• BIST 9090.66
  • Altın 2324.412
  • Dolar 32.3684
  • Euro 34.9498
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 15 °C

Sandalyenizde Bu 6 Hareketi Yapın Göbeğiniz Dümdüz Olsun

Sandalyenizde Bu 6 Hareketi Yapın Göbeğiniz Dümdüz Olsun
Göbeğiniz Dümdüz Olsun

Günümüz modern çağı maalesef beraberinde hareketsizliği de getirdi. Örneğin 100 yıl önce olmayan h-astalıklar şu an mevcut. Çünkü bizim evrimsel gelişimimiz doğayla iç içe olmayı hareketi gerektiriyor. Bu yaşam tarzı bizim doğamıza uygun değil. Ne var ki bu ya-şam biçiminden k-opmak da mümkün değil.

Orta bir yol bulabiliriz. Bu modern çağda da hareketli ve sağlıklı olmak mümkün. İşte size ofisinizde sandalyenizde yapabileceğiniz 6 hareket. Bu hareketle yağlarınızdan da kolayca kurtulacaksınız.

Karın kaslarını güçlendirir, sindirimi geliştirir ve yağ y-akmaya yardımcı olur. Uygulanışı: Bir sandalyeye oturun. Sırtınızı sandalyenin arkasına dokunmadan düz tutun. Ayağınızı kalça genişliğinde ayrı tutun. Sırtınızı düz tutun. Sağ dizinizi kaldırın ve göğsünüze çekin. Alt karın kaslarınızı daha iyi gerdirmek için ellerinizi koyun. Dizlerinizi değiştirerek 20-30 kez tekrarlayın.

Burada tüm karın kaslarınız aynı anda etkili ve nazikçe çalışır. Uygulanışı : Bacaklarınızı bir arada tutun. Sandalyenin kenarlarını iki elinizle tutun. Sırtınızı düz tutarken dizlerinizi kaldırın ve göğsünüze çekin. Karın kaslarınız gerilmelidir. Ayağınızı indirin, ancak yere dokunmayın. 10-20 kez tekrarlayın.

Belinizi şekillendiriyor. Eğik kas egzersizleri, karnınızın yanından yağ y-akmaya yardımcı olur. Uygulanışı: Sırt üstü kenarı ile sandalyenin kenarına oturun. Sandalyeyi iki elinizle sıkıca tutun.
Vücudunu yana doğru bükün ve yalnızca bir ö-fkeyle oturun.
Bacaklarınızı bir arada tutun ve her iki dizinizi Egzersiz 5’te açıklandığı gibi göğsünüze kaldırın. Orijinal konuma geri dönün ve diğer tarafa doğru eğin. Her iki tarafta 10-20 kez tekrarlayın.

Göbek tarafında ve kalçalarda yağ y-akmaya yardımcı olur. Uygulanışı : Ayaklarınızı yerde tutun. Kollarınızı omuzlarınızın seviyesinde düzleştirin. Üst vücudunuzu sağa çevirin, viraj yapın ve sağ elinizi sol ayağınıza dokundurun. Bir süre bu konumda kalın.
Orijinal konumuna geri dönün. Şimdi sol elinizi bükün sağ ayağınıza doğru bükün. Her eğilmede iki kere yapın ve 20-30 kez tekrarlayın.

Hızlı yağ y-akar. Karnınıza, sırtınıza ve omuz kaslarınıza şekil verir. Egzersiz yoğunluğunu artırmak için kollu bir sandalyeyi kullanabilirsiniz. Sandalyenizin dönen cinsten olmadığından emin olun. Uygulanışı : Sandalyede otururken sandalyenin kollarını sıkıca tutun. Kalçalarınızı ve bacaklarınızı havaya kaldırmak için vücudunuzu sandalyenin üzerinden kaldırın. Dizlerinizi göğsünüze kaldırmak için karın kaslarınızı kullanın. Bu konumda en az 15-20 saniye bekleyin, sonra yavaş yavaş orijinal konumuna geri dönün ve kısa bir ara verin. Egzersizi 4 kez tekrarlayın.

Bu egzersiz bel için gerçekten çok iyi. Oblik ve alt karın kaslarınızın çalışmasını sağlar. Doğru yapmak için, dizinizin karşı dirseğinizle buluşmasını sağlayın. O anda vücudunuz hafifçe dönmelidir. Uygulanışı : Sandalyenin arkasına dokunmadan sırt üstü yatarken oturun. Ellerini başının arkasına koyun. Sağ dizinizi göğsünüze kaldırın. Aynı zamanda sol dirseğinizi dizinize uyacak şekilde bükün. Orijinal konumuna geri dönün. 15 kez tekrarlayın. Diz ve dirseği değiştirin ve 15 kez daha tekrarlayın. Her 15 asansörün 4 serisini yapmaya çalışın.

İlk 6 alıştırma bir sandalye üzerinde yapılır. Şimdi, ayağa kalk ve daha büyük bir etki için bir tane daha yapmanızı istiyoruz. Sandalyeden uzaklaşma! Egzersiz bellerinizi güçlendirecek, bel ve belinde yağ y-akacak. Uygulanışı : Sandalyenin arkasında durun ve sol elinizle sandalyenin arkasına veya koluna yaslayın. Sağ elini başının üstünde kaldır. Kaldırılmış elini yavaş yavaş aşağı çek. Aynı zamanda sağ bacağınızı kaldırın, böylece eliniz ayağının topuğuna dokunabilir. İlk konumuna geri dönün ve egzersizin 10-15 kez tekrarlayın. Elini ve bacağını değiştir. 10-15 kez tekrarlayın.
Her iki tarafta 4 seri yapın. Bu 7 basit egzersizi her gün yapmanızı öneriyoruz. Sonuçlar için uzun süre beklemek zorunda kalmayacaksınız! Egzersizi sağlıklı bir diyet planıyla birleştirirseniz daha da fazla s-onuç elde edebilirsiniz.

Bu haber toplam 3859 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2014 Şiir Dostları | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.