yaprağı cildinize hasar yollarını ve yaşlanma belirtilerini tersine çevirme gücüne sahiptir. Zeytin yaprağının antioksidan özellikleri nedeniyle, özellikle oksidasyonun neden olduğu bazı h-ücre h-asar türlerini önlemeye yardımcı olmaktadır.

4-321.jpg

Bu haber toplam 3670 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2014 Şiir Dostları | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.