• BIST 10336.5
  • Altın 2400.893
  • Dolar 32.2647
  • Euro 34.6857
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 7 °C

Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan’dan deprem u-yarısı: 6.5 büyüklüğünde olacak, 30 saniye sürecek

Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan’dan deprem u-yarısı: 6.5 büyüklüğünde olacak, 30 saniye sürecek
6.5 büyüklüğünde olacak, 30 saniye sürecek

Jeofizik Yüksek Mühendisi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, Yalova Çınarcık merkezli 4.5 büyüklüğündeki depremin ardından Posta’ya açıklamalarda bulundu. Prof. Dr. Ercan, “Büyük depremin habercisi olabilir. Deprem 6.5 büyüklüğünde olabilir ve süresi de 25-30 saniye olacak” dedi. / Adem Özdoğan’ın haberi…

Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan'dan deprem uyarısı: 6.5 büyüklüğünde olacak, 30 saniye sürecek

Yalova Çınarcık’ta bu sabah 09:34’te meydana gelen deprem İstanbul ve çevre illerde de hissedildi. Prof.Dr. Övgün Ahmet Ercan da Yalova’daki depremle ilgili çok ö-nemli u-yarılarda bulundu. Geçtiğimiz ay yine aynı bölgede 4.3’lük bir depremin olduğuna dikkat çeken Ercan, “Bir ay içerisinde 4.3’lük ve 4.5’lik iki deprem. Yeterli gerginlik biriktirdiği anda biz depremi c-iddi şekilde İstanbul’dan hissedeceğiz. Özellikle Ataköy Silivri, Ayamama Deresi ve Gürpınar keza Haramidere’de olan konutlar depremden bayağı etkilenecektir” dedi.

2-839.jpg

 

İşte Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan’ın Posta.com.tr’ye yaptığı açıklamalar: Marmara’da bir deprem değil üç deprem bekleniyor. Bu depremler kuzey kolda olacak. Küçükçekmece’nin önünde, Marmara Ereğlisi’nin önünde ve İmralı depremi. Bu daha çok İmralı depreminin ön g-erginlikleri. Kuzey Anadolu kırığının Gölcük kolu 1999’da 180 kilometre olarak kırılmıştı. Kırığın ucu Çınarcık Esenköy’e kadar gelmişti.

deprem oldu ile ilgili görsel sonucu

Esenköy’e kadar k-ırdıktan sonra depremin enerjisinin yüzde 25’i burada kalmıştı. Ve o enerji kı-rmak için yükleniyor. Yüklendiği zaman Gemlik Körfezi’nin olduğu yerde Armutlu Burnu, İmralı Adası, Mudanya üçgeninin içinde bir deprem y-aratacak. Bu depremin büyüklüğü 6.3 ile 6.5 arasında olabilir. Sığ bir deprem olacak. Bu deprem 25-30 saniye arasında sürecek. Özellikle 99 depreminde Çınarcık’ta k-ötü olarak g-üçlendirilmiş yapıları yıkabilir. İmralı’da e-tkili olur. Mudanya’da ve özellikle Gemlik’in çukur kesimlerinde çok e-tkili olur. İstanbul’da çok fazla e-tkili olmaz. Marmara Adası’nı ana karadan ayırmaya çalışan bir k-ırık. Doğum öncesi g-erginlik boşalmaları. 4.5 büyüklüğünde deprem y-ıkım yapmaz ama bizim için çok önemli. Bir ay içerisinde 4.3’lük ve 4.5’lik iki deprem. Yeterli g-erginlik biriktirdiği anda biz depremi c-iddi şekilde İstanbul’dan hissedeceğiz.

Özellikle Ataköy, Silivri, Ayamama Deresi ve Gürpınar keza Haramidere’de olan konutlar depremden baya e-tkilenecektir. Büyük depremi yapmadan önceki u-yarı depremleri bunlar böyle okumak gerekiyor. Tarihi konusunda net bir şey söylemek mümkün değil. Orta kol için bir tarih veremiyoruz.

Bu haber toplam 4176 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2014 Şiir Dostları | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.