• BIST 8878.81
  • Altın 2241.255
  • Dolar 32.3385
  • Euro 35.103
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 11 °C

Kalbinizin Doğru Çalışmadığını Gösteren 7 İşaret

Kalbinizin Doğru Çalışmadığını Gösteren 7 İşaret
7 İşaret

Kalp probleminizin olduğunu mu düşünüyorsunuz? Belirtiler hakkında bilgi edinin ve sorunlarınız olduğunu düşündüğünüz takdirde asla bir doktora görünmekten çekinmeyin. Kalbin Doğru Çalışmadığını Gösteren 7 İşaret Kalbinizin düzgün çalışmadığından şüpheleniliyor musunuz?

1a-022.jpg

Bu yazıda, bu organın kötü çalışıp çalışmadığını belirlemek için nelere dikkat etmeniz gerektiğini anlatacağız. Kalbiniz düzgün çalışmıyorsa neden endişelenmelisiniz? Sağlığa gelince, vücuttaki en önemli organ kalptir. Sonuçta o, bizi canlı tutan motordur. Bu organınıza bakmak, düşündüğünüzden daha kolaydır. Bununla birlikte, kalp problemleri, sağlığa zarar veren kötü alışkanlıklar nedeniyle giderek yaygınlaşmaktadır. Bu sorunlar genellikle bir gecede ortaya çıkmaz. Bunun yerine, genellikle zayıf beslenme, sağlıksız alışkanlıklar ve uyarı işaretlerinin önemsiz görülmesinin sonucudur. Kalbinizin hasar görmesinin sebepleri değişkenlik gösterir: Kötü beslenme Egzersiz eksikliği Sigara içmek Dinlenme olmaması Belirtileri gördükten sonra bir uzmana gitmek gerekebilir. 1. Göğüs ağrısı ya da göğüs yangısı göğüs kafesinde ağrı Göğüs ağrısı farklı sağlık durumlarından kaynaklanabilir. Bununla birlikte yoğunlaşırsa, sıkışma ve daralma hissi uyandırıyorsa dikkatli olmalısınız. Göğüs ağrısı bir kalp rahatsızlığından kaynaklandığı zaman, bu organ az oksijenli kan alır. Bu nedenle, mümkün olan en kısa sürede yardım almak önemlidir. 2. Aritmiler Kalp atışlarımız çoğu zaman düzenlidir. Normalde sağlıklı ve düzenli olduğunda kalp atışlarını fark etmeyiz.

1a-023.jpg

Bununla birlikte, kalp atışlarınızda çok hızlı, çok yavaş ya da düzensiz değişikliklerin olduğunu fark ederseniz, kalbinizin gerektiği gibi çalışmadığını anlamak için bir doktora danışın. 3. Uyku Apnesi Bazen uyku apnesi göz ardı edilir, ancak bu durum kalbin düzgün çalışmadığına işaret eden bir semptom olabilir. Bu problem, uyurken vücuda hava girmesini engeller ve beyin ve kalpteki oksijen yetersizliğinden dolayı kalp krizine neden olabilir. Kısa bir süre uyku apnesi geçirmiş olsanız bile, bu konuda dikkatli olmalısınız. Bunun nedeni, uyku apnesinin sizin ve eşinizin uyku kalitesini etkileyecek olmasıdır. 4. Şişmiş ayaklar ve bacaklar Bol miktarda tuz yiyor musunuz? Normalde yaptığınızdan daha fazla yürüdünüz mü? Her iki durumda da bacaklarınızın ve ayağınızın şişmesi yaygın bir durumdur. Bununla birlikte, birkaç gün içinde normal durumlarına dönmeleri gerekir. Bununla birlikte, şişmenin sabit olmadığından emin olmalısınız. Durum buysa, kalp yetmezliği ya da arteriyel bir durumdan kaynaklanan sıvı tutulumunun bir belirtisi olabilir.5. Titreme ve nefes darlığıSürekli nefes almak için savaşmanız ya da sık sık yorgun ve nefes nefese hissetmeniz normal değildir. Eğer bu hiçbir sebep yokken ortaya çıktıysa, kalbinizin düzgün çalışıp çalışmadığını anlamaya çalışmalısınız.

1b-017.jpg

Bu anlamda, alışkanlıklarınızı izlemeniz önemlidir. Son birkaç günde bunları değiştirdiyseniz ya da yeni bir fiziksel aktiviteye başladıysanız, bu oksijen yetersizliği normal olabilir. 6. C-insel işlev bozukluğu Olası kalp hastalığının en erken uyarı işaretlerinden biri, özellikle 40-50 yaş arasındaki hastalarda erektil disfonksiyondur. Başka bir durumunuz varsa ya da 50 yaşını doldurduysanız, güvendiğiniz bir doktora görünmeniz önemlidir. Bu şekilde, cinsel işlev bozukluğunuzun kalp rahatsızlığından mı yoksa başka bir durumdan mı kaynaklanıp kaynaklanmadığını belirleyebilirsiniz. 7. Kırık Kalp Sendromu Bu sendromdan dolayı hissedilen bir acı, kalp krizi sırasında yaşanana benzer ya da ondan daha büyük bir ağrıdır. Bununla birlikte, bu çok sağlıklı insanları garip bir şekilde etkileyen geçici bir durumdur.Bu sendrom, yüksek kolesterol ya da yüksek tansiyon öyküsü olmayan, zayıf beslenmeyen ya da hareketsiz bir yaşam biçimi sürmeyen hastalarda tespit edilmiştir.Bu durumdaki hastalar, vücutlarında salınan adrenalin’e benzer bir madde olan katekolamin miktarında bir artış yaşarlar. Bu, derin bir zihinsel rahatsızlıktan sonra olur.

1a-023.jpg

Katekolaminlerin ani bir şekilde artması, vücudun, kaygı ve stres düzeyini yüksek seviyelere taşıdıktan sonra vücudun yeniden nötr bir hale gelmesine neden olan maddeleri serbest bırakmaya çalışması durumunda olur. Neyse ki, bu durum geçicidir ve vakaların % 90’ında kalıcı hasara neden olmaz. Kalbinizin Sağlıklı Kalması İçin Genel İpuçları İyi yemek yiyerek, düzenli egzersiz yaparak ve zihinsel sağlığınıza dikkat ederek sağlıklı bir yaşam tarzı kurmaya çalışın. Garip bir belirti fark ederseniz, bir uzmana danışmaktan çekinmeyin. Genelde kalbimiz göz ardı edilmemesi gereken birçok olası sorunun işaretini gösterir. Düzenli olarak görülen belirtilere dikkat edin. Bu belirtilerle ilgili hastalıkları derhal tespit edebilen birçok tıbbi test vardır. Aslında, bazen basit bir kan testi kalp anormalliklerini saptamak için bile yeterlidir. Kaynak: sagligabiradim . com

Bu haber toplam 8884 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2014 Şiir Dostları | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.