• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 14 °C

40 Yaşın Üzerindekiler İçin Kilo Vermenin 8 Etkili Yolu

40 Yaşın Üzerindekiler İçin Kilo Vermenin 8 Etkili Yolu
Kilo Vermenin 8 Etkili Yolu

40 yaşını geçtikten sonra metabolizmamiz, yaşamımızın her on yılında yaklaşık% 5 oranında yavaşlar. Bu, kadınların aynı şekilde kalmaları için günlük diyetlerinden ortalama olarak 100 kaloriyi kesmeleri gerektiği anlamına gelir. Bununla birlikte, bu kalorileri yakmanın evde a-teşinizi düşürmek gibi daha kolay, hatta ş-aşırtıcı yolları vardır.

1-20190121125728.jpg

Bizler, 40 yaşın üzerindeyken zayıf kalmak veya kilo vermek için 8 etkili yöntemi bu yazımızda derledik. Bazılarının çoktan orada olduğunu göreceksiniz, ve bunların çoğu gerçekten bu kadar z-or değil, hatta eğlenceli bile olabilir! Doğru Egzersizleri Yapın :Metabolizmanın yavaşlamasıyla, sadece günlük 30 dakikalık kardiyo yapmak yeterli gelmez. Bu yüzden haftada 4 ila 5 kez dayanıklılık antrenmanları yapmakta önemlidir. Clam, step-up, crunch, kuş köpek hareketi ve şınav gibi egzersizler sağlıklı kas kütlesini korumak ve daha fazla kalori y-akmak için harikadır. Günde en az 10.000 adım yürümek metabolizmanıza yardımcı olarak formda kalmanız ve ruhunuzu canlandırmanız için harika bir yoldur. Gerçekçi Hedefler Belirleyin :

2-20190121125728.jpg

Kilonuzun yarısını “sihirli bir diyetle / hapla/ zayıflama kemeri ile” bir haftada k-aybetmenin ne kadar ç-ekici geldiği hiç mühim değil, muhtemelen bunun gerçek olmadığını anlıyorsunuzdur. Üstelik, bunun gibi bir şey olsa bile, vücudunuza yarardan çok z-arar verirdi. Bu yüzden, çok hızlı bir şekilde çok fazla kilo vermenin yol açtığı fiziksel ve duygusal s-tresten kurtulmak için haftada 1-2 kilo vermeyi hedeflemelisiniz. Bu, sağlıklı yaşam tarzının gerektirdiği alışkanlıkları edinmenize (düzgün yemek yemek ve egzersiz yapmak gibi) ve uzun vadede formda kalmanıza yardımcı olacak sağlıklı ve ulaşılabilir bir hedeftir. Ayrıca vücudunuza hiçbir z-arar da vermeyecek! Vitaminlerinizi Alın :Vücudumuzun h-ayatımızın farklı dönemleri için farklı ihtiyaçları vardır. 40 yaş üstü kadınlar için kalsiyum, B12 vitamini, potasyum, magnezyum, D vitamini, Omega-3 ve probiyotiklerin diyetlerine dahil edilmesi ş-arttır.

3-771.jpg

Ki bu k-ötü ya da hoş olmayan bir şey bile olmamalıdır çünkü potasyum avokado, kuru kayısı ve tabii ki muzda da bulunabilir- kabul edelim, hepsinin tadı harikadır! Badem ve yoğurttan kalsiyum alınabilir ve sadece güneşlenerek bile gerekli D vitamini dozunu alabilirsiniz. Bu çokta korkunç bir senaryo değil! Güneş koruyucu kullandığınız sürece tabii… Programınıza Uyun : Düzenli ama sık sık yemek bir öncelik haline gelmelidir. Öğün atlamak metabolizmanızın dengesini bozar: vücudunuz kalorileri y-akmak yerine biriktirmeye başlar ve umduğunuz şeyin tam tersini alırsınız. Ve iyi bir kahvaltı yapmanın çok önemli olduğunu unutmayın çünkü vücudunuzun tüm gün boyunca hareket edebilmesi için gerekli enerjiyi sağlar. Gece atıştırmalıklarının hem mideniz hem de kilonuz için k-ötü olduğunu unutmayınız. Dinlenmeyi Unutmayın :

4-483.jpg

“Güzellik uykusu” sadece cildinize iyi gelmez – aynı zamanda vücudunuzun daha sağlıklı ve daha zayıf kalmasına da yardımcı olur! Araştırmalar, uyku y-oksunluğunun beyninizin k-ötü k-ararlar almasını sağladığını (abur cubur atıştırmak, egzersiz yapmamakta öyle) ve ayrıca açlık ve doygunluk hormonları olan ghrelin ve leptinin dengesini bozduğunu da k-anıtlıyor. Öyleyse telefonunuzu ve bilgisayarınızı yatmadan önce kapatın ve olabildiğince çabuk uykuya dalın! Sıcaklığı Azaltın : Kulağa ne kadar ş-aşırtıcı gelse de bu dediğimiz gerçekten doğru: d-üşük sıcaklıkta uyumak bile yağ y-akmamıza yardımcı olur çünkü vücudumuz ısınmak için “daha ​​sıkı çalışmak” z-orundadır. Yetişkinlerde 2 çeşit yağ vardır: Kötü beyaz olanı ve iyi kahverengi olanı.

5-013.jpg

Kahverengi yağ kalori y-akmaktan ve ısı üretmekten sorumludur. Evlerimiz ısındığında, kahverengi yağımızın aktivite seviyesi durmaktadır. Bilim adamları ev sıcaklığını 19 ° C’de tutmayı öneriyor. Bu birkaç kilo k-aybetmek için gerçekten güzel bir yol olabilir! Yeterli Miktarda Su İçin : Ş-işmeye eğilimi olan bazı insanlar büyük bir h-ata yapar ve su alımını azaltır. Tam tersine: Yeterince su içmek aslında bu p-roblemle başa çıkmanıza ve y-aktığınız kalori miktarını arttırmanıza yardımcı olacaktır. Su ayrıca vücudunuzun detoks yapmasına yardımcı olur. Yemekten önce bir bardak su içmek, iştahınızı ve tükettiğiniz kalori miktarını azaltır. Vücudunuz suyu ısıtmak için enerji kullanacağından, soğuk su içmek biraz daha fazla kalori y-akmanıza yardımcı olacaktır. Yani sizce de su harika değil mi?

6-004.jpg

Sağlığınızı K-ontrol Ettirin : 40 yaşın üzerindeyseniz ve tüm ç-abalarınıza rağmen kilo veremiyorsanız bu karaciğerinizin detoks yapmaya ihtiyacı olduğu veya tiroitinize d-ikkat etmeniz gerektiği anlamına gelir. Tabi ki başka sebepler de olabilir ama bu ikisi en yaygın olanlardır. Eğer durum buysa d-oktorunuzla birlikte hareket etmelisiniz. Karaciğeriniz için y-aşam t-arzınız ve diyet değişikliğiniz yeterli olabilir ancak tiroit s-orunları daha karmaşıktır, yine de k-esinlikle k-ontrol ettirmeye değer. Görüyorsunuz ki, 40 yaşın üzerindeyken kilo vermeniz bile bir meydan okuma gibi görünse de bunu yapmanın pek çok z-or ve oldukça kolay yolu var!

7-003.jpg

Sizin için en uygun olan kilo verme yöntemini yorumlarda bizimle paylaşın!

Bu haber toplam 5199 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2014 Şiir Dostları | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.