• BIST 9008.98
  • Altın 2281.851
  • Dolar 32.3198
  • Euro 35.0518
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 13 °C

ALLAH’IM Sen Ne Büyüksün. Eve Bereket Getiren Amel

ALLAH’IM Sen Ne Büyüksün. Eve Bereket Getiren Amel
Eve Bereket Getiren Amel

ALLAH’IM Sen Ne Büyüksün. Eve Bereket Getiren Amel Bir sene nafile Hac yapmaya niyet ettim. Bu günlerde, bir harabenin yanından geçiyordum. Harabeye giden bir kadın gördüm. Birilerinden gizlenmek ister gibi etrafına bakıyordu.Derken ö-l-ü bir tavuğu koltuk altına yerleştirerek harabeden ayrıldı.

1-524.jpg

Kadın evine ulaşana kadar ben de peşinden gittim. Kapıyı çaldı. Bir kaç çocuk gelip ona kapıyı açtılar ve: Anne! bize bir şey getirdin mi?” diye sordular.“Evet, size bir tavuk getirdim. Şimdi pişiririm yersiniz” dedi.Bu olanlara hayret ettim.Kadının neden böyle yaptığını merak ettim. Sonradan seyyide olduğunu öğrendiğim o hanıma: “Seni az önce takip ettim. Ö-l-ü bir tavuğu aldığını gördüm. Ö-l-müş olan bir tavuğu yemek haramdır. Niye böyle yaptın?” diye sordum.O cevaben:“Günlerdir evde yiyecek bir şey yok. Komşumuz et pişirmişti. Etin kokusu çocuklarımı mahzun etti. Ben de bulduğum bu ö-l-ü tavuğu getirdim” dedi. Bunu duyunca perişan oldum, Hacc için ayırmış olduğum takriben on bin dirhem parayı kadına verdim” Hacılar döndüklerinde Malik’i görünce: “Ne zaman döndün? Biz seni Mina’da ve Arafat’ta gördük” dediler. Malik: “Ne tuhaf! Ben Kûfe’deydim” dedi.

2-448.jpg

Bu sırada bir adam Malik bin Dinar’ın “rahmetullahi aleyh” yanına gelerek: “Siz Malik bin Dinar mısınız?” diye sordu. “Evet” dedi. “Bu paralarını al, senin bendeki emanetindir. Bir gün Mina’da biz çadırdayken bir şahıs geldi ve: ‘Kûfe ehlinden misiniz?’ diye sordu. Ben ‘evet’ dediğimde; ‘Kûfe’ye gittiğin vakit bu para kesesini Malik bin Dinar’a ver’ dedi ve ayrıldı. Malik o paraları alıp saydığında tam olarak on bin dirhem çıktı; o gece rüyada bir ses duydu “Bu dünyevî bir kazançtır, dünyadaki amelinin karşılığıdır. Ahiret kazancın da ayrıca muhafaza edilmektedir”. Arkadaşlar okuyanlar beğensin inşaallah pa-ylaştığım şeyleri kaç kişi okuyor merak ediyorum çünkü çoğu kişi uzun olduğu için okumayı sevmiyor.

3-320.jpg

Bu haber toplam 6270 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2014 Şiir Dostları | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.