• BIST 10276.88
  • Altın 2390.367
  • Dolar 32.335
  • Euro 34.7427
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C

5 Gün Felç Geçiren Kadını Kocası Terk Etti.

5 Gün Felç Geçiren Kadını Kocası Terk Etti.
Pişman Edecek Bir Mucize Yaşandı. Ne Yaşandığına Bir Bak

Hayatınızın en zor günlerini geçirirken yıllar önce iyi günde kötü günde diyerek birbirinize söz verdiğiniz kişinin sizi terk ettiğini öğrenirseniz ne yapardınız? Büyük bir yıkım değil mi? İşte Riona’nın başına da işte böyle bir olay gelmiş fakat Riona pes etmek yerine hayata daha sıkı sarılarak hak ettiği hayata kavuşmuş. Gelin Riona’nın herkese ilham veren hikayesine birlikte bakalım.

14 yıldır evli olan Riona Kelly ve eşinin yaşamları Riona’nın bir gün belden aşağısının felç olmasıyla alt üst olmuştur. Doktorların Riona’ya bir daha asla yürüyemeyeceğini söylemesinden 5 gün sonra eşi Riona’ya ayrılmak istediğini söyleyip onu terk etmiştir.
Riona’nın eşi ise boşanmaya öncesinde karar verdiğini, Riona hastanedeyken onu her gün ziyaret ettiğini, evde çocuklara baktığını ama sonunda hepsini bir arada yürütemediği için evden taşındığını belirtmiştir.

3-9.jpg
Eşi tarafından ona en ihtiyaç duyduğu zamanda terk edilen Riona’ya ise en büyük desteği yakın arkadaşı Sarah vermiştir. Hem Rionayla hem de çocuklarla ilgilenmiş ve onların bir an olsun yanlarından ayrılmamıştır. Eşi tarafından terk edilen Riona ise mutlu bir evliliğimiz yoktu ama ona en ihtiyaç duyduğum bir zamanda terk etmesi beni yıktı demiştir.
16, 11, 9 ve 5 yaşlarında 4 çocuk annesi Riona ise asla pes etmemiş ve hayata daha sıkı bir şekilde sarılmıştır. Arkadaşının tavsiyesiyle Facebook’ta eğitmen ilanı veren Riona tedavisini özel bir koçla hızlandırabileceğini düşünmüştür. Neyse ki kısa süre içerisinde Riona eski bir Rugby oyuncusu olan Keith Mason ile tanışmış ve herkesin yüreğini ısıtan hikayede bu şekilde başlamıştır.

 

2-15.jpgTam pes ettiği zamanda çocukları için tekrardan mücadele etmesi gerektiğini düşünen Riona, Keith’in koçluğu ve ilgisiyle kısa bir sürede ilk adımlarını atmıştır. Tekerlekli sandalyeye bağımlı olmaktan nefret eden Riona tekerlekli sandalyedeyken sanki herkes bana bakıyordu ve bir an önce bundan kurtulmam gerekiyordu demiştir.
Keith’in koçluğunda fizik tedaviye devam eden güçlü kadın bir gün Keith’in kendisine çıkma teklif etmesiyle şok olduğunu dile getirmiştir. O an aklıma başarılı bir Rugby oyuncusunun benim gibi engelli bir kadınla ne işi olur ki geldi. Ama Keith’in kişiliği ve bana olan ilgisi tüm korkularımı yok etti diye eklemiştir.

1.png

Keith’in de önceki evliliğinden bir kızı vardır. Keith’le beraber hem bacaklarını tedavi eden Riona aynı zamanda eşi tarafından kırılan kalbini de tedavi etmiştir. Çocuklarının da Keith’i çok sevdiklerini ve ona alıştıklarını söyleyen Riona yaşanılan her kötü şeyin aslında o kadar da kötü olmadığını, sonunun eğer mücadele edilirse iyilikle biteceğini belirtmiştir.
Tekrardan yürüyebilmek zorlu bir iş olsa da Riona azmini hiç kaybetmemiş ve bacaklarının güçlenebilmesi için elinden gelen her şeyi yapmıştır. 4 ay hastanede kalan kadın 16 adımı 25 dakikada atmış ve aynı şekilde geriye dönmüştür. Ama bu hem çocukları hem de kendisi için büyük bir gelişmedir.
Sadece bir çift olmayan Riona ile Keith aynı zamanda iyi bir takımdırlar. Birbirlerine ilham ve güç veren bu ikili gerçek aşkın ne demek olduğunu kanıtlıyorlar. Zamanla iyileşen Riona tekerlekli sandalyesini sadece uzun mesafelerde kullanmaya ve evin içerisinde ise koltuk değnekleriyle dolaşmaya başlamıştır. Hatta bir modellik yarışmasına bile katılan Riona reklam filminde dahi oynamıştır. Yaşadıkları ve deneyimleriyle herkese örnek olmak isteyen Riona kimsenin yalnız ve umutsuz hissetmemesi gerektiğini her defasında söylemektedir.
Eğer sizde birilerine Riona’nın hikayesinin ilham vermesini istiyorsanız videomuzu paylaşmayı unutmayın.

Bu haber toplam 13019 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2014 Şiir Dostları | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.