• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 20 °C

BİM Market girişlerinde neden iki kapı var?

BİM Market girişlerinde neden iki kapı var?
neden iki kapı var?

BİM Market girişlerinde neden iki kapı var? Günümüzde mahalle bakkalı yerine çoğunlukla marketler tercih edilmektedir. Neredeyse tüm market zincirlerinde bir giriş kapısı, bir de çıkış kapısı bulunmaktadır, ki düşünence doğal olan da budur.

1-501.jpg

Bir tek ülkemizdeki en yaygın market zincirlerinden biri olan BİM’de girişte iki adet kapı bulunmaktadır. BİM marketlerde girişte neden iki kapı olduğu özellikle sosyal medya kullanıcıları arasında ciddi bir tartışma konusu olmuştur. Zira BİM’lerde neden iki giriş kapısı olduğu sorusuna bir türlü tam bir açıklama getirilememiştir. Fakat bazı kişilerin bu konuda doğru olma ihtimali yüksek olan tahminleri bulunuyor. BİM’e ürün getiren tedarikçilerde girişteki ilk kapının anahtarları bulunuyor. Henüz market çalışanları gelmeden ürün getiren tedarikçiler dış kapıyı açarak ürünleri iki kapının arasına koyuyor. Böylece hem getirilen ürünlerin hem de marketin güvenliği sağlanmış oluyor. Haklılık payı olabilecek bir teori.BİM’in ilk ruhsat projesinde iki kapı arasına sterilizasyon sistemi kurulması planlanmış.

2-426.jpg

Fakat daha sonradan sterilizasyon iptal olmuş. Projeyi bozmak istemeyen BİM, iki kapılı sisteme devam etmiş. Bu sistem sayesinde marketin içinde bulunan hava ile dışarıdaki havanın karışması engellenmiş ve marketin içindeki ısı sabit tutulmuş. Bilirsiniz ki marketlerin iç dizaynı labirente benzemektedir. Bu nedenle marketin içinden bir şey çalıp kaçmaya çalışan hırsızı görevlilerin yakalaması kolay değildir. Girişe koyulan çift kapı, hırsızların kaçmasını yavaşlatmaktadır. Bu sürede görevliler çıkıştaki tek kapıdan çıkarak hırsızı yakalayabilirler.

Bu haber toplam 5401 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2014 Şiir Dostları | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.