• BIST 9716.77
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 17 °C

Orhan Gencebay’dan Metin Akpınar açıklaması

Orhan Gencebay’dan Metin Akpınar açıklaması
Şarkıcı ve Eski oyuncu Orhan Gence bay’dan Erdoğana hakeret eden ve Toplum düzenini bozan sözde sanatçılar hakkında çarpıcı açıklamalar geldi

Metin Akpınar gibi Erdoğan a aba altından sopa gösteren Müjdat gezen gibi Erdoğan hakkında ileri geri konuşanlar için bakın neler söyledi Şarkıcı Orhan Gencebay; Müjdat Gezen, Metin Akpınar ve Deniz Çakır’ı eleştirerek “Birbirimize saygı duyalım ve anlayalım. Sanatta siyaset olmaz.

2-20190122151941.jpg

Sanat, aşktır, sevgidir, barıştır, birleşmektir ve bütünleşmektir” dedi. Geçtiğimiz akşam eşi ile beraber görüntülenen Orhan Gencebay, kendisini görüntüleyen muhabirleri kırmayarak ayak üstü bir röportaj verdi. Son günlerde siyasi olaylarla gündeme gelen Metin Akpınar, Müjdat Gezen ve Deniz Çakır gibi bazı isimlerle ilgili soruya Gencebay, “Keşke hiç böyle olmasaydı. Fikir ayrılığımız olabilir ama hep beraber ülkemizi koruyalım. Birbirimize saygı duyalım ve anlayalım. Sanatta siyaset olmaz. Sanat, aşktır, sevgidir, barıştır, birleşmektir ve bütünleşmektir” şeklinde konuştu. Uzun yıllardır hayat arkadaşı Sevim Emre ile hayatını paylaşan usta sanatçı Orhan Gencebay, müzik dünyasının efsane isimlerinden biridir. Aradan uzun yıllar geçse de hala popüler olan usta sanatçı Orhan Gencebay kimdir?

3-793.jpg

1972 yılında Yaşar Kekeva ile birlikte Kervan Plak şirketini kurdu, Bünyesine Erkin Koray, Ajda Pekkan, Muazzez Abacı, Mustafa Sağyaşar, Ahmet Özhan, Kamuran Akkor, Semiha Yankı, Samime Sanay, Neşe Karaböcek, Bedia Akartürk, Nil Burak, Ziya Taşkent, Semiramis Pekkan, Ferdi Özbeğen gibi starları alan Kervan Plak, dönemin plak piyasasının en güçlü şirketlerinden biri oldu. Daha sonra Yaşar Kekeva Kervan Plak’tan ayrılıp kendi adını verdiği plak şirketini kurunca Kervan Plak Orhan Gencebay ve Burhan Gencebay kardeşlerin ortaklığı ile bugünlere geldi.

2-20190122151941.jpg

1978 yılında yaptığı “Yarabbim” adlı plağı yurt içinde ve dışında yaptığı satışlarla rekor kırdı. Orhan Gencebay, bugüne kadar 36 sinema filminde başrol oynadı, 90’a yakın filmde müzik direktörlüğü yaptı.

Bu haber toplam 14062 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2014 Şiir Dostları | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.