• BIST 8725.28
  • Altın 2240.17
  • Dolar 32.3354
  • Euro 35.1415
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 6 °C

Brokoliyi ve Yoğurdu Birlikte Yedi Midesi Hemen Harekete Geçti

Brokoliyi ve Yoğurdu Birlikte Yedi Midesi Hemen Harekete Geçti
Sağlıklı Faydalı Bilgiler

Brokoli ve yoğurdu birlikte yemek bağırsak kanserini önlüyor hatta tedavi ediyor. Brokoli, kanserle mücadele eden sülforan maddesini içeriyor. Yoğurt ise içerdiği probiyotikler ile mide ve bağırsaktaki bakterileri önlemeye yardımcı oluyor. Araştırmalara göre, brokoli ve yoğurdu birlikte tüketmek kanseri önlemede ve tümörlerin cerrahi olarak çıkarılmasından sonra kalan hücrelerden kurtulmak için kullanılabilecek en iyi tedavi yöntemidir.

123-016.jpeg

Uluslararası Singapur Üniversitesi’nde yapılan bir araştırmaya göre, düşük maliyetli bu besinler ile zararlı bakterilerden kurtulmak mümkün. Yoğurt bağırsak kanseri hücrelerinin yüzeyine yapışarak probiyotik hale gelir. Brokolide bulunan anti kanser maddelerini hücrelere enzim olarak salgılar. Sonuç olarak yoğurt ve brokoli kombinasyonu tümörlerin %75’ini yakalayarak kanseri tedavi eder. Brokoli ve yoğurt karışımı göğüs ve mide kanseri gibi diğer kanser türlerinden kaynaklanan hücreleri de yok eder. Uzmanlara göre bağırsak hastalıklarının genellikle yağ oranı yüksek ve lif oranı düşük besinler tüketilmesinden kaynaklı olduğunu söylüyor. Obezite, kırmızı et, alkol, tütün kullanımı ve fiziksel egzersiz eksikliği de kolon kanseri riskinde artış gösterir. Bağırsaklardaki bakterilerden kurtulmak için günde ufak bir porsiyon brokoli ve yoğurt tüketebilirsiniz.

1-650.jpg

Neden Özellikle Brokoli? Brokolinin Sağlığa Faydaları Nelerdir? İltihap sökücüdür: Brokolide kaempferol diye adlandırılan flavonlar bulunduğundan iltihap sökücü özelliği vardır. Artrit ve gut hastalığına iyi gelir. Alerjiye iyi gelir: Brokoli iltihaplı durumlara iyi geldiği için alerjiyi önceliyici özelliği vardır. Kaempferol maddesi zengin yiyecekler yemek zorundaysanız brokolinin yanısıra lahana, üzüm, çilek ve domates de yeyin. Lif kaynağıdır: Brokoli diyet yapan insanların dostudur. Tok tutar ve çok uzun süre açlık hissetmezsiniz. D vitamin açısından çok zengindir: D vitamini eksikliği çeken bir kişi mutlaka brokoli yemelidir. Brokoli D vitamininin emilimine yardımcı olan A ve K vitamini deposudur. Gözlerinize faydalıdır: Lutein ve zeaxanthin adlı karotenler açısından zengin olduğu için brokoli gözler için çok faydalıdır. Harika bir cilde sahip olursunuz: Brokolinin faydalarından bir diğeri de brokolideki glucoraphanin adlı kimyasalın sindirim sırasında başka kimyasallara dönüşebildiği için cildinizi gençleştirme özelliğine sahip olmasıdır. Kalp hastalıklarına yakalanmanızı engeller: Brokolideki lutein maddesi gözlerinize iyi geldiği gibi damarları açık tutarak kan akışını düzenler ve kalbinize de iyi gelir. ,

2-560.jpg

Protein açısından zengindir: Neden brokoli yemeliyiz sorusuna verilebilecek bir diğer güzel cevap da yağsız proteinler açısından zengin bir besin olmasıdır. Bir tabak brokoli yemeği yerseniz 3 gram protein ve 0 gram yağ alırsınız. Kas ağrılarına iyi gelir: Sabahları koşmadan önce her sabah bir muz yiyiyordunuz değil mi. Küçük bir servis tabağıyla brokoli yeseniz potasyum dengenizi sağlarsınız ve bu da koştuktan sonra oluşacak kas ağrılarını giderir. Kemikleriniz için iyidir: Kemiklerinizi kalsiyum açısından güçlendirdiği için özellikle biz kadınlar için çok faydalıdır.

Bu haber toplam 4600 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2014 Şiir Dostları | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.