• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 17 °C

Müjdeli haber geldi: Aldığınız maaş kadar alacaksınız!

Müjdeli haber geldi: Aldığınız maaş kadar alacaksınız!
Müjde Geldi

Müjdeli haber yeni geldi Aldığınız maaş kadar alacaksınız Düne kadar işverenin halkın diline göre istediği zaman işyerinde at koşturabildiğini söyleyen Nacar, “Yapılacak sistemde işverenle işçi arasında devlet hakem olacak. Yani aslında bundan sonra işveren istediği zaman işçiyi işyerinden çıkaramayacak.

1-354.jpg

Kısacası kıdem tazminatı aynı prim kazanç gibi nasıl 30 gün çalışan bir işçini primi düzenli bir şekilde SGK’ye yatıyorsa kıdem tazminatında da aynı aylık yüzde 3 bir kesintiyle tabi bu asgari ücretin düzenli bir şekilde her yıl belirleneceği sisteme göre devam edecek” diye konuştu. “HAK MAHRUMİYETİ OLMAYACAK”Nacar, 6 yıldır çalışan kıdem tazminatı olan işçilerin hak mahrumiyetine uğramayacaklarının altını çizerek, “İşveren ve işçilerin şunu bilmeli; kanun çıktığından itibaren geriye dönük bir kanun işlemeyecek. Yani 6 yıldır çalışan kıdem tazminatı olan arkadaşlar panik yapmasınlar, hak mahrumiyetine uğramayacaklar. Yani kazanılmış hakları saklı kalacak” dedi. Bu düzenlemenin yasalaşmasıyla kıdem tazminatına devlet hakemliğinin geleceğini belirten Erhan Nacar, 16 buçuk milyon çalışanın düzenli bir şekilde e-devlet üzerinden primlerini takip edebileceğini söyledi. Nacar şunları belirtti: “ Esas Haziran ayının 11’inden itibaren bu kanun olarak çıkarsa

2-291.jpg

16 buçuk milyon çalışan artık kıdem tazminatına devletin hakemliği durumunda devam edecek. İşçilerle işverenler bunu düzenli bir şekilde e-devlet üzerinden düzenli bir şekilde takip edebilecek. Bugün 5 gün çalışan bir işçi işverenden ayrıldıktan sonra ya da 2 ay sonra ayrıldığı zaman fonunda ne kadar olduğunu görebilecek. Bu da bir nevi çalışan işçilerin ‘bak benim param yatmış devletin kontrolünde’ deyip rahat bir şekilde çalışmasına devam edebilecek. İşverenleri ne kadar etkiliyor diye düşünüyorsak işverenler bu durumdan yüzde 50 mutlu yüzde 50 mutsuz neden çünkü bazı işverenler normalde 11 ay dolduktan sonra çalışanların iş hadlerini sonlandırıyorlardı. 12’nci olmadan bu kişilerin hakları ölüyordu. Ama bu sistemde bir gün çalışana bile kıdem tazminatı olacak. Böylelikle işçiler devletin kontrolünde hayatlarını garanti altına alabilecekler.

3-219.jpg

Korkmaları gereken bir durum söz konusu değil”

Bu haber toplam 9880 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2014 Şiir Dostları | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.