• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 21 °C

Malesef Kaybettik

Malesef Kaybettik
Bu acının tarifi yok

Akdeniz Üniversitesi öğrencisi Aslıhan Kocapınar evine gitmek için çevre yolunda karşıdan karşıya geçerken 07 ADE 243 plakalı otomobilin çarpması sonucu yaşamını yitirdi.Akdeniz Üniversitesi İç mimarlık öğrencisi Aslıhan Kocapınar, 14 Kasım Çarşamba günü okuldan eve gitmek için Akdeniz üniversitesi öğrencilerinin en sık kullandığı Kültür kapısından çıkıp, çevre yolundan karşıya geçerken trafik kazası geçirdi. Ameliyata alınan Kocapınar dün yaşamını yitirdi.

Önünden çevre yolu geçen ve kampüse giriş çıkış için Kültür kapısını kullanan öğrenciler denetimsizlikten ve şikayetler üzerine son yıllarda eklenen trafik lambalarının yetersizliğinden sürekli ölümle burun buruna geliyor.

36.jpg

Yerleşimin yoğunlukta olduğu bölgede daha önce defalarca imza toplanmasına ve Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel tarafından söz verilmesine rağmen, öğrencilerin en temel ihtiyaçlarından biri olan üst geçit talepleri karşılıksız kaldı. Sürekli kazalara ramak kala olayların yaşandığı bölgede İç mimarlık öğrencisi Aslıhan Kocapınar trafik kazası sonucu yaşamını yitirdi. Aslıhan’ın ailesi serbest kalan sürücüyle ilgili konuştu Akdeniz Üniversitesi İç Mimarlık Bölümü öğrencisi Aslıhan Kocapınar’ın cenazesi ailesi tarafından Antalya Adli Tıp Kurumu morgundan alındı. Morga gelen Kocapınar’ın babası Okan, annesi Ayşe, ablası Ayşenur ve kız kardeşi Lamiya Kocapınar, birbirlerine sarılarak gözyaşı döktü. Ayakta durmakta zorluk çeken anne ve çocuklarını kızının arkadaşları teselli etmeye çalıştı.Burada gazetecilere açıklama yapan baba Okan Kocapınar, “Aslıhanımız öldü, başka Aslıhanlar ölmesin. Kızımın vasiyetini yerine getirdik ve organlarını bağışladık. Daha önce annesiyle yaptığı bir sohbet sırasında, ‘Anne öldüğüm takdirde organlarımı bağışlayın’ demiş. Biz de onun vasiyetini yerine getirdik” dedi.Okan Kocapınar, sürücünün adli kontrol kararıyla serbest bırakıldığını da hatırlatarak, “Biz onu vicdanımızda mahkum ettik” dedi. ‘ÜST GEÇİT İSTİYORUZ’ Aslıhan Kocapınar’ın 3 çocuğundan ortancası olduğunu belirten anne Ayşe Kocapınar ise “Kızımın yaşamını yitirdiği bu yola bir an önce üst geçit yapılmasını istiyoruz. Başka çocuklar ölmesin. Bu talihsiz olayın yaşanmasından çok önce Aslıhan bir sohbet sırasında organ bağışının öneminden bahsederek, ‘Benim vasiyetimdir, organlarımı bağışlarsınız’ demişti. Biz de bunu yerine getirdik” diye konuştu. Aslıhan Kocapınar’ın cenazesi daha sonra morgdan alınarak AÜ Mimarlık Fakültesi’ne getirildi. Buradaki törenin ardından Kocapınar’ın cenazesi, toprağa verilmek üzere memleketi Aydın’ın Kuşadası ilçesine götürüldü. ÜNİVERSİTE BAŞSAĞLIĞI MESAJI YAYIMLADI Bu arada, Kocapınar’ın beyin ölümünün gerçekleşmesinin ardından Akdeniz Üniversitesi yönetimi de başsağlığı mesajı yayımladı. Mesajda, “Mimarlık fakültesi öğrencimiz Aslıhan Kocapınar, geçirdiği trafik kazası sonrası hayatını kaybetmiştir. Ailesinin, sevenlerinin ve üniversitemizin başı sağ olsun Allah rahmet eylesin. Akdeniz Üniversitesi olarak derin üzüntü içindeyiz” ifadelerine yer verildi.

Bu haber toplam 5618 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2014 Şiir Dostları | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.