28 Nisan 2024
  • İstanbul14°C
  • Ankara15°C

BÜYÜK MÜJDE! ERKEN EMEKLİLİK VE ZAM GELİYOR

Müjde geldi

BÜYÜK MÜJDE! ERKEN EMEKLİLİK VE ZAM GELİYOR

06 Ağustos 2018 Pazartesi 00:01

Binlerce kişiye ilgilendiren müjdeli haber! Hem erken emeklilik hem zam fırsatı geliyor. Sıhhat çalışanlarına ve emeklilerine yönelik önemli düzenlemeler içeren torba yasa, Resmi Gazete`de yayımlandı. Yasayla sıhhat çalışanlamış olurına erken

2-935.jpg

emeklilik imkanı geldi. Tabip, diş hekimi, eczacı, hemşire, fizyoterapist gibi sıhhat personeline yılda 60 gün fiili hizmet zammı verilecek. Her 6 yıl çalışmaya 1 yıl yıpranma payı olacak. Sıhhat Kurumları ile Rehabilitasyon Tesislerine Verilecek basar ana para Hakkında Kanun kapsamında personele verilecek ek ödemelerin tavan katsayısı artırılacak. . Uluslararası sağlık hizmetleri kapsamında elde edilen gelirin yüzde 50`sine kadar olan kısmı bu hizmetlerde görev alan personele ek ödeme olarak dağıtılabilecek. 1 Ocak 2019`dan itibaren Emekli Sandığı kapsamındaki hekim ve diş hekimi emeklilerine, emekli aylıklarına ek ödeme yapılacak. Ek ödeme pratisyen doktor emeklilerinde bin 533 lira, uzman hekim emeklilerinde de 2 bin lira olacak.

2-935.jpg

Binlerce kişiye ilgilendiren müjdeli haber! Hem erken emeklilik hem zam fırsatı geliyor. Sıhhat çalışanlarına ve emeklilerine yönelik önemli düzenlemeler içeren torba yasa, Resmi Gazete`de yayımlandı. Yasayla sıhhat çalışanlamış olurına erken emeklilik imkanı geldi. Tabip, diş hekimi, eczacı, hemşire, fizyoterapist gibi sıhhat personeline yılda 60 gün fiili hizmet zammı verilecek. Her 6 yıl çalışmaya 1 yıl yıpranma payı olacak. Sıhhat Kurumları ile Rehabilitasyon Tesislerine Verilecek basar ana para Hakkında Kanun kapsamında personele verilecek ek ödemelerin tavan katsayısı artırılacak. . Uluslararası sağlık hizmetleri kapsamında elde edilen gelirin yüzde 50`sine kadar olan kısmı bu hizmetlerde görev alan personele ek ödeme olarak dağıtılabilecek. 1 Ocak 2019`dan itibaren Emekli Sandığı kapsamındaki hekim ve diş hekimi emeklilerine, emekli aylıklarına ek ödeme yapılacak. Ek ödeme pratisyen doktor emeklilerinde bin 533 lira, uzman hekim emeklilerinde de 2 bin lira olacak.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA