• BIST 10247.75
  • Altın 2400.636
  • Dolar 32.257
  • Euro 34.6756
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 17 °C

5 İlimizde Daha Okullar Tatil Edildi

5 İlimizde Daha Okullar Tatil Edildi
İşte yarın kar tatili kararı alınan il ve ilçelerimizin tam listesi...

Türkiye'yi etkisi altına alan kar yağışı ve soğuk hava sebebiyle kar tatili haberleri peşpeşe gelmeye devam ediyor.  Türkiye'yi etkisi altına alan kar yağışı ve soğuk hava sebebile kar tatili haberlerinin ardı arkası kesilmiyor.  Çok sayıda ilimizde ve ilçemizde okulların tatil edildiği açıklandı

1-20190108172634.jpg

Kar yağışının etkili olduğu il ve ilçelerde yaşayan öğrencilerin gözü kulağı valiliklerin resmi sitesinde.  Meteorolojin yaptığı son dakika uyarısı ve bugün etkili olan kar yağışı sebebiyle birçok ilimizde okullar yarın da tatil edildi. Bazı ile ve ilçelerimizde ise kar tatili 2 gün olarak açıklandı.  Türkiye'yi etkisi altına alan soğuk hava ve kar yağışı hayatı olumsuz etkiledi. Bazı il ve ilçelerde okullar tatil edildi. İşte kar tatili olan yerler... ÇANAKKALE Çanakkale'nin Yenice ilçesinde yoğun kar yağışı nedeniyle yarın için ilk ve orta dereceli okullarda eğitime ara verildi. Yenice'de 3 gündür etkili olan yoğun kar yağışı nedeniyle İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Yenice genelindeki tüm ilk ve orta dereceli okullarda yarın eğitime ara verildiğini duyurdu. Meteoroloji yetkilileri, olumsuz hava koşullarına karşı tedbirli olunması konusunda uyarılarda bulundu.

2-20190108172634.jpg

BALIKESİR Balıkesir'in Manyas ilçesinde ilk ve orta dereceli tüm okullar, yoğun kar yağışı nedeniyle yarın için bir gün tatil edildi. Manyas Kaymakamlığı'ndan yapılan açıklamada, "Manyas'ı etkisi altına alan yoğun kar yağışı nedeniyle, ilçemizdeki tüm okullarda 8 Ocak Salı günü eğitim ve öğretime 1 gün ara verilmiştir" denildi. BİNGÖL Bingöl'de kar yağışı ilçelerde yoğun olarak etkisini gösterdi. Kentte kar nedeniyle 281 köy yoluna ulaşım sağlanamazken, yarın için de Karlıova ilçesinde okulların tatil edildiği bildirildi.  ADIYAMAN Adıyaman'ın Sincik ilçesinde yağan kar yağışından dolayı ilçe merkezindeki ve bağlı bazı köy okulları tatil edildi. Birkaç gündür etkisini sürdüren kar yağışından dolayı Sincik ilçe merkezinde bulunan bütün okullar ile ilçeye bağlı Alancık,Yarpuzlu, Sakız, Serince,Balkaya ve Pınarbaşı Köylerindeki ilk ve ortaokullar 1 gün tatil edildi.

3-744.jpg

Okulların 8 Ocak Salı günü tatil edildiği açıklandı. AĞRI Ağrı Valiliği, taşımalı sistemle eğitim veren merkeze bağlı köy okullarının yarın tatil edildiğini açıkladı. Ağrı Valiliğinden yapılan açıklamada, "Köy yollarımızda görülen aşırı buzlanmadan dolayı herhangi bir olumsuzluğa meydan vermemek için valiliğimiz tarafından Ağrı merkeze bağlı taşıma kapsamındaki köy okullarında eğitim ve öğretim gören öğrencilerimiz için 8 Ocak Salı günü 1 gün süre ile eğitime ara verilmiştir" denildi.  ÇORUM - SUNGURLU Çorum'un Sungurlu ilçesinde yoğun kar yağışı nedeniyle temel ve orta öğretim okullarında taşımalı eğitim gören öğrenciler için yarın tatil ilan edildi. İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Eryiğit yaptığı açıklamada, "Kar yağışı ve buzlanma sebebiyle Sungurlu ilçemizde temel ve orta öğretim okullarımızda taşımalı eğitim öğrencilerimize 08.01.2019 Salı günü tatil kararı alınmıştır. Öğrencilerimizin bugünü kitap okuyarak geçirmelerini diliyoruz" ifadelerini kullandı. BALIKESİR - MANYAS Balıkesir'in Manyas ilçelerinde olumsuz hava şartları nedeniyle ilk ve orta dereceli okullarda eğitime bir gün ara verildi. Manyas'ta da İlçe Kaymakamlığı, ilk ve orta dereceli okulların, 8 Ocak'ta tatil edildiğini bildirdi.

4-465.jpg

Meteoroloji yetkilileri, olumsuz hava koşullarına karşı tedbirli olunması konusunda uyarıda bulundu.  YARIM METRE KAR YAĞACAK Kar yağışı bugün marmara, iç ege, doğu anadolu bölgesinde etkili olurken, yarın çok geniş bir kesime yayılacak. Meteorolojinin alarm verdiği illerde yarım metreye yakın kar yağışı bekleniyor. Tunceli, Bingöl, Bitlis, Diyarbakır'ın kuzey ve doğusu, Batman, Siirt, Muş'un batısı ile Elazığ'a 50 santim kar yağacak. İstanbul hava durumu : Meteorolojinin sitesinde İstanbul için bugün ve yarın devam edecek kar yağışı uyarısı var. Kar yağışnın özellikle kentin kuzey ve doğu kesimlerinde etkili olacağı bildiriliyor. Kar sağanaklarının İstanbul'un güneyinde 3 santim, kuzeyinde ise 10 santime yakın kar bırakması bekleniyor. İstanbul için buzlanma ve don uyarısı da bulunuyor.  ULAŞIMA KAPANAN YOLLAR Zonguldak, Düzce, Bolu ve Karabük'te kar yağışı nedeniyle 284 köy yolu ulaşıma kapandı. Ordu'da 94 mahalle ile Giresun'da 28, Gümüşhane'de ise 63 köye ulaşım sağlanamıyor.

1-20190108172634.jpg

Malatya, Adıyaman ve Kahramanmaraş'ta 295 yerleşim birimine ulaşım bulunmuyor. Yozgat, Kırıkkale ve Kırşehir'de 106 köy yolu ulaşıma kapandı. Sivas'ta, kar yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle 406 köye erişim yok.

Bu haber toplam 5040 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2014 Şiir Dostları | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.