• BIST 8895.18
  • Altın 2238.926
  • Dolar 32.3364
  • Euro 35.0937
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 13 °C

Fayanslarınızı İlk Günkü Haline Döndürecek Ev Yapımı Yer Temizleme Deterjanı

Fayanslarınızı İlk Günkü Haline Döndürecek Ev Yapımı Yer Temizleme Deterjanı
Ev Yapımı Yer Temizleme Deterjanı

Fayanslarınızı İlk Günkü Haline Döndürecek Ev Yapımı Yer Temizleme Deterjanı Derz dolgularda biriken yabancı maddeler kötü bir görünüme neden olabilir. Banyo ve lavabolardaki fayanslar zamanla kir, sabun kalıntıları ve kireç nedeniyle sararabilir.

1-646.jpg

Bu yüzeylerin temizliği için fayanslara ve dolgulara zarar veren çamaşır suyu, tuz ruhu gibi kimyasallar kullanabilirsiniz elbet ama biz bunları bir çok sebepten ötürü önermiyoruz. Hanımlar bugün sizler için hazırladığımız bu yazımızda özellikle de banyo fayanslarınızı pırıl pırıl yapacak, ev yapımı deterjan tarifini sizlerle paylaşacağız. Banyodaki kirleri temizlemek için marketlerden satın aldığınız temizlik ürünlerinin içerisinde yer alan kimyasal maddeler, sağlığınızı tehlikeye sokar. Evde hazırlayabileceğiniz bu karışım ile bu kimyasallara maruz kalmayacaksınız. Fayanslar için evde deterjan yapımı ile sağlığınızı tehlikeye sokmadan banyonuzu tertemiz yapabilirsiniz. Evde Deterjan Yapımı Malzemeler Yarım su bardağı karbonat Çeyrek su bardağı oksijenli su (hidrojen peroksit) 1 tatlı kaşığı sıvı bulaşık deterjanı Hazırlanışı Bir cam kavanozun içerisine karbonat, oksijenli su ve sıvı bulaşık deterjanını ekleyip karıştırın. Karışımda yer alan karbonat, lekeleri ve sert su birikintilerini çıkartmaya yardımcı olurken, oksijenli su ise doğal temizleyici özelliği ile fayanslarınızın bembeyaz olmasına yardımcı olur. Uygulanışı

2-556.jpg

Hazırladığınız bu karışımı fayanslarınızın üzerine sıkın ve 5 dakika kadar bekletin. Direkt fayansların üzerine uygulamak yerine bulaşık süngerinin üzerine dökerekte uygulayabilirsiniz. Karışımı uyguladığınız yüzeyi sildikten sonra bolca su ile durulayın ve pırıl pırıl yüzeylere sahip olun. Bu uygulamayı 2 kez üst üste uygulayın. Fayanslarda ve küvetinizdeki su lekelerinden bıktıysanız bu karışımı uygulamalısınız. Ev Yapımı Yer Temizleme Deterjanı Parke, fayans, mermer ve beton yüzeyleri temizlemek için kullanılan deterjanlar yer temizleyiciler olarak bilinir. Bu deterjanlar genellikle dezenfekte edici özellikte, su bazlı ve hoş kokuludur. Doğal malzemeler kullanılarak en az güçlü kimyasallar kadar etkili temizleyiciler yapılabilir. Siz de doğal temizlik ajanlarını evde nasıl yaparım diye merak ediyorsanız şu malzemeleri temin ederek kendi deterjanınızı yapabilirsiniz: Malzemeler – 2 litre kaynamış su – 1 çorba kaşığı Arap sabunu jeli – 2 yemek kaşığı elma ya da üzüm sirkesi – 1 yemek kaşığı boraks – 1 yemek kaşığı çamaşır sodası –

3-401.jpg

10-15 damla zevkinize göre seçeceğiniz herhangi bir aromatik yağ Tüm malzemeleri paspas kovasında karıştırın. Bu sıvıyla evinizi paspaslayın. Sabun, soda ve boraks yüzeylerdeki lekeleri çıkarıp kirleri yok edecektir. Sirke ise çok iyi bir dezenfektandır. Mikropları etkisiz hale getirirken ahşap parkelerinizi de parlatır. Aromatik yağlarsa evinizin havasını tazeler, hoş kokmasını sağlar. Doğal Ahşap Yüzey Temizleyicisi Evlerde ve ofislerde daha sıcak bir atmosfer sağlamak için kullanılan ham ağaç görünümlü ahşap yer döşemeleri, deterjanlarla temizlendiğinde aşınır ve parlaklığını kaybeder. Oysa evdeki malzemelerle oldukça etkili bir ahşap temizleyici hazırlamak mümkündür. Gereken malzemeler – 2 su bardağı sirke – 1 su bardağı sıcak su – 1 yemek kaşığı rendelenmiş zeytinyağlı sabun – Birkaç damla biberiye ya da çam yağı Doğal zeytinyağlı sabunu rendeleyin.

4-240.jpg

Kaynamış suya ekleyip köpürtün. Sonra diğer malzemelerle karıştırıp parkelerinizi bu suyla silin. Hem parkeleriniz pırıl pırıl olacak hem de eviniz ferah kokacaktır.

Bu haber toplam 3642 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2014 Şiir Dostları | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.