• BIST 8718.11
  • Altın 2242.741
  • Dolar 32.3254
  • Euro 35.1547
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 3 °C

Ağrılarınıza Son Verecek Uyuma Teknikleri

Ağrılarınıza Son Verecek Uyuma Teknikleri
Uyuma Teknikleri

Ömrümüzün neredeyse yarısını uyuyarak geçiriyoruz.. Hatalı uyku biçimimiz genellikle sağlık sorunlarımızın nedeni olabiliyor ve sağlığımızı son derece olumsuz etkiliyor. Sağlık sorunlarını belirlemek için nasıl uyumamız gerektiği konusunda uzmanların önerilerini bir araya getirdik.

1-626.jpg

Omuz ağrısı En iyi uyku duruşu sırt üstü yatmaktır. Başınızın altına ince bir yastık koyun (ortopedik bir yastık sizin için en iyisi olacaktır). Başka bir yastık alın, mideniz üzerine koyun ve sarın. Omuzlarınız şimdi daha doğru ve kararlı durumda olacak. Sırt üstü uyumayı sevmiyorsanız, yan yatmayı deneyin. Bacaklarınızı hafifçe göğsünüze doğru çekin ve dizlerinizin arasına bir yastık yerleştirin. Omuzun doğal duruşundan uzak olduğu için elinizin başınızın altında kalması önerilmez. Sırt ağrısı Sırt ağrınız varsa, omurganızın normal şeklini korumak çok önemlidir. Yatağınız aşırı yumuşaksa, şimdi yeni bir yatak almanın zamanı gelmiş olabilir. Sırt üstü yatmak muhtemelen sizin için en iyi şekil olacaktır. Doğal omurilik eğrilerini düzeltmeye yardımcı olmak ve tendonlarındaki gerginliği azaltmak için dizlerinizin altına bir yastık yerleştirin. Ek destek için sırtınızın altına küçük bir havlu da deneyebilirsiniz. Eğer yan şekilde uyumak isterseniz fetus (cenin) pozisyonunu almak en iyisidir. Sırtınızı doğal olarak kemerli tutarak bacaklarınızı hafifçe göğsünüze doğru çekin.

2-539.jpg

Dizlerinizin arasına küçük bir yastık koyun. Bu, belinizi alt sırttan çıkarmanıza yardımcı olabilir. Boyun ağrısı Sırt ağrısı gibi, uyurken boynunuzun desteklenmesi gerekiyor. Genelde başınızın altında bir yastıkla sırt üstü yatma ve her kolun altında bir yastık en iyi seçenektir. Boyun sorunları olan insanlar yastıklarını çok dikkatli seçmeli ve ortopedik veya yuvarlak yastıkları tercih etmek en iyisidir. Yan yatmayı tercih ederseniz yastığınızın fazla yüksek olmadığından emin olun. Çok fazla kalın olmamasına dikkat edin. İdeal olarak, boynunuzun doğru konumda kalmasına yardımcı olmak için yastığınızın yüksekliği bir omzun genişliğiyle eşleşmelidir. Uyurken, bulabileceğiniz en ince yastığı kullanın. Kafanın bir tarafa çevrilmesi boynu zorlayacak şekilde ise hiç uyumamak daha iyi. Uykuya geç dalmak Telefonları ve bilgisayarları yatmadan önce bırakmak zor olabilir, ancak bırakmalısınız. Uykuya dalmakta sorun yaşıyorsanız bırakmanız gerçekten yardımcı olur. Ekranlardan gelen ışık, uyku-uyanıklık döngülerini etkiler. Kafein – kahve, enerji içecekleri, soda, siyah çay, çikolata’dan yatmadan en az 6 saat önce bunlardan uzak durun. Sabah veya öğleden sonra egzersiz yapın.

3-388.jpg

Bu, tüm vücudunuzun hareket içinde olmasını sağlar, kan dolaşımınızı geliştirir ve daha hızlı uykuya dalmanıza yardımcı olur. Deliksiz Bir Uyku İçin Sık sık gecenin ortasında uyanıyorsanız, uyku moduna geçmeden önce cihazlarınızı kullanmayı bırakmayın, aynı zamanda yatmadan önce alkolden kaçınmalısınız. Alkol, vücudunuzdaki su dengesini bozar ve uyku döngüsünü etkiler. Ayrıca, odanızın sıcaklığını kontrol edin. İdeal uyku sıcaklığı 20-22 ° С’dir. Tek Bir Alarm Kurun Herkes bu sorundan muzdarip gibi görünüyor, ancak çözülmesi çok kolay. Alarmınızı her gün aynı saatte (hatta hafta sonları) ayarlayın. Erken uyanmak isterseniz, akşamın erken saatlerinde uyumanız gerekir. Bu değişmez bir gerçektir. Horlama Eğer horlamaya meyilli iseniz, sırt üstü yatmadan kaçının. Bu pozisyonda, boğaz dokuları sarkar ve diliniz geriye doğru boğazınıza düşerek hava yolunu daraltır. Yastığınızı dikkatle seçin. Aşırı yumuşak yastıklar başınızın arkaya eğilmesine ve horlamanın artmasına neden olabilir. Dilinizin nefes borunuza düşmesini önlemek için ekstra bir yastık kullanın veya yatağınızın başını birkaç santim yukarı kaldırın. Özel egzersizler yapın. Dil ve boğazdaki kasların egzersizleri onları güçlendirmeye ve horlamayı azaltmaya yardımcı olabilir. Bacak ağrısı Bacak krampları genellikle ayak spazmlarıdır veya sıkışmalardan meydana gelmektedir.

4-229.jpg

Yaşa bakılmaksızın insanların neredeyse % 80’i bu sorundan muzdariptir. Gece bacak krampları, çoğunlukla bazı hastalıklardan, sinir hasarı veya vitamin eksikliği ile ilgilidir. Bu durumu çok sık yaşarsanız, doktorunuzla konuşun. Bacak kramplarını durdurmanın iyi bir yolu, baldır kasını germek ve güçlendirmektir. Yatmadan önce yoga yapmayı veya bacaklarınıza masaj yapmayı deneyebilirsiniz. Unutmayın ki iyi sonuçlar elde etmek isterseniz, düzenli egzersiz yapmalısınız. Diğer sorunlar Uyku bozukluklarına, yorgunluk ve rahatsızlık verici ayakkabılardan sindirim sistemi veya sinir sistemi sorunlarına kadar pek çok faktör neden olabilir. Sorunun nedenini yalnızca bir doktor belirleyebilir ve tedavi tavsiyelerinde bulunabilir.

Bu haber toplam 8261 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2014 Şiir Dostları | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.