19 Mayıs 2024
  • İstanbul20°C
  • Ankara25°C

EMEKLİYE GÜZEL HABER

...

Emekliye Güzel Haber

11 Kasım 2018 Pazar 20:31

Emekliye Güzel Haber 12.3 milyon emeklinin Ocak’ta maaşıyla birlikte ek ödeme tutarı da artacak. Ek ödeme oranının yüzde 4-5’ten 8’e çıkması da gündemde. Peki, ek ödeme oranıyla emekli maaşına ne kadar zam gelecek? İşte detaylar. Emeklilerin gözü Ocak zammına çevrildi.

1-692.jpg

Tüm emeklilerin Ocak’ta maaşları artacak. Maaşların yükselmesiyle her ay verilen ek ödemenin tutarı da zamlanacak. Halen maaşı bin 106 lira 12 kuruşun altında olanlara yüzde 5, üstünde olanlara yüzde 4 oranında ek ödeme veriliyor. Maaş arttıkça ek ödeme tutarı da yükseliyor. Ocak’ta hem yüzde 5 oranından yararlanma sınırı değişecek hem de tüm emeklilerin ek ödeme tutarı zamlı aylık üzerinden hesaplanacağı için yükselecek. Memurlar için 4 ayda oluşan yüzde 12.76’lık artışa göre bu sınır bin 247 lira 26 kuruşa çıkabilecek. . Ayrıca ek ödeme oranının artırılması da gündemde. Talepler hayata geçerse ek ödeme oranı maaşın yüzde 8 ya da yüzde 9’una çıkarılabilecek.. Oran yüzde 8 olursa, emeklilerin ek ödeme tutarında 2 kata varan artışlar olabilecek. Bin lira maaşı olan emekli aylık 50 yerine 80 lira, 2 bin 500 lira maaşı olan emekli de 100 yerine 200 lira ek ödeme alabilecek. Emeklilerin maaş zamlarıyla birlikte aldıkları ek ödeme de yükseliyor..

2-596.jpg

Tüm emeklilerin gözü Ocak zammında. . SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin zam oranını memur emeklilerinin de alacağı Ocak’ta belli olacak. Toplu sözleşmede, memur emeklilerinin Ocak zammı yüzde 4 olarak belirlenmişti.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA