Kar yağışı bastırdı… Meteorolojiden 8 a-larm birden geldi…

Meteoroloji Son Dakika Açıklaması Yaptı

Ankara başta olmak üzere tam 30 ilde bugün y-oğun kar yağışı var, meteorolojiden de arka arkaya hem kar yağışı hem yol durumuna ilişkin s-on d-akika haberler geliyor. Meteorolojinin resmi sitesinden a-l-arm üstüne a-l-arm geçiyor. Bugün Marmara, Ege ve Karadenizin iç bölgeleri ile iç Anadolu’daki 30 il için durum u-yarısı verildi.

Meteorolojinin resmi sitesinden a-l-arm üstüne a-l-arm geçiyor. Bugün Marmara, Ege ve Karadenizin iç bölgeleri ile iç Anadolu’daki 30 il için durum u-yarısı verildi. Akom’dan ise İstanbul için yağmur ve kar u-yarısı geldi. Kar yağışı e-tkisi altındaki Ankara’da ise yarından itibaren kutup soğukları heryeri buza çevirecek. İşte kar yağışı beklenen illerin listesi ve meteorolojinin u-yardığı yerler:

Meteorolojiden kar yağışı için arka arkaya 8 a-l-arm geçti. Alarm verilen iller listesinde şunlar yer aldı: İstanbul, Ankara, Eskişehir, Çankırı, Kırıkkale, Bilecik, Balıkesir, Sakarya, Kocaeli, Bursa, Kütahya, Uşak, Afyonkarahisar, Manisa, Bolu, Kastamonu, Düzce, Karabük, Zonguldak, Bartın, Sinop, Konya, Karaman, Niğde, Aksaray, Nevşehir, Kırşehir, Yozgat, Sivas ve Kayseri

Başkent önce kar yağışı hemen ardından da soğuklarla b-oğuşacak. Meteorolojinin verdiği bilgiye göre kar yağışı Ankara’da akşam saatlerinde e-tkisini çok artıracak. Çarşamba sabah saatlerine kadar k-uvvetli bir şekilde devam edecek olan kar yağışı 8 ile 15 santim arasında bir kar örtüsü bırakacak.

Y-oğun kar yağışının ardından Ankara çarşamba gününden itibaren buz t-utacak. Meteoroloji Ankara’da hava sıcaklıklarının uzun bir süre gündüzleri dahi sıfır derecenin altında olacağını duyurdu. Minimum/Maksimum Sıcaklıklar şöyle olacak: Çarşamba -5/-2, Perşembe -11/-7, Cuma -9/-4, Cumartesi -8/-4 derece. Soğuklar sebebiyle su saatleri başta olmak üzere d-ona karşı d-ikkatli olunması gerekiyor.

Bu kış etkili bir kar yağışı göremeyen İstanbul’da, öğleden başlayacak sulu kar yağışı akşam saatlerinde kara çevirecek. Akom’dan gelen u-yarıya göre kar yağışı özellikle İstanbul’un kuzey ve doğu bölgelerinde çarşamba sabah saatlerine kadar hafif şekilde devam edecek. Şehir merkezinde 1-2 cm, yüksek bölgelerde ise 3-5 cm kar kalınlıkları bekleniyor.

Meteoroloji profesörü Orhan Şen, sulu kar yağışının akşama doğru kara çevireceği bilgisini paylaştı. Şen’in dediğine göre İstanbul’da kar için b-eklentiyi çok yüksek t-utmayın. Kardan adam yapamasanız da kartopu yapacak kar yağacak. Meteorolojinin yayınladığı saatlik İstanbul hava durumu da yarın öğle saatlerine kadar kar yağışının devam edeceğini gösteriyor.

Kar yağışı Ankara – İstanbul arasındaki yollarda s-orun y-aratmaya başladı. Anadolu Otoyolu ile D-100 kara yolunun Bolu Dağı kesiminde y-oğun kar yağışı etkisini sürdürüyor. Karayolları ekipleri, bölgede kar küreme ve tuzlama çalışmasını aralıksız sürdürüyor. Polis ekipleri ise D-100 kara yolunun Bolu Dağı kesiminde sürücüleri kar yağışına karşı d-ikkatli olmaları konusunda uyarıyor. Ekipler, sürücülerin araçlarda kış lastiği bulunmasını trafik i-şaret ve i-şaretçilere uyması gerektiğini k-aydetti. Kar kalınlığı şimdiden 10 santimi geçmiş durumda.

Bursa 5 günlük meteoroloji hava durumu tahmini

İstanbul 5 günlük meteoroloji hava durumu tahmini

Eskişehir 5 günlük meteoroloji hava durumu tahmini

Kastamonu 5 günlük meteoroloji hava durumu tahmini