• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 20 °C

Yaşlı Çiftin Evinden Gelen A-ğlama Sesini Duyan P-olis Kapılarını Çaldı – Sonra Onlara Bakın Neden Makarna Yapıp Sohbet Etti

Yaşlı Çiftin Evinden Gelen A-ğlama Sesini Duyan P-olis Kapılarını Çaldı – Sonra Onlara Bakın Neden Makarna Yapıp Sohbet Etti
Sonra Onlara Bakın Neden Makarna Yapıp Sohbet Etti

Yaşlılar sıkça sizden onları ziyaret etmenizi isterler. Yaşlandıkça yalnızlaşırlar ve ilgi görmek isterler. Michele ve Jole ismindeki yaşlı çift, televizyon gördükleri y-alnızlık temalı habere o kadar üzüldüler ki h-üngür h-üngür a-ğlamaya başladılar. A-ğlayışları dışarıdan duyulabiliyordu. Roma’da gerçekleşen olayda sesi duyanlar hemen p-olisi aradı. P-olisler çiftin evine gittiğinde yaptıkları harika hareketle insanları mutlu ettiler.

Yaşlıların en k-orktuğu şey yalnızlıktır. Özellikle 65 yaş ve sonrasında, fazla ziyaret edilmeyen kişiler d-epresyona girerler. 2016 yılında aldıkları bir i-hbar üzerine olay yerine giden p-olisler, c-inayetten şüpheleniyorlardı. Çok ü-züldüler. Olay yerine gittiklerinde 84 yaşındaki Michele ve 94 yaşındaki Jole’un a-ğladığını gördüler. Çift son derece yalnızdı. Televizyonda gördükleri bir h-aber sonrasında hüngür hüngür a-ğlamaya başlamışlardı.

Yaşlı çift çok yalnız olduğunu ve komşularının da uzun bir tatile gittiğinden konuşacak kimseleri olmadığını söyledi. P-olisler, çiftin söylediğini duyunca çok duygulandı. Biraz spagetti biraz sevgi. P-olisler, sakince çiftin anlattıklarını dinledi. Ardından güzel bir harekette bulundular. Çiftin ne kadar ü-zgün olduğunu gördüklerinden onlara spagetti yapıp sohbet ettiler.

P-olisler, çiftin çok zayıf olduğunu ve evde makarnayla üzümden başka bir şey olmadığını görünce hemen ambulansı aradılar. Gönderinin ardından p-olislere övgüler yağdı. Yorum yapanlardan biri, “Bu yaptıkları iyilikle eminim ki yaşlı çifti h-ayata yeniden başlattılar. Tek ihtiyaçları olan birilerinin onları ziyaret etmesi ve onlarla ilgilenmesiydi” dedi. Bir diğeri de, “Bugün onları yalnız bırakmadığınız için teşekkürler! İnsanlığınız ve düşünceniz için de teşekkürler!” dedi. Yaşlılar ö-mürlerinin bu kısmını tek başlarına geçirmemeliler. Eğer ailenizde yaşlı ve yalnız kişiler varsa elinizden geldiğince onları ziyaret etmeyi, edemiyorsanız bile arayıp hatırlarını sormayı unutmayalım. Küçük bir arama bile onları çok mutlu edecektir. Aynı fikirdeyseniz paylaşın.

Bu haber toplam 3723 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2014 Şiir Dostları | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.