09 Mayıs 2024
  • İstanbul20°C
  • Ankara24°C

YENİ GELİN’İN DERDİ HİKAYESİ

Yeni Gelin’in Derdi Hikayesi

Yeni Gelin’in Derdi Hikayesi

19 Aralık 2018 Çarşamba 00:00

Yeni Gelin’in Derdi..Nazlı sevdiği ile evlenmişti . Birbirlerini çok seviyorlardı . Maddi sorunlarıda yoktu . Ama bizim gelinin bir derdi vardı . Kocasına bir türlü yemek beğendiremiyordu.Oysaki çok becerikli bir kızdı . En büyük zevki yeni tarifler denemek , süslü sunumlar hazırlamak ve bunları paylaşmaktı .

1-943.jpg

Geleni gideni çoktu . Çok güzel masalar hazırlar , misafirleri övgü yağdırırdı ama kocasına gelince ; _ Çok uğraşmışsın hanım eline sağlık ama annemin yemekleri gibi lezzetli değil . Annemin yemekleri gibi olmamış derdi ( gelde kafasına geçirme ) degilmi ? Kızcağız kocası böyle dedikçe daha çok uğraşıyor mantılar, sarmalar yapıyor internetten süslü sunumlar buluyor , patates püresinden civcivler, süslü salatalar ama sonuç değişmiyor . Annemin yemekleri gibi olmamış diyor başka şey demiyor. Bu durum kızcağızı bunalıma sokuyor . Birgün kocası eve erken geliyor . O günde temizlik yapmış daha yemek yapmamış . Hanım çok açım diyor ? Bizimki bir menemen yapıyor birde çay utana sıkıla sofraya koyuyor .Adam bir güzel yiyor .

1-943.jpg

Eline sağlık hanım diyor . İşte bu sefer annemin yemeği gibi olmuş.Meğer annesi çok çocuklu biraz tembel bir kadınmış . Ne kolayına gelirse onu yaparmış .Bizim gelin işi çözüyor . Makarna , erişte tarhana, bulgur pilavı. Hem kendi yorulmuyor, hemde artık kocası övgüler yağdırıyor .

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA