• BIST 9107.38
  • Altın 2324.495
  • Dolar 32.3598
  • Euro 34.9656
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 20 °C

İşe Yetişirken Önüne Çok Yavaş Bir Araç Çıktı – Aracın Arka Camındaki Not Her Şeyi Değiştirdi

İşe Yetişirken Önüne Çok Yavaş Bir Araç Çıktı – Aracın Arka Camındaki Not Her Şeyi Değiştirdi
Aracın Arka Camındaki Not Her Şeyi Değiştirdi

Harika bir anne ve eş olmak kolay değil. Birde evde birden fazla çocuğunuz varsa hayatınızı onlara adarsınız. Hailey ismindeki anne de onlardan. Her güne büyük bir istekle başlayıp önüne çıkan engelleri birer birer aşıyor. Bir gün Hailey işe giderken önüne çok yavaş giden bir araç çıktı.

1-463.jpg

Sinirlense de kendisini frenlemeyi başardı. Hailey’nin kaybedecek vakti yoktu. Kırmızı ışıkta dururken öndeki aracın arka camında asılı olan kağıdı okudu. Kağıt yazanları okuduktan sonra etkilendi ve her şeyi Thoughts, Dots and Tots ismindeki bloğunda paylaştı. Hailey, okuduğunun hayata bakış açısını değiştirdiğini söylüyor. İşte bloğundaki yazısından bir kesit: İşe giderken önüme çok yavaş hızda giden bir araç çıktı. Aracın arka camına asılı kağıtta, ‘Yeni sürücüyüm. Verdiğim rahatsızlıktan ötürü özür dilerim’ yazıyordu. Bunu öğrendikten sonra yavaş hızda gitmesini hiç kafama takmadım. Yeni başlayan birine göre aslında iyiydi. Sonra kendi kendime sordum. ‘Kağıdı okumasam yine böyle mi davranırdım?’. Muhtemelen hayır. İnsanların neler yaşadığını bilmiyoruz. Kendi hayatımızla o kadar meşgulüz ki dünyanın kendi etrafımızda döndüğünü düşünüyoruz. İnsanların tişörtlerinin üstünde ‘Boşanıyorum’, ‘Çocuğum kayboldu’, ‘Depresyondayım’, ‘Kanser hastasıyım’ gibi yazılar görmüyoruz.

2-395.jpg

İnsanların neler yaşadığı bilsek onlara çok daha iyi davranırdık. Onlara iyi davranmamız için kağıttan bir şeyler okumamıza gerek yok. Her şekilde iyi davranmalıyız. Herkese daha nazik davranıp sabır gösterelim. El yazısını Hailey’nin bunları düşünmesini sağlamış. O gün daha da sinirlenip önündeki sürücüye kötü bir gün yaşatabilirdi. Ancak o sabretmeyi seçti. Hepimiz Hailey gibi düşünmeye çalışmalıyız. Otobüs geç kaldığında, birileri buluşmaya geç geldiğinde veya size kaba bile davrandığında sinirlerimizi kontrol edebilmeliyiz. Kızmak hiçbir şey çözüm değil. İnsanlara iyi davranırsanız etrafta pozitif enerji sezeceksiniz. Hailey’nin söylediklerini dikkate alın. Hailey’nin söylediği önemli şeyleri iyice düşünün ve arkadaşlarınızla paylaşın.

3-279.jpg

Bu haber toplam 23422 defa okunmuştur
  • Yorumlar 1
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2014 Şiir Dostları | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.