• BIST 10267.09
  • Altın 2407.339
  • Dolar 32.2208
  • Euro 34.7162
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 4 °C

Ferah Bir Nefese Sahip Olmak İçin Harika Yedi Tarif

Ferah Bir Nefese Sahip Olmak İçin Harika Yedi Tarif
....

1998 Oscar ödüllü Titanic filminde Jack ile Rose arasındaki ikonik dudak k-ilitleme sahnesini hatırlıyor musunuz? Jack’in k-ötü nefes aldığını hayal et. Brüt, değil mi? Hiç kimse böyle bir durumda olmayı istemez. Yine de bir araştırmaya göre, dünyadaki insanların % 35 ila% 45’i bir günlerinde bir noktada k-ötü nefeste a-cı çekiyor.

1-20181223212943.jpg

Amerikalılar her yıl ağız kokusuyla m-ücadele etmek için ağız hijyeni ürünlerinde (örneğin, nane, sakız, ağız gargaraları, diş macunu vb.) Yaklaşık 10 milyar dolar harcıyorlar . Doğal ağız gargaraları ve nefes tazeleyiciler kullanın. Nane yaprakları, kötü nefese karşı s-avaşır ve ağzınızı ferahlatır. Karanfil, kakule ve rezene tohumu gibi baharatlar, ağız kokusuyla s-avaşmak için mükemmeldir. Kabartma tozu, hali hazırda temin edilebilen başka bir doğal gargaradır. Bir fincan su kabı içinde bir çay kaşığı özü çözdürün ve ağzınızı yıkamak için kullanın. Alternatif olarak, ıslak diş fırçanızı kabartma tozu içine daldırıp dişlerinizi temizlemek için de kullanabilirsiniz. Çemen otu yaprakları ile yapılan çay, büyük bir antibakteriyel ağız spreyidir. Güne bir bardak içerek başlasın. Günde en az 2 litre su tüketin. Kendinizi hidratlı tutmak birçok sağlık yararına sahiptir ve k-ötü nefeslerden kaçınmak bunlardan sadece bir tanesidir.

2-884.jpg

Tükürük , tükürük bezlerinin verimli bir şekilde çalışmasını sağlamak için bakteriyel büyümeyi ve suya ihtiyaç duymaz. İçme suyu, ağızdaki yetersiz nemin ve tükürüğün neden olduğu bakteriyel büyümeyi ve k-ötü nefesi önlemede en önemli şeydir. Gece boyunca bakteriyel birikime yardımcı olarak gece şekerli meyve suları kaçının. Ne yediğine dikkat et! Bazı yiyeceklerin ağız kokusuna neden olduğu biliniyor, bu nedenle ağzınızın taze nane kokusunu almasını istiyorsanız, bunları önlemek en iyisidir. K-ötü nefese neden olduğunda soğan ve sarımsak en yaygın suçlulardır. Ama aynı zamanda, yemeğin yemek yediğini gösterdiği gibi, soğanı tamamen ortadan kaldırmayı da unutmayın soğanların , diş çürümesine ve dişeti hastalığına neden olabilecek 4 farklı bakteri türünü öldürdüğünü . Ayrıca, fruktoz veya asidik asitte yüksek olan bakteriyel üremeyi teşvik eden gıdalardan uzak durun. Acıkmışsanız, elma ya da yoğurt yemeyi deneyin.

3-640.jpg

Elmalar, tükürük üretimini uyardığı bilinen heteropolisakkarit pektini içerirken, yoğurttaki aktif kültürler ağızdaki bakterileri azaltmaya yardımcı olur. Dilini kazı.Diliniz kokulu bakteri için bir üreme alanı olabilir. Dişlerinizi fırçaladıktan sonra, herhangi bir bakterinin dilini, bakterilerin yan ürünlerini veya plağı kazıyarak diş fırçanızı kullanın. Bir dil kazıyıcı da kullanabilirsiniz . Günde iki kez fırçalayın ve bir kez diş ipi. Dişlerinizi 2 dakika, günde iki kez ve diş ipini en az bir kez fırçalayın . Bir çalışma , kadınların sadece% 55’inden azının günde iki kez fırçalandığını ve bunu yapan erkeklerin oranının sadece% 49’da daha düşük olduğunu gösterdi. Fırçalama ve diş ipi çekme yardımı, sıkışmış yiyecekleri ve kokuya neden olan bakterileri ağızdan çıkarmaya yardımcı olur. Diş etlerini sağlıklı tut.Bakteriler, dişlerin tabanındaki cepleri bir koku yaratır. Sakız hastalıklarının ağız kokusuna neden olduğu bilinmektedir. Diş etlerini sağlıklı tutmak için, içeren bir diş macunu seçin florür .

4-394.jpg

Ayrıca sigara içimi sigara içmemeniz nedeniyle bağışıklık sisteminizi zayıflatır ve sakızla ilgili problemlerin başlangıcı ile güçlü bir şekilde ilişkilidir. Ayrıca, sigara içmek diş etlerinin hasar gördükten sonra iyileşmesini daha da zorlaştırır. Bir meyve kabuğu çiğneyin.Bir limon veya portakal gibi bir turunçgil meyvesinin kabuğunu soyup ağzınıza atmadan önce çiğneyin. Nefesini sadece bir tazelik hissi vermekle kalmayacak, aynı zamanda içindeki sitrik asit de tükürük bezlerinin ağız kokusuna ve diş çürümesine neden olan plak asitlerine karşı doğal bir koruma sağlayan daha fazla tükürük üretmesini teşvik edecektir. Artık kötü nefesin körfezde kalması için bu inanılmaz yolları biliyorsunuz, bu da arkadaşlarınız arasında bir kelime yayıyor. Başka bazı yollar biliyor musun?

1-20181223212943.jpg

Bu haber toplam 4323 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2014 Şiir Dostları | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.