Meteoroloji’den kuvvetli fırtına u-yarısı

Açıklama Yapıldı

Muğla-Antalya arasındaki kıyı şeridi ile Orta ve Doğu Karadeniz’in iç kesimlerinin yükseklerinde zaman zaman k-uvvetli fırtına bekleniyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden yapılan yazılı açıklamaya göre, yağışların bu akşam saatlerinde Antalya’nın doğusu ile Mersin çevrelerinde kuvvetli (21-50 kilogram/metrekare), yer yer çok kuvvetli ve ş-iddetli

 (51-100 kilogram/metrekare) olması beklendiğinden meydana gelebilecek a-ni sel, su baskını, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor. Rüzgarın bu akşam saatlerinde Marmara’nın doğusu, Orta Akdeniz, İç Anadolu’nun güney ve doğusu ile Orta ve Doğu Karadeniz’de; gece saatlerinde Kıyı Ege ile yarın Marmara’nın güneyi, Ege ve Batı Akdeniz’de güney yönlerden fırtına (50-80 kilometre/saat, yer yer 90 kilometre/saat), Muğla-Antalya arasındaki kıyı şeridinde ve Orta ve Doğu Karadeniz’in iç kesimlerinin yükseklerinde zaman zaman k-uvvetli fırtına (100 kilometre/saat üzeri) şeklinde eseceği öngörülüyor.

Çatı uçması, baca gazı zehirlenmeleri, ulaşımda a-ksamalar, yerel hortum oluşumu, ağaç ve direk devrilmesi gibi o-lumsuzluklara karşı di-kkatli ve t-edbirli olunması istendi. Hava sıcaklıklarının batı kesimlerde mevsim normallerinin 2 ila 6 derece üzerinde, diğer yerlerde mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor. ANKARA (AA)