2019’da h-ayatımızda neler değişecek?

2019’da h-ayatımızda neler değişecek?

2018 yılının bitmesine sayılı günler kala milyonlarca vatandaşı yakından ilgilendiren birçok düzenleme ve proje için de takvim işlemeye başladı. 2019’da alışverişlerde poşetlerden ücret alınmasından, a-dil kullanım kotasının kaldırılmasına, çeyiz hesabında ilk ödemelerden, esnafa işsizlik maaşına kadar birçok yeni düzenleme h-ayata geçirilecek. 

 Öte yandan Atatürk Havalimanı’nın taşınması ve çılgın proje Kanal İstanbul’un temelinin atılması gibi kritik projeler de 2019’da önemli gündem m-addeleri olacak. İşte 2019’da hayatımıza girecek yeni uygulamalar ve projeler… Market alışverişlerinde plastik poşetler ücretli hale gelecek. Poşetlerden alınacak ücret 25 kuruş olarak belirlendi.

İnternet kullanıcılarının internet kullanımı esnasında y-oğun veri trafiğinden etkilenmemesi için ve oluşabilecek teknik p-roblemleri e-ngellemek amacıyla uygulanan planlanmış uygulamalar bütünü olan A-dil Kullanım Kotası 2019 yılında kaldırılacak.

Gençleri tasarrufa yönlendirmek amacıyla başlatılan devlet destekli çeyiz hesaplarında ilk ödeme 2019’da yapılacak.

İstanbul’da minibüs, taksi dolmuş ve servis taşımacılığı yapan araçlarla ilgili alınan k-arar doğrultusunda 1 Ocak 2019’dan i-tibaren araçların tavanları ile sağ ve sol yanlarına plakası yazılacak.

İşbaşı eğitim programı kapsamında gençlere i-stihdam y-aratan iş yerlerine asgari ücret desteği sürecek. Böylece gençlerin iki yıla kadar i-stihdamda kalmaları sağlanacak. Birinci yıl yüzde 50’si, ikinci yıl da yüzde 25’i İşkur tarafından karşılanacak.

Aylık prim, hizmet belgelerinin elektronik ortamda alınması için Kolay Belge Kolay Hizmet Uygulaması başlatılacak.

S-igara paketleri tek tip ve tek renk olacak. Paketlerde s-igaraların markasına ait logo yer almayacak.

Yeni randevu sisteminin devreye girmesiyle, kimlik kartı ve sürücü belgesi için randevu süresi 60 günden 10 güne indirilecek.

Elektronik t-ebligat uygulaması, 1 Ocak 2019 tarihinden i-tibaren başlayacak.

Kobi’lerin alacaklarını tazmin edememeleri durumunda z-ararlarını karşılamak için Devlet Destekli A-lacak Sigortası devreye alınacak.

Atatürk Havalimanı’nın İstanbul Yeni Havalimanı’na taşıma işlemi 1 Ocak 2019 tarihi i-tibariyle hızlandırılacak ve yolcu konforundan t-aviz uçak seferleri ve yer hizmetleri kademeli olarak taşınacak.

Bakü-Tiflis-Kars demir yolu ile yolcu taşımacılığı 2019 yılında başlayacak.

Esnafın 4 gözle beklediği işsizlik maaşı için pirim ödemeleri de 1 Ocak 2019’dan itibaren başlayacak.