• BIST 8908.35
  • Altın 2240.294
  • Dolar 32.337
  • Euro 35.0975
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 13 °C

Vücudun 6 Yağını Nasıl Ortadan Kaldırırsınız

Vücudun 6 Yağını Nasıl Ortadan Kaldırırsınız
Vücudun 6 Yağını Nasıl Ortadan Kaldırırsınız

Bölgesel yağlar herkesin korkulu rüyasıdır. Peki bu bölgelerdeki yağlardan nasıl kurtulacağınızı biliyor musunuz? İşte cevap..! Fazla kilo vermenin birçok yolu var. Günümüzde yüzlerce zayıflama yöntemi ve binlerce öneriyi internette kolayca bulabiliyoruz. Ancak sorun şu ki, belirli bir yöntemin bir kişi için yararlı olabileceği ve bir başkası için tamamen yararsız olabileceği yönündedir.

1-629.jpg

Çünkü hepimizin farklı vücut tipleri vardır ve bu nedenle vücudumuzun kilo verme şeklinin anlaşılması etkili ve güvenli kilo kaybı için gereklidir. Herkesin kilo aldığı bölge farklıdır işte bu yüzden 6 farklı vücut yağ türünü tanımlamıştır. Bizler Drsağlık olarak sizler için her vücut tipine uygun kilo verme modelini araştırdık ve bir listesini oluşturduk buyrun birlikte okuyalım. 1. Tam üst vücut yağ Nedeni: Yaktığınızdan daha çok kalori tüketirseniz bu tür yağ genelde birikmeye başlar bu nedenle ana neden aşırı yemek yiyip hareketsiz kalmanızdır. Nasıl kurtulabilirsiniz: Bu tip yağlar fiziksel aktivite eksikliği nedeniyle göründüğü için yürüyüş, koşu veya yüzme gibi aktiviteleri her gün en az 30 dakika uygulamak gerekir. Rafine şekeri tüketmeyi bırakın ve şekerle şekillendirilmiş içecekleri unutun. Tatlı yiyecekler sizi tok hissettirmez, ancak bol miktarda gereksiz kalori kazanırsınız. 2. Alt karın yağı Nedeni: Yağın vücudun bu bölümünde depolanmasına neden olan etkenlerden bazıları stres, depresyon ve kaygıdır. Nasıl kurtulabilirsiniz: Stresten kaçının ve dinlenmeyi öğrenin.

2-542.jpg

Stres hormonu kortizol, yağı karın bölgesinde biriktirir, bu nedenle sizin için en iyi seçenek meditasyon yapmak ya da nefes egzersizi yapmaktır. Ve bir fincan sıcak yeşil çay içmek, ihtiyacınız olduğunda sakinleşmeniz için iyi bir yoldur. 3. Alt vücut yağı Nedeni: Uyluklarınızın önemli ölçüde daha büyük olması alt vücut yağını oluşturan nedenlerden sadece biri. Bir diğer neden diyetinizde glutenin aşırı olması olabilir. Alt bedeninizin boyutundan memnun değilseniz, glütensiz bir diyet denemeyi düşünebilirsiniz. Nasıl kurtulabilirsiniz: Bol bol yürüyün ve yokuş yukarı çıkın. Bu yöntem uyluklarınızdaki yağları çok verimli bir şekilde yakar ve bacak kaslarınızı şekillendirir. Kahvaltı atlama. Sabah metabolizmayı başlatmak için kahvaltı yemeyin, gün boyunca daha hoş hissedersiniz ve daha fazla yeme isteğinizin önüne geçmiş olacaksınız. 4. Şişmiş karın Nedeni: Aşırı alkol tüketimi karnınızı büyütebilir, bu nedenle daha düz bir karın için alkol tüketimini azaltın veya bırakın. Nasıl kurtulabilirsiniz: Şişmiş karından kurtulmak istiyorsanız alkolü kesinlikle bırakmanız gerekiyor. Çünkü karın şişliği kalp bölgesinde yağlanmaya sebep olur bu da kalp krizi riskinizi arttırır. Öğünlerinizi daha küçük porsiyonlara bölün ve daha sık yiyin.

3-390.jpg

Metabolizmanızı geliştirecek, enerjinizi korumanıza yardımcı olacak ve dahası, karnınız her yemekten sonra daha küçük görünecektir. 5. Alt bacaklar da dahil olmak üzere alt vücut yağları Nedeni: Bu problem, bacaklarda damar problemi olan kadınlar veya gebelik sırasında bacaklar şiştiğinde çok sık görülür. Nasıl kurtulabilirsiniz: Bacaklarınızın şişmesini önlemek için tuzlu gıdaları tüketmeye bir son vermelisiniz. Tuzlu gıdalar yağın yayılmasına neden olur. 30 dakikadan uzun süre hareket etmeden oturmayın, ayağa kalkmaya ve düzenli olarak yürümeye çalışın. Ayağınızı yukarıya kaldırma fırsatınız varsa, alt bacaklarınızda sıvı birikmesini önlemek için akşamları iş yorgunluğunuzu da azaltmak için bu yöntemi yapmalısınız. 6. Sırt üstü yağlı büyük mide Nedeni: Böyle görünmenin en önemli nedeni hareketsiz kalmaktır, bu nedenle büyük mideniz ve sırt yağlarınız sizi rahatsız ettiyse hemen egzersiz yapmaya başlamanız gerekir. Nasıl kurtulabilirsiniz: Yeterince uyku çektiğinizden emin olun. Uykusuz kalmak, hormonlarda değişikliğe neden olabilir, iştah artışı ve çoğunlukla karnınızda ve sırtınızda depolanan yağa yol açacak kilo artışına neden olabilir. Lif açısından zengin daha fazla yemek yiyin. Bu iştahınızı ve kalori emiliminizi azaltmanıza yardımcı olur ve belinize yardımcı olur.

4-231.jpg

Arkadan daha fit görünmenizi sağlar. Şekil türünüz ne olursa olsun, sağlıklı bir diyetin ve aktif bir yaşam biçiminin bedeniniz üzerinde en iyi etkiye sahip olacağını unutmamak gerekir.

Bu haber toplam 15058 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2014 Şiir Dostları | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.