• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 21 °C

Kırışıklıklardan Günde 5 Dakika Ayırarak Kurtulacaksınız

Kırışıklıklardan Günde 5 Dakika Ayırarak Kurtulacaksınız
...

Japonya’ya özgü Asahi masajı dünyaca ünlüdür. Lenf düğümlerini hedef alarak şişlikleri azaltır ve yaşlanma karşıtı bir tedavi görevi görür. Dünyaca ünlü modeller uzun yıllar ağır şartlar altında çalışmalarına rağmen güzelliklerini bu masaja borçlu olduklarını söylüyor.

1-414.jpg

Hisler Aynası olarak bizler uygulaması oldukça kolay bir rehber hazırladık. Günde 5 dakikanızı ayırarak sadece birkaç hafta içinde değişikleri görmeye başlayacaksınız. Görünür biçimde kırışıklıklarınız ve göz altı torbalarınız kaybolacaktır. Birkaç önemli kural! Eğer ki lenf sistemi bozukluğu, kızarıklık, zarar görmüş cilt, soğuk algınlığı veya gribiniz varsa bu masaj tedaviniz ile çelişebilir. Başlamadan önce, yüzünüzü bakterilerden arındırmanızı tavsiye ediyoruz. Doğal yağlar ve kremler kullanarak cildinizi nemlendirin. Masaj seansları boyunca, biraz baskı hissetmeniz gayet doğaldır. Ancak sizi rahatsız edecek düzeyde olmamalıdır. Kulaklarınıza, çene altınıza masaj yaparken baskıyı hafifletmeniz gerekir. Lenf düğümlerinizin bulundukları yerlere fazla baskı uygulamak doğru değildir.

2-342.jpg

Her masaj hareketini 3 kez uygulamak gerekiyor. Problemli bölgelerde ise 5’e kadar çıkarabiliriz. Aldığımız verimi maksimuma çıkarmak için her gün aynı saatte uygulanmalıdır. Temel HareketlerKulaklarınızın üst kısımlarına yakın olacak şekilde, iki elinizi de kullanarak şakaklarınızın hemen altından bastırın. Hafifçe baskı uygulayarak, parmaklarınızı yavaşça boynunuzun en alt noktasına kadar kaydırın. Bu sayede lenf sıvısının dolaşımınıza daha fazla karışmasına imkan sağlayacaksınız. 3 kez tekrar ettikten sonra her hareketin sonunda bir kez bu hareketi yapmayı unutmayın. Göz Çevresi Parmak uçlarınızla gözlerinizin dış köşelerine bastırın. Baskıyı sabit tutarak parmak uçlarınızı gözlerinizin iç köşelerine doğru aşağıdan kaydırın. Kısa bir duraklamadan sonra, aynı hareketi iç köşelerden dış köşelere doğru aynı şekilde uygulayın. Sonrasında bir kez daha dıştan içe ve içten dışa aynı hareketi uygulayın. Alın İki elinizi de kullanarak; İşaret, orta ve yüzük parmaklarınızı alnınızın tam ortasına yerleştirin. Zig zag hareketi yaparak şakaklarınıza doğru ilerleyin. Dudak Çevresi Masaj seansının bu kısmında her adımı 3 – 4 kez tekrar edeceğiz ve ardından temel hareketlerimizle sonlandıracağız. Ellerinizi çenenize yerleştirin. İlk üç parmağınız tam çenenizi ikiye bölecek şekilde duracak ve üst dudağa doğru yarım daire çiziyoruz

3-251.jpg

Orta parmaklarınız ile burnunuzun alt kanatlarından başlayarak yukarı doğru yarım daire çiziyoruz. Tam burnunuzun orta kısmından yanaklarınıza doğru düz bir çizgi çizerek aşağı iniyoruz. Burun Bölgesi Ellerinizi çenenize yerleştirin. İlk üç parmağınızla çenenin merkezine baskı uygulayın. Baskıyı sabit tutarak, ellerinizi gözlerinizin iç köşelerine kadar kaydırın. İç köşelerdeki parmaklarınızı, gözlerinizin dış köşelerine doğru kaydırın. Yüz Bölgesi Sol avuç içinizle çenenin sol tarafına baskı uygulayın. Sağ eliniz ile çenenin dışından başlayarak, gözün iç köşesine kadar elinizi kaydırın. Sağ elinizi iç köşeden şakağa doğru kaydırın ve tek elinizi kullanarak ilk bahsettiğimiz temel hareketi uygulayın. Sağ elinizle, çenenizin sağ tarafına baskı uygulayın ve bu adımları tekrarlayın. Yanaklar Ellerinizi burnunuzun yanlarına koyun ve 3 parmağınızla baskı uygulayın. Elmacık kemikleriniz boyunca ellerinizi kaydırarak şakaklara kadar ilerleyin. Bileklerinizi birleştirin ve avuçlarınızı birbirinden ayırın. Avuç içleriniz ile çenenize ve dudaklarınıza bastırın, yanaklarınızı yukarı doğru ittirin. Elmacık kemikleriniz boyunca ellerinizi yukarı ve yanlara doğru kaydırın. Çene Bileklerinizi birleştirin ve avuçlarınızı birbirinden ayırın. Başınızı hafifçe öne eğerek avuç içleriniz ile çenenizin iki yanına baskı uygulayın. Ellerinizi alt çeneden başlayarak kulak memelerine kadar kaydırın.
A Bölgesi Başparmaklarınızı çenenin altına koyun.

4-136.jpg

Geri kalan parmaklarınızı burnunuzun üzerinde birleştirerek üçgen oluşturun. Başparmakların yerini bozmadan, geri kalan parmakları burundan şakaklara doğru kaydırın ve derinizi yanlardan hafifçe çekin. Peki Etkisi? Masaj tekniğini düzgün uygulamak etkisini hızlı göstermesi için en önemli faktördür. Bu sebeple açıklamalarımızı iyi anladığınıza emin olun. Doğru ve düzenli olarak yapıldığında, Asahi masajı yüzünüzü 10 yıla kadar gençleştirebilir. Daha önce hiç yüz masajı denemiş miydiniz? Asahi masajı hakkındaki düşünceleriniz neler? Yorumlarda bizimle paylaşın!

Bu haber toplam 5495 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2014 Şiir Dostları | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.