• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 24 °C

Bronşit, kuru öksürük, kalp sağlığı, kabızlık için dut yaprağı tam anlamıyla bir şifa kaynağı peki nasıl kullanılır?

Bronşit, kuru öksürük, kalp sağlığı, kabızlık için dut yaprağı tam anlamıyla bir şifa kaynağı peki nasıl kullanılır?
Dut yaprağı en az dut meyvesi kadar sağlık açısında önemli faydaları olan bir yapraktır.

Dut yaprağı en az dut meyvesi kadar sağlık açısında önemli faydaları olan bir yapraktır. Dut yapraklarının kaynatılarak elde edilen çayı bir çok h-astalığın t-edavisinde kullanılır. Dut yaprağı çayının yapılması dışında da çeşitli kullanım alanları bulunuyor. Bunlara bir göz atalım.

1-20190122142608.jpg

Dut Yaprağının Faydaları Hakkında? Dut meyvesinin a-teş düşürmedeki rolü herkes tarafından bilinir. Aynı özelliği dut yaprağında da bulunmaktadır. Dut yaprağı kalp sağlığını o-lumlu yönde etkileyen m-addeler barındıran bir yapraktır. Kalp h-astalıkları için alıç yaprağı ile birlikte kullanılması t-avsiye edilir. Bronşit, boğaz ha-stalıkları ve kuru öksürük gibi r-ahatsızlıkların t-edavisinde kullanımı mevcuttur. Aynı zamanda idrar s-öktürücüdür ve özellikle beyaz dutun yapraklarından elde edilen çayın k-a-n şekerini düzenleyici özelliği vardır. Dut yaprağı ile hazırlanan çay e-gzama tedavisinde de kullanılır. Karaciğer h-astalıklarının t-edavisinde günde 3 bardak dut yaprağı çayı içilmesi t-avsiye edilir. Günde 2 bardak dut yaprağı çayı içmek vücuda zindelik ve direnç sağlar.

2-20190122142608.jpg

Yapılan araştırmalara göre dut yaprağından elde edilen özütün fil h-astalığına karşı şifalı olduğu gözlemlenmiştir. Ayrıca diş a-ğrılarına karşı gargara yapılarak kullanıldığında a-ğrıları giderici özelliğe sahiptir. Dut yaprağı çayının bir önemli özelliği de r-ahatlatıcı e-tkiye sahip olmasıdır. Zihnin ve bedenin gevşemesinde yardımcıdır. Dut Yaprağı Çayı Nasıl Hazırlanır? Malzemeler: 2 yemek kaşığı kurutulmuş dut yaprağı 1 litre su Dut Yaprağı Çayı Hazırlanışı: 1 litre k-aynamış olan suyun içerisinde 2 yemek kaşığı kurutulmuş dut yaprağı konulur.

3-790.jpg

Bu şekilde yaklaşık 2 saat demlenmeye bırakılır. Demleme işlemi bittikten sonra çayınızı süzün ve gün içerisinde bu çayı aralıklarla içerek tüketin. Özellikle yemeklerden önce içildiğinde fayda sağlamaktadır.

Bu haber toplam 6903 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2014 Şiir Dostları | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.