• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C

Nohut Suyu Deyip Geçme Şaşırtan Faydaları

Nohut Suyu Deyip Geçme Şaşırtan Faydaları
Faydaları Say Say Bitmiyor

Nohut Suyu Deyip Geçmeyin Şaşırtan Faydaları: Tabi ki Nohut bir baklagil olarak zaten başlı başına faydalı. Ancak nohudun suyunun faydasının olacağı hiç aklınıza gelir miydi? Bunları öğrendikten sonra nohut suyunu bırakın dökmeyi bir damlasını bile ziyan etmeyeceksiniz.

2-20190124211611.jpg

Nohudun kendisi cilde, kalbe, uykusuzluğa ve birçok rahatsızlığa oldukça iyi geliyor. Kendi başına bu kadar faydalı olan bir besin kaynağının sizce de suyunun da faydalı olması gayet normal değil mi? Kaynattıktan sonra veya bir gece suda beklettiğiniz nohudun suyunu çeşitli sebeplerden dolayı yemeklere eklemiyor olabilirsiniz. Ancak nohut suyunu bundan sonra atmamanızı tavsiye ediyoruz. Çünkü nohut suyu sağlığınız açısından oldukça faydalı. Nohut Suyunun Faydaları: Nohut suyunun hızlı bir şekilde yara iyileştirici ve hücre yenileyici özelliği vardır. Bağışıklık sistemini güçlendirir, hastalıklardan koruyucu etkisi vardır. Romatizmal ağrılara iyi gelir. Bel ve kas ağrılarında tedavi edici özelliği vardır. Ağız içinde oluşan yaralara gargara yapıldığında oldukça iyi geldiği söylenmektedir.

3-820.jpg

Aç karnına içilen nohut suyunun bağırsakları aynı zamanda da bağırsak içinde yer alan ku-rtçukları temizlediği bilinmektedir. Cilt hücrelerini yeniler cildin gençleşmesini sağlar.Nohut cilde, kalbe, uykusuzluğa ve diğer birçok rahatsızlarda oldukça faydalıdır. Kaynadıktan sonra ya da bir gece suda bekletilen nohut suyu yemeklere pek konulmaz. Ancak nohut suyu sağlık açısından çok faydalıdır. Anne sütünü arttırır. Nohut nedir: Diğer İsimleri : Cicer arietinum, Chickpea, Pois chiche. Botanik Bilgi : Yemeklik baklagillerden olup yarım metre boylanabilen bir bitkidir. Derin bir kazık köke sahiptir. Fazla yan kökü vardır. Gövdenin toprağa yakın yaprak koltuklarından meydana gelen çiçek sapları, çiçekleri taşır. Çiçek beşlidir ve beyaz, pembe, mavimsi renklerde olabilir.

4-522.jpg

Kendi çiçek tozları ile döllenirler. Meyveleri şişkin oval biçimindedirler. Uç tarafa doğru sivrilmiştir. Ucunda tüyler bulunur. Meyve içinde 1-3 tohum bulunabilir. Tohumlar çakıldak, kapçık adını alan torbalarda meydana gelirler. Tohumlar şekil, büyüklük ve renk bakımından değişiklik gösterir. Beyaz, krem, sarımsı, kahverengi renklerde olabilirler. Yetiştirildiği Yerler : Batı, Orta ve Güneydogu Anadolu’da bolca yetiştirilir. Bilinen Bileşimi : Meyveleri bol nişastalı ve azotlu maddelerce zengindir. Taneleri bitkisel protein, demir, kalsiyum ve fosfor gibi mineralleri de ihtiva eder. Kullanıldığı Yerler : Bakliyat olarak yemek yapımında kullanılır.

5-028.jpg

Ayrıca leblebi yapımında da kullanılmaktadır. Faydalı önerilerden sevdikleriniz de yararlansın, onlarda şifa bulsun.

Bu haber toplam 8115 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2014 Şiir Dostları | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.