• BIST 8770.44
  • Altın 2238.232
  • Dolar 32.3371
  • Euro 35.1083
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 11 °C

Dolabınıza Bir Bardak Pirinç Koyun, Görün Bakalım Neler Oluyor!

Dolabınıza Bir Bardak Pirinç Koyun, Görün Bakalım Neler Oluyor!
Dolabınıza Bir Bardak Pirinç Koyun, Görün Bakalım Neler Oluyor!

Bu yüzden gardırobunuza bir bardak pirinç koymalısınız Bir nasi veya lezzetli bir köri yaparken mutfakta pirinç kullanmayı çok seviyoruz. Mutfağın dışında da pirinç içeren çok sayıda kullanışlı yöntem var. Suya düşürdüğünüz cep telefonunuzu pirinçle kurutmak gibi.

2-20191213234403.jpg

Kısacası; çoğu insan mutfağında bir torba pirinç bulundurmaktadır. Bugün sizin için gardırobunuzla ilgili başka bir pirinç ipucundan bahsedeceğiz! Hemen deneyebilirsiniz! Sonraki sayfaları okumaya devam edin! Oda parfümü Pirinç odadaki nemi de emdiği için, aynı zamanda oda parfümü olarak da kullanabilirsiniz. Pirince birkaç damla esans eklediğinizde, gardırobunuz çok hoş kokmaya başlayacaktır! Pahalı oda parfümleri ya da kokulu poşetler almanıza hiç gerek yok; bu işi kolaylıkla kendiniz halledebilirsiniz.

3-20191213234403.jpg

Ve bu şekilde, sevdiğiniz doğru kokunun hangisi olduğunu bulabilir ve mükemmel seçimler gerçekleştirebilirsiniz. Bu ipucunun nasıl yapılacağını bir sonraki sayfada bulabilirsiniz!  Nasıl yapılır: İhtiyacınız olan şeyler: bir bardak pirinç (beyaz pirinç en iyisidir), biraz esans yağı, içine koymak için bir kâse, bir bez parçası ve elastik bir bant. Pirinci kâsede 15 ila 20 damla esans yağıyla karıştırın. Bir parça, nefes alabilen kumaş parçası alın (eski bir tişörtün parçası gibi) ve kâseyi bununla örtün. Ardından, bezi sabitlemek için elastik bir bant kullanın. Pirinç kâsesini, çocuğunuzun veya evcil hayvanınızın ulaşamayacağı şekilde gardırobunuza yerleştirin.

4-832.jpg

Birkaç ay sonra kokuları değiştirmeniz gerekecektir. Beyaz pirinç yerine kahverengi pirinç kullandıysanız, daha önce değiştirmeniz gerekir, çünkü kahverengi pirinç beyaz pirince göre daha çabuk bozulur. Daha pek çok şey için pirinç kullanabilirsiniz! Telefonunuzu ıslandıktan sonra eski haline getirmek için pirinci nasıl kullanacağınızı öğrenmek ister misiniz? Ya da pirincin, kararmış bir muzu tekrar eski rengi olan sarıya nasıl döndürdüğünüzü merak ediyor musunuz? Sonraki iki sayfada bu bilgileri öğrenebilirsiniz!  Telefon Pirinç, sadece oda parfümü olarak kullanıldığında muhteşem değil, aynı zamanda cep telefonunuzu boğulmaktan kurtarabilir.

2-20191213234403.jpg

Telefonunuzu tuvalete ya da lavaboya düşürdüyseniz, bu ipucu hayat kurtarıcı olacaktır. Kuru pirinç, telefonunuzdaki suyu emer. Telefonunuzu en az 48 saat boyunca bir kâse ya da bir torba pirincin içinde bekletmeniz çok önemlidir. Ayrıca, bataryayı ve SIM kartını çıkardığınızdan da emin olun. Bunları, emici bir bez üzerinde kurumaya bırakabilirsiniz. Telefonunuzu kurutmak için asla fön makinesi kullanmayın.

3-20191213234403.jpg

Sıcak hava cihazınız için son derece kötüdür ve nemi sadece diğer parçalara doğru üflemiş olursunuz. Bu da telefonunuza daha fazla zarar verir!  Nem Akıllı telefonunuzu, suya düşme durumunda zarardan korumak için bir pirinç torbasına koyma hilesini biliyorsanız, bu yöntemin, kuru pirincin nemi emmesi nedeniyle işe yaradığını da biliyorsunuz demektir. Bu oldukça yararlı bir bilgi, çünkü bazen gardıroplarda da nemle ilgili birtakım problemler yaşanabiliyor. Belki eviniz biraz nemlidir ya da yıkanmış çamaşırlarınızı, henüz tamamen kurumadan gardıroba geri koymuş olabilirsiniz.

4-832.jpg

Bu nem, kıyafetlerinizin biraz küf kokmasına neden olur ve elbette gardırobunuzda nem ve küf istemezsiniz.  Muz Muzlar göz açıp kapayıncaya kadar kahverengileşme eğilimindedir ve her ne kadar hala yenebilir olsalar da, açıkçası pek lezzetli görünmezler. Çoğu insan kahverengileşen muzları hemen çöpe atıyor, oysaki buna hiç gerek yok! Bu ipucu ile kahverengi bir muzu sarı rengine döndürebilirsiniz. Bir buzdolabı poşetinin içine biraz pirinç koyun ve muzu poşete yerleştirin. Poşetin ağzını kapatın ve muzun pirinçle kaplı olduğundan emin olun.

2-20191213234403.jpg

Muzu bir saat kadar poşette bırakın. Bir saat sonra fön makinenizi alın. Muzları pirinç dolu poşetten çıkarın ve fön makinesi ile üfleyin. Muz tekrar sararmaya başladığında sihrin gerçekleşmesini hayretler içerisinde izleyeceksiniz! 

Bu haber toplam 27871 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2014 Şiir Dostları | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.