• BIST 8871.74
  • Altın 2240.967
  • Dolar 32.3166
  • Euro 35.103
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 11 °C

Kellikten sivilceye sinüzitten yorgunluğa karanfil kürleri nasıl yapılır

Kellikten sivilceye sinüzitten yorgunluğa karanfil kürleri nasıl yapılır
Sağlıklı Faydalı Bilgiler

Suya katınca kelliğin, bala katınca öksürüğün çaresi! Karanfilin sağlığa faydası da en az kokusu kadar keskindir. Bazı rahatsızlıklara anında çözüm sağlar, birçok ürkütücü hastalık için ise ciddi anlamda koruma sağlamaktadır. İşte sağlık açısından önemli olan karanfilin faydaları nelerdir. Karanfil Saç Sağlığı İçin Faydalıdır: Saç sağlığına önemli katkı sağlar.

1-639.jpg

Saç köklerini besler ve dökülmeye engel olur. Bunun yanında saçların koyulaşmasını sağlar, doğal ve sağlıklı görünüm kazandırır. İşte karanfil mucizesi tarifi; Bir bardak kaynar suya 10-15 adet Karanfil atarak 10 dakika bekletin. Yapmış olduğunuz Karanfil çayını kafa derinize masaj yaparak yedirin. Saç dökülmesinin durduğunu fark edeceksiniz. KARANFiL AKNE GİDERİR Özellikle karanfil yağının akne tedavisi için çok etkili olduğu bilimsel olarak kanıtlanmıştır. Karanfil yağı, etkilenen bölgeye topikal olarak uygulanır. Genelde el ve yüz kısmına uygulandığında kremlerle inceltilir. Cilde uygulandığında ise karıncalanma hissi verir. Karanfil yağının antibiyotik özelliği ile aknelerin oluşma nedenleri ortadan kalkmış olur. Karanfil Diş Ağrılarını Giderir: Karanfil, diş macunu sektöründe çok yaygın olarak kullanılan bir bitki türüdür. Karanfilin diş ağrılarına çok iyi geldiği çok eskilerden bilinir. Eğer çok acı verici diş ağrısı çekiyorsanız bir karanfili ağrıyan kısma koyabilirsiniz. Veyahut da karanfil yağından çok az bir miktar pamuğa dökerek ağrıyan dişin üzerine koyabilirsiniz.

2-550.jpg

Çok kısa bir sürede ağrıyı geçireceğini göreceksiniz. Karanfil Şişkinliği Giderir: Karanfil su ile karıştırılarak veya çay olarak hazırlanıp içilebilir. Bu şekilde bağırsaklarda karın bölgesinde meydana gelen şişkinlik şikayetlerine önemli ölçüde çözüm üretir ve rahatsızlığı giderir. KARANFİL SİNÜZİTE İYİ GELİR Sinüzit sorunu olanlar için özellikle kış aylarında sinüzitin verdiği baş ağrılarından dolayı hayat zehir olur. Birçok uzman sinüzitleri temizleyici özelliğinin olduğunu söylemektedir. Bunun için karanfiltozunun burundan çekilmesini önermektedirler. Fakat bunu yaparken dikkat edilmesi gerekir çünkü karanfil tozu da en az karanfil kadar etkilidir. Öksürük ve Kötü Nefes Kokusunu Giderir: Karanfil öksürük ve kötü nefes kokusuna karşı da etkilidir. Yemeklere eklenerek tüketilmesi keskin kokusunu bir nebze azaltabilir. Rahatsız edici ve öz güvene çok zarar veren nefes kokusu veya diş çürüklerinden dolayı oluşan ağız kokularına karşı etkilidir. Bunun için günlük olarak ara ara ağzınıza 1 tane karanfil koymanız yeterli olacaktır. KARANFİL BULANTI VE KUSMALARA KARŞI İYİ GELİR Karanfil yağı ağızdan alındığında bulantı ve kusmalara karşı çok etkili olduğu söylenmektedir. Özellikle sabah kusmaları için iyi bir çözüm olabilir. SOĞuK ALGINLIĞINA İYİ GELİR Soğuk algınlığına karşı karanfil yağını incelterek bal karıştırıp içmenin faydalı olduğunu söylenir. Bunun için ılık suya bir miktar karanfil yağı karıştırılır ve bu karışıma da bir miktar bal eklenir ve bu şekilde tüketilir. Günde 2 veya 3 kere içmek öksürüğün etkisini azaltır veya tamamen geçirir.

3-396.jpg

YORGUNLUĞU GİDERİR Karanfilin yorgunluğu giderici özelliği vardır. Özellikle kokusu sinir siteminde etkileyici rol oynamaktadır. Yorgunluktan kaynaklanan olumsuz düşüncelerden sizi uzaklaştırır ve dolaylı olarak ruh sağlığımıza da olumlu yönde etki eder. Kaynak :sabah

Bu haber toplam 3228 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2014 Şiir Dostları | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.