• BIST 9774.15
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 22 °C

BURÇLARIN- EN ‘LERİ !

BURÇLARIN- EN ‘LERİ !
BURÇLARIN- EN ‘LERİ !

Eli bol zanaat ehillerinden altın madalyalar, sanat simsarlarından dev kupalar, bilir kişilerinden çuvalla övgüler alan burçlarda sıra! Yaşamın enlerinin sahipleri, Zodyak’ın başarıdaki on ikilisi, hangi alanlarda enlerin sahibi şöyle bir baktık, burçların her biriyle tek tek gurur duyduk! Sıra geldi övünç kaynaklarımızı sizinle paylaşmaya. Bakalım burçların Oskar ödülleri, hangi dallardan geliyor!

Koç

Cesaret bende diyenlere, yan bakışıyla cesaret dersi veren, cesurların şahı Koç! Sabırsızlığıyla ansızın yola koyulan, hızıyla işleri tek solukta sonlandıran Speedy Koç, bu yeni ünvanıyla Gonzales’i geride bırakır! Başlangıçların önde bayrak sallayanı, yeniliklerin baş atı, heyecanın dorukları Koç en öncü burçtur! Rakiplerini toza dumana katacağı savaşılacak bir amaç bulunca, galibiyet dansı yapmadan mücadeleyi bırakmaz, öyle önünü sonunu da pek düşünmeyip kendini dürtülerinin cevval kucağına bırakır! Az düşüneyim, çok strateji kurayım diye uğraşmaz, Koç tez elden harekete geçer! Boğa Sabrıyla en karmaşık düğümleri çözüldüğünü gören, hareketsizliğe tahammülde mumyalara tövbe ettiren, inadından bırakın karşı fikre yanaşmayı, olduğu yerde yaprak kımıldatmayan, üşengeçliğinden en pratik çözümleri şak diye bulan Boğa’nın malı da en kıymetlidir! Cebinde parası, altında arabası, konfor alanı evi, kolunda sevdiği ile, eşeğini en sağlam kazığa çelik zincirlerle bağlayan Boğa; güvenlik ihtiyacını zirvelere taşır! Parmak uçlarıyla koku alan, tek solukta siyahı beyazdan ayıran, en tensel, en duyumsal burçtur Boğa!

1-521.jpg

İkizler Bağlasan durmaz, bantlasan susmaz, geldik Zodyak’ın en konuşkanına! Kurnazlığıyla nam yapan, sohbetiyle büyüleyen, kıvrak zekasıyla hazır cevaplarını çoktan hazırlayan, merakıyla taşların altında gizli bilgi bırakmayan İkizler, en çok bilgi bende olmalı andıyla, yaş alır yaşlanmaz, iki üç yönle yetinmez, en çok yönlü olur, en renkli kıyafetleri kimselere bırakmaz! Bir de sevmeyeni zor bulunur, şeytan tüyü diye bir şey varsa sayıca en çok İkizler’de bulunur! Bir dil bir insan diyorsanız, en çok insan, çarçabuk öğrendiği çeşit çeşit lisanıyla İkizler’in içinde saklanır.Yengeç Tüm dünya çocuklarının annesi olmaya muktedir, en anaç Yengeç; empati kabiliyetiyle anlaşılmayan insan, bağlantısız kalp bırakmaz! Akın akın duygularıyla enler listesinin başına yerleşir, en korumacı olma ünvanını kimselere yar etmez. Hassas mı hassas Yengeç, vatanını anası gibi sever, ailesine doğduğunda bir düşer, daha da zahmet edip kalkmaz! Duygusal güvenlik arayışı en çok, aidiyet hissi en kuvvetli olandır Yengeç! Eli en lezzetli, yemekleri en çeşitli, kalplerin yanında karınları da doyuran odur!

2-446.jpg

Aslan İnsanın en teatral özelliklerle donanmışı Aslan varsa bir ortamda, o sahne boş kalmaz, spot ışıklar boşa yanmaz! Biri ben mi dedi? En benci burç Aslan’dır! Dünyanın merkezi neresi derseniz, enlem boylam, kütle hacim bilmez, ayaklarının hemen dibini, bulunduğu konumu gösterir, merkez onunla birlikte her adımda değişir! Karanlıkta fenersiz kalanların yolunu aydınlatan, gösteriş neymiş cümle aleme duyuran, en ışıltılı, en dikkat çekici, en karizmatik yine elbette tabi ki pekâlâ Aslan’dır! Başak Mükemmele en yakın olmaya sevdalı, kusursuzun diplerinde yaşamaya kararlı Başak’lar bize kızmazsa, dünyayı daha düzgün bir yer yapmak üzere kuşandıkları sivri oklarıyla, en eleştirel ünvanı onlara gidiyor! En titiz olmalarına şaşırmamak lazım, ince eleyip sık dokumadan tüm detayları birbiri ucuna muazzam bir uyumla eklemeden, bütünün harikası nasıl elde edilir? Bu insanlar olağanüstünün kaşifleri, detayların en didikleyicileridir! En iyi gözlemi yapan, dikkatlerinden kuş uçmayan, takıntıların enleri Başak’lar, en üretken insanlardır!

3-318.jpg

Terazi Canım da aman! Terazi’nin olduğu yerde medeniyet dediğin tek dişi kalmış canavar değil, özenle hazırlanmış, şıklığı dillere destan, en uygar salon insanları endam eder! Kimsenin tavuğuna kış demeden, herkesin bahçesinde huzur rüzgarları estiren, en uzlaşan ve çevresindekileri de bir bir uzlaştıran Terazi, en diplomatik olandır! Kibarlığıyla nobranları hizaya getirir, ilişkileriyle evde kalmışların, dört bir yanı dolaşıp kimseleri bulamamışların, nazar boncuklusu olur! Adı üstünde Terazi; iyiyi kötüyü güzelce tartan, adaletin nezaketi elden bırakmayan, en zeytin dallı elçisidir. Akrep Yüz kere düşse silkelenip hemen kalkan, yanıp yanıp küllerinden daha güçlü doğan, biz diyelim Zümrüdü Anka, siz deyin Kaknüs, Yunan desin Phoenix, Zodyak’taki adı Akrep, hayatta kalma kuvvetli iç güdüsüyle enlerin en dayanıklısıdır! Kendi kazdığı kuşku çukurlarında yuvarlanır, şüphe okyanuslarında yolunu şaşırır, en paranoyak kimdir derseniz, affınıza sığınıp Akrep der, en intikamcı olduğunu bir an hatırlar, müsaadenizle koşarak uzaklaşırız! Her konuda en derinlikli, kırk perdesini kaldırsak yüzünü görmek mümkün olmaz; o denli gizemli Akrep, cesaretin birkaç fersah ötesinde durur, gözü kara değil kapkaradır!

3-318.jpg

Yay Ayağına yıldırım düşse, neyse ki elime sıçramadı der, her şerden bir hayır çıkarır, sınırsız pozitif bakışıyla en iyimser madalyasını göğsünde taşır! Macera nerde ben ordayım, kulelerden atlar, ok gibi fırlarım diyen Yay, tehlikelere balıklama dalışlarıyla ün salmış, Zodyak ailesinin en “Bana bir şey olmaz!” diyen burcudur! Meşalelerin sıcağıyla yanan, ideallerini herkesten çok savunan, slogan çığlıklarıyla ses telleri yırtılan, an fanatiklerin lideri, tribünlerin amigosudur. Pireleri deve diye sohbetine konu yapan, kedileri farelere kırdırtan, yılanları kurbağalarla ürküten Yaylar, en abartılı olma zirvesini kimselere bırakmaz! Oğlak Lafımız disiplinli oluşuna dil uzatanlara; kedi ciğer benzetmesini yapmıyor, başarı gözünüzü alıyorsa pek yukarlara bakmayın diyor, uyarıyoruz! Böyle hiçbir detayı sektirmez, planlarını milim aksatmaz, stratejinin kralını kuran varsa beri gelsin zira Oğlak en planlı olma ipini en başta göğüsler! Zirvede boy gösteren birinciler belli ikincileri görelim diyor, Oğlak’ların kariyer hedeflerine hızlı ve emin adımlarla varmalarını tebrik ediyoruz! Tüm kaoslardan buz gibi duruşuyla çıkan, toplumun refahı için gerekli omurgayı var gücüyle sağlamlaştıran Oğlak, en sorumluluk sahibi olarak enler listemizde yerini alır! Gözünü en yükseğe diken Oğlak, organizasyon kabiliyeti ve self kontrolüyle en azimli burç ünvanını hakkıyla kazanır.

4-184.jpg

Kova Normallerin arasında ışıldayan Zodyak’ın en sıra dışı olanıdır Kova. Geçmişe süngerini çoktan çekmiş, silikon tabancasıyla kenarlarını güzelce yapıştırmış, en gelenek karşıtı burçtur. En hümanist insanlar Kova’lar diyarından gelir! Karnı aç komşular, kışın sokakta titreyen hayvanlar, parkta, bahçede hoyratça ezilen zavallı çimler, ters esen rüzgârda dalı bükülen ağaçlar; doğada yaşayan ne varsa rahatı Kova’dan sorulur, en duyarlı Kova elinin erdiğine medet, gücünün yettiğine dayanak olur! Geleceğin kapıları henüz açılmadan, sabahın köründe sıraya girip yarına ilk adımı atan, sorunlara en yaratıcı çözümleri bulan, sonuç insanıdır Kova! Kişisel alanına, bireysel duruşuna, özgürlüğüne de pek meraklı, en meraklıdır! Balık Dünya kapılarının arkasında, kendi galaksi sınırlarında yaşayan Balık’lar, anlaşılması en zor insanlardır! Bu dünyadan olmamalarına rağmen, en fedakâr onlardır! Farklılıkları her zaman kabullenici, Mevlana misali, gönülleri canlı seçmeden herkesi buyur edicidir! Hayallerin şahı, rüyaların ev sahibi, en düşsel galaksilerin daimî sakini Balık, en kolay vazgeçendir! En gerçeklerle arası bozuk, mantığın mutlak redcisi olsa da en ideal olanı sarmalar! Kurban psikolojisini en gerçek haliyle yaşayan, en dalgın, gelgit akıllı, hüzün kovan kuşudur Balık!

Bu haber toplam 15633 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2014 Şiir Dostları | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.