• BIST 10276.88
  • Altın 2390.367
  • Dolar 32.335
  • Euro 34.7427
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 16 °C

DOKTORU S-ON DURUMUNU ANLATTI..

DOKTORU S-ON DURUMUNU ANLATTI..
DOKTORU S-ON DURUMUNU ANLATTI..

Türk sinemasının ve Yeşilçam’ın dev isimlerinden biri Ayşen Gruda, son günlerde c-iddi sağlık sorunları yaşıyor. 74 yaşındaki duayen oyuncunun s-on sağlık durumu hakkında yeni bilgiler özel hayatına dair merak edilenler haberimizde. 74 yaşındaki usta oyuncu

1-958.jpg

Ayşen Gruda s-on günlerde c-iddi sağlık sorunları ile b-oğuşuyor. 11 gün önce ş-iddetli mide a-ğrısı ile gittiği hastanede 5 gün boyunca y-oğun bakımda kalan ve k-an takviyesi yapılan Ayşen Gruda’nın son sağlık durumunu doktoru Ergün Kasapoğlu anlattı. Peki usta oyuncuyu ekrana gelen sinema, dizi ya da tiyatro oyunlarının dışında ne kadar tanıyoruz? Yeşilköy’deki evlerinde Ermeni komşularının taklidini yaparken ailesi tarafından bu yeteneği keşfedilen Ayşen Gruda’yı daha yakından tanıyalım. Sayısız filme imza atmış Ayşe Gruda 30 Kasım 1944 İstanbul doğumlu. 3 çocuklu Erman Ailesi’nin ortanca kızı. Babası kara tren makinisti olan Ayşen Gruda daha çocuk yaşlarda tiyatroya sinemaya merak salmış ve Ermeni komşularının taklidini yaparak ailesinin d-ikkatini çekmeyi daha çocuk yaşlarda başarmış. 

2-834.jpg

Oyunculuk hayali olan Ayşen Gruda ailesinin boğuştuğu geçim sıkıntısı yüzünden okulu bırakıp çalışmaya başlamak zorunda kalmış. Kardeşi Ayben Erman ve ablası Ayten Erman’ın da o dönemlerde Ayşen Gruda gibi oyunculuk hayali varmış. Ayşen Gruda, Tevfik Bilge’nin turne tiyatrosunda profesyonel oyunculuğa başladı. İlk rolü 1962 yılında “Kongre Eğleniyor” adlı vodvilde küçük bir hizmetçi rolü idi. 1977 yılında 16 senelik tiyatro hayatından sonra televizyonda bir eğlence programı içinde yayınlanan skeçte canlandırdığı “Domates Güzeli Nahide Şerbet” karakterinden sonra herkes tarafından tanındı.  Televizyon için yaptığı skeçlerden birinde canlandırdığı “Domates Güzeli Nahide Şerbet” karakterinden sonra lakabı “Domates Güzeli” olarak kaldı. Usta oyuncu Ayşen Gruda 1965 yılında tiyatrocu Yılmaz Gruda ile evlendi. Uzun ve mutlu bir evlilik süren çiftin kızları Elvan’ın dünyaya gelmesi ile mutlulukları ikiye katlandı. Evlilikleri uzun sürdü fakat çift daha sonra hep dost kalmak umuduyla yollarını ayırdı.

3-598.jpg

Ayşen Gruda’nın kızı Elvan Gruda’nın en büyük hayali ise babası ve annesini aynı sahnede yıllar sonra birlikte görmekmiş. Bu hayalini geçtiğimiz aylarda gerçekleştiren Elvan Gruda kendi yazdığı tiyatro oyununda 40 yıl sonra anne ve babasını bir araya getirmiş ve o anlarda gözyaşlarını tutamamıştı. Hayatı boyunca sadece bir kez evlilik yapan Ayşen Gruda’nın kızı Elvan’ın da Emre adında bir oğlu var. Torunu ile komik anılarını da sık sık röportajlarında anlatan Ayşen Gruda torunu Emre ile gurur duyduğunu her fırsatta dile getiriyor. Ayşen Gruda hakkında en çok merak edilenlerden birisi de neden hala Gruda soyadını kullandığı. Verdiği bir röportajda bunu şöyle açıklıyor… Evet Gruda soyadı ile meşhur oldum çünkü. Bir tür şirket ismi gibi düşün. Hukuken ikisini de kullanıyorum, sorunsuz. Adamın hiçbir şeyini kullanmadım, bari soyadını kullanayım dedim! Son sağlık durumu hakkında her gün farklı i-ddialar ortaya atılan oyuncu hakkında en net bilgiyi doktoru verdi. İşte doktorunun açıklaması… Başhekim Kasapoğlu, dün Gruda’nın sağlık durumu hakkında kısa bir bilgi aktardıklarını fakat çıkan spekülatif haberlerden dolayı tekrar açıklama yapma ihtiyacı hissettiklerini söyledi. Gruda’nın cuma günü saat 18.30 civarında mide k-a-naması ş-ikayetiyle hastaneye geldiğini aktaran Kasapoğlu, “K-a-n değerleri çok düşüktü ve y-oğun bakıma aldık. 5 günlük t-akip sonrasında bugün genel durumu daha iyi.

4-366.jpg

Yaklaşık 3 ünite k–an transfer ettik. Bundan sonra durumu stabil olduğundan dolayı servise alma ihtimalimiz var. K-a-n değerleri 3-4 gündür daha stabil seyrediyor fakat önceki hastalığı olan pankreas k-anserinden dolayı genel durumu b-ozuk. Bununla ilgili de medikal tedavisi devam etmekte.” i-fadelerini kullandı. Kasapoğlu, sanatçının hemoglobin değerinin geldiğinde 4 civarında olduğunu, son kontrollerde ise 10’a kadar yükseldiğinin gözlediğini bildirdi. Gruda’nın yaklaşık bir yıldır tedavi gördüğü pankreas k-anserinin karaciğere sıçradığını aktaran başhekim, “Yaklaşık 7-8 cm çapında pankreasta kitle mevcut. Bir de yaygın karaciğer metastazı mevcut. Bununla ilgili medikal tedavisi devam edecek.” diye konuştu. A-meliyat ya da k-emoterapi düşünülmüyor: Kasapoğlu, tecrübeli sanatçının şu an h-ayati t-ehlikesinin bulunmadığına v-urgu yaparak, beslenmesiyle ilgili s-ıkıntılar yaşandığını ve şu anda damardan beslendiğini i-fade etti.

1-958.jpg

K-anserin ilerlemiş pankreas k-anseri olarak kabul edilen 4. evrede olduğuna d-ikkati çeken Kasapoğlu, a-meliyat ya da k-emoterapinin düşünülmediğini, sadece destek sağladıklarını aktardı. Başhekim Yardımcısı Dr. Görkem Gökçelioğlu da Ayşen Gruda’nın pankreas k-anseri nedeniyle yaklaşık bir yıldır h-astanenin t-akipli h-astası olduğunu belirtti.

Bu haber toplam 20209 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2014 Şiir Dostları | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.