• BIST 10017.53
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 21 °C

Portakal Kabuğunun Çok İşinize Yarayacak 7 Özel Kullanım Alanı

Portakal Kabuğunun Çok İşinize Yarayacak 7 Özel Kullanım Alanı
7 Özel Kullanım Alanı

Portakal kabuğunu doğrudan tüketmek acı bir tadı olduğundan dolayı zordur. Portakaldan daha yoğun içeriğe sahip olan portakal kabuğu bileşenleri arasında karbonhidrat, lif, protein ve portakal yağı bulunmaktadır. Portakal kabuğunu kolay tüketebilmeniz için farklı yöntemler farklı alternatifler vardır.

1-20181224224415.jpg

Kullanabileceğiniz en etkili yöntemi bu kabukları kurutmaktır. Portakal kabuğu tozu; taze portakalın, yaş halindeki kabulkarının kurutulduktan sonra öğütülerek elde edilen halidir. Normal bir yaş portakal %80 oranında su içerir. Kurutulduğunda içerisindeki su oranı çok düşük hale inmiş olur. Mesela 10 kilo yaş portakal kabuğunun kurutulup öğütülmesinden 2 kilo kuru portakal tozu elde edilebilir. Portakalların kurutulması aşamasında içerisinde bullunan su buharlaştırılır. Bu şekilde meyvenin öz kısmı içeriğinde kalmaktadır. Kurutulan bu ürün besin değerleri bakımından oldukça zengin ve çeşitlidir. Portakal Kabuğunun Faydaları nelerdir? 1.Portakal kabuğu cilde faydalıdır; Cilt lekeleri ve koyu lekeler portakal kabukları ile azaltılabilir. Portakal kabukları cilt tonunu geliştirmeye yardımcı olur. Portakalın içerisinde bulunan C vitamini içeriği, cildinizin esnekliğini korumasına yarar, cildi gerginleştirerek parlaklık, canlılık kazanmasını sağlar, donukluğu önler ve sağlıklı bir parlaklık katar.

2-898.jpg

Hatta cildi güneşin zararlı ultraviyole (UV) ışınlarından korur. Ayrıca portakal kabuğu, ciltte bulunan sivilce ve sivilce izlerini kaybetmede doğal bir çözüm olarak bilinir. Portakal kabuğu özellikle ciltte bulunan enfeksiyon hastalıklarıyla mücadele eder. 2.Portakal kabuğu dişleri beyazlatır; Taze portakal peelingi dişlerde biriken sarı katmanı azaltabilir. Portakal kabuğu, özellikle sigara lekesini giderir. 3.Portakal kabuğu yaşlanma belirtilerini azaltır; Portakal kabuklarındaki güçlü antioksidanlar, serbest radikalleri göndermeye yarar. Bu serbest radikaller cildin yaşlanmasını hızlandırır ve kırışıklık, ince çizgiler ve cilt sarkmalarını teşvik eder. Ayrıca sağlıklı cilt hücrelerine zarar verir. Ayrıca büyük bir cilt toneri olarak sıkılaştırıcı özelliklere sahiptir. 4.Kötü kolestrolü düşürür; Portakal kabuğu kalp hastalığı ve kalp krizi de dahil olmak üzere kalp-damar hastalığı riskini azaltır. Vücutta ki düşük yoğunluklu lipoproteinleri (LDL veya “kötü” kolesterol) azaltmaya yardımcı olabilir. Kabuklarda ki zengin pektin ve doğal çözünür lif, kolesterolü ve tansiyonu azaltmaya yardımcı olur. 5.Portakal kabuğu bağırsak hareketlerini düzenler;

1-034.png

Portakal kabukları sindirim sitemi sağlığını korur ve başta bağırsaklar olmak üzere sindirim siteminin temizlenmesinde önemli rol oynar. Yüksek diyet lifi sayesinde kabızlığı önler ve bağırsak hareketlerini düzenlemeye yardımcı olur. Portakal kabuğu hazımsızlık, gaz, bağırsak sendromu, şişkinlik ve mide ekşimesi dahil olmak üzere çeşitli sindirim bozukluklarını tedavi etmeye yardımcı olur. Ayrıca, portakal kabuğundaki pektin, kalın bağırsaktaki yararlı bakterilerin büyümesi için faydalıdır. 6.Portakal kabuğu kilo vermenizi hızlandırır; Portakal kabuğu metabolizmanın hızını arttırarak daha fazla yağ yakmayı ve dolayısıyla kilo vermeyi kolaylaştırır. Portakal kabuğunun içerisinde birçok besin bileşenleri mevcuttur, özellikle C vitamini, bu antioksidan ve vitaminler yağ yakmanıza yardımcı olur. Hızlı kilo vermek için, bu süreçte kahve, çay ve gazlı içecekler yerine portakal kabuğu çayı içmeniz gerekiyor. 7.Soğuk algınlığına karşı korur; A ve C vitamini için çok iyi bir kaynaktır portakal kabuğu. Bu iki vitamin soğuk algınlığına neden olan mikroplara karşı vücudun korunmasını sağlar. Portakal kabuğu içerdiği C vitamini sayesinde bünyeyi güçlendirir ve kanser hücrelerinin büyümesini yavaşlatır. Enfeksiyon hastalıklarına karşı bağışıklık sistemini güçlendirir. Solunum yolu hastalıklarından olan bronşite karşı etkilidir.

2-008.png

Kötü nefes kokusunu giderir. Portakal Kabuğunda bulunan Tangeretin; antioksidan ve anti-kanser etkileri vardır. Böbrek taşı oluşumunu engeller ve var olan taşı düşürmeye yardımcıdır. Kan dolaşımını hızlandırır. Damar tıkanıklıklarını engeller. Vücut direncini arttırır. Bu önemli bilgi ve yöntemlerden daha fazla kişinin faydalanması için, beğenip, paylaşmayı unutmayın lütfen...

1-20181224224415.jpg

Bu haber toplam 3406 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2014 Şiir Dostları | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.