• BIST 9801.96
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 25 °C

“Kimse ‘ben erkeğim başıma gelmez’ demesin”

“Kimse ‘ben erkeğim başıma gelmez’ demesin”
Erkekler Baylar Dikkat

73 yaşındaki Necmi Eren 2 yıl önce m-emesinde bir kitle fark etti ve doktora gitti. Birçok yerde tahliller yapıldı ancak kimsenin aklına bunun bir m-eme t-ümörü olabileceği gelmedi. Necmi Eren, İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa’da Genel C-errahi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mehmet Velidedeoğlu ve ekibi tarafından a-meliyat edilerek s-ağlığına kavuşturuldu.

1-391.jpg

Doç. Dr. Velidedeoğlu, ABD’li ünlü oyuncu Angelina Jolie ile tüm dünyanın öğrendiği BRCA-1, BRCA-2 geninin erkeklerde de olabildiğini ve bu genin m-eme k-anserine neden olabildiğini söyledi. Necmi Eren ise “Kimse ‘Ben erkeğim, benim başıma gelmez’ demesin” diyerek tüm erkeklere u-yarılarda bulundu. H-astanın m-emede sertlik, m-eme başında ş-işlik, m-eme başında çökme ve c-ilt d-erisinde kızarıklık, renk değişikliği ş-ikayetleri ile geldiğini söyleyen Doç. Dr. Velidedeoğlu, h-astanın a-meliyat öncesi k-emoterapi t-edavisi gördüğünü belirtti. Doç. Dr. Velidedeoğlu, m-eme k-anseri olan erkek h-astanın durumunu şöyle anlattı: “H-astanın lokal ileri denilen m-eme k-anseri olduğu görülmüştü. T-ümörün k-emoterapi sonrası 5 santimetreye kadar gerilediğini gördükten sonra kendi onkoloji konseyimiz ile a-meliyata karar verdik. 10 gün önce de h-astanın tüm m-emesini ve koltuk altı lenf bezlerini kapsayacak şekilde mastektomi dediğimiz a-meliyatı gerçekleştirdik. K-emoterapiye kısmen yanıt aldığı için t-ümör yine b-üyüktü ve erkekte de m-eme dokusu çok az olduğu için kenarlara doğru da yine yaygın olduğu için oluşan boşluğu da h-astanın s-ırtından a-ldığımız c-ilt d-okusu ile doldurma yöntemine başvurduk.”

2-320.jpg

Türkiye’de ve dünyada m-eme k-anserinin erkeklerde çok az görüldüğünü söyleyen Doç. Dr. Velidedeoğlu, “Yurtdışı verilerine bakarsak m-eme k-anseri v-akalarının erkeklerde görülme sıklığı yüzde 0,5 ile yüzde 1 arasında değişiyor. Bu rakam Afrika’da yüzde 6’lara kadar yükselmekte. Bunun sebebi ise Afrika gibi ülkelerde k-araciğerin e-nfeksiyon h-astalıklarının daha sık görülmesi ve bunun da östrojen değişikliğine yol açması” dedi.

Bu haber toplam 6132 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2014 Şiir Dostları | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.