• BIST 9679.82
  • Altın 2504.8
  • Dolar 32.582
  • Euro 34.8471
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 24 °C

Almanya İşçi alıyor işte aranan meslekler

Almanya İşçi alıyor işte aranan meslekler
Yıllarca Türkiyeden milyonlarca insanın çalışmak için gittiği Almanya yaşlanan nufusuyla birlikte bir kez daha ülkemizin kapısını çaldı

nitelikli eleman ihtiyacını karşılayabilmek için yabancıları kapılarını açan yasayı duyurdu 61 branşta alım yapılacak. Hemşirelerden IT uzmanlarına kadar bir çok meslek listede.Almanya İçişleri Bakanı Horst Seehofer, Almanya Ekonomi Bakanı Peter Altmeier ve Almanya

1-20190122163410.jpg

Çalışma ve Sosyal İşler Bakanı Hubertus Heil, Federal Basın Merkezi’nde ortak basın açıklaması düzenledi ve nitelikli iş gücünün ülkeye gelmesini teşvik edecek yasa tasarısını basınla paylaştı. Karar, AB dışındaki vasıflı işçilerin, Almanya’da çalışabilmesi için vize kolaylığı sağlayacak. Almanya Bakanlar Kurulu, söz konusu tasarıyı onayladı. Yeni yasaya göre Almanya, hemşirelik, hasta ve yaşlı bakıcı, inşaat, metal, IT gibi toplam 61 branşta yabancı işçi alacak. Arık her alanda iş var Bugüne kadar kalifiye elemanlar ve akademisyenler ancak Federal Çalışma Ajansı’nın açık tespit ettiği mesleklerde çalışabiliyordu. Bu kısıt lama artık olmaya cak.

2-20190122163410.jpg

Mesleki eğitim ya da üniversite diplomasına sahip olan ve bir iş akdi imzalamış herkes, kendi meslek dalında çalışabilecek. İş gücü açığı durumunda, aynı iş dalında çalışabilecek yerli adayların mevcut olup olmadığının araştırılması zorunluğu da geçici olarak kalktı. 6 ay iş arama vizesi Almanya’da çalışmak isteyen biri, iş aramak amacıyla Almanya ya gelip geçici oturum izniyle azami altı ay süreyle iş arayabilecek. Ancak bunun için en önemli ön koşul, mesleki eğitim diploması.

3-800.jpg

İş arama süresi boyunca söz konusu kişilere herhangi bir sosyal yardım ödemesi yapılmayacak.Kişilerin iş arama süresince yaşamlarını kendi imkânlarıyla nasıl idâme edeceklerini, Almanya’ya gitmeden önce belgelemek zorundalar.

4-506.jpg

Bu haber toplam 7627 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2014 Şiir Dostları | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.