• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 26 °C

Beyin tümörünün bu 5 belirtisini öğrenmelisiniz!

Beyin tümörünün bu 5 belirtisini öğrenmelisiniz!
Önemli 5 belirti

Her yaştan insanı etkileyen beyin t-üm-örünün belirtilerini mutlaka okuyun.. Beyin tü-mörünün meydana gelmesine neyin ya da nelerin sebep olduğu tam olarak bilinmemektedir. Beyin t-üm-örü iki çeşittir. İyi huylu beyin t-üm-örü
Kötü huylu beyin tü-m-örü (habis) 

İyi huylu beyin t-üm-örü
Kötü huylu beyin tü-m-örü (habis)
Her yaş grubunda görülebilen beyin tümörü belirtileri, büyüklüğüne, bulunduğu yere ve hücre tipine göre farklılıklar göstermektedir.

Belirtileri tümör beyine baskı yapmaya başladığında ve beyindeki sinirler tahrip edilmeye başladığında ortaya çıkar. Aynı zamanda beyin sıvısı dolaşımı tü-mör yüzünden sekteye uğradığında da bazı belirtiler ortaya çıkar.

Beyin Tü-mö-rünün Belirtileri Nelerdir?

Baş Ağrısı:

Beyin tü-mö-rünün neden olduğu baş ağrısı, en şi-d-detli olarak sabah saatlerinde yaşanır. Önceden baş ağrısı problemi yaşamayıp son dönemlerde sık baş ağrısı çekmek, uykudan baş ağrısı ile uyanmak, baş ağrısının zamanla sıklaşması, baş ağrısıyla beraber mide bulantısı ve kusma beyin tü-mö-rünün belirtisidir.

Sabahları başlayan baş ağrısı öğle saatlerinde hafifler. Tümörün beyin üzerindeki baskı arttıkça ağrı ve ağrının şiddeti artar. Baş ağrısı beyin tü-m-örü belirtisi olabildiği gibi stres, kötü beslenme, vücudun susuz kalması gibi pek çok farklı nedenle oluşabileceği de unutulmamalıdır.

T-ümö-rü olan her üç hastadan bir tanesi doktora şiddetli baş ağrısı ile başvurmaktadır.

Halsizlik ve Uyuşukluk:

Halsizlik ve yorgunluk hali, tümör belli bir büyüklüğe ulaştığında başlar. T-ü-mör baskı yaptıkça halsizlik, yorgunluk ve uyku hali artar.

Görme ve Konuşma Bozuklukları;

T-üm-ör nedeniyle görme bozuklukları, nesnelerin dalgalı ve bulanık görülmesi, çift görme ve görüş kaybı gibi problemler oluşabilir. Konuşurken kelimelerin unutulması, telaffuz edilememesi ve karşıdakinin konuşmalarını anlamama gibi problemler yaşanabilir.

Mide Bulantısı:

Beyindeki t-ümö-rün yol açtığı mide bulantıları daha çok sabahları görülür. Kusma, geçmeyen hıçkırıklar bu bulantının devamında gelen problemlerdir.

Titreme ve Seğirmeler:

 

Beyin tü-m-örüne bağlı olarak ortaya çıkan titreme ve seğirmeler genelde el, kol ve bacaklarda görülür. Titremeler vücut genelinde, nöbet şeklinde görülebilir. Hasta bu durumda birkaç dakika bilinç kaybı yaşayabilir.

Eğer beyin t-üm-örü doğru ve başarılı bir şekilde tedavi edilirse titreme ve seğirmeler tamamen ortadan kalkar ancak, bazı durumlarda t-üm-ör alınmasına rağmen beynin hasar gören dokusu nedeniyle titremeler ve kas seğirmeleri devam edebilir. Bu titremeler ve seğirmeler ilaçlar ile kontrol altında tutulabilir.

Diğer Belirtiler:

Vücutta denge bozukluğu ve yürüme sırasında yaşanan sorunlar. Ruh halinde dalgalanmalar. Konsantre olamama ve hafıza sorunları, unutkanlık, anlama ve kavrama güçlüğü, dikkat dağınıklığı, zihin dağınıklığı gibi belirtiler olabilir.

Bu haber toplam 8208 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2014 Şiir Dostları | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.