• BIST 9142.4
  • Altın 2325.069
  • Dolar 32.3676
  • Euro 34.9782
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 21 °C

Meleklerin Meyvesi Ka-nser Savaşçısı

Meleklerin Meyvesi Ka-nser Savaşçısı
Sağlık Faydalı Bilgiler

Christopher Columbus, papayaya “meleklerin meyvesi” adını vermiştir. Papaya hem meyve hem de sebze olarak yenilebilen çok yönlü bir meyvedir. İnsan sağlığına bir çok faydaları vardır. Papaya’nın nasıl bir meyve olduğu ve sağlığa faydaları hakkında daha fazla bilgi edinmek için okumaya devam edin.

1-617.jpg

İçinde bulundurduğu karoten, vitamin ve minerallerle hangi hastalıkları iyileştirmeye yardımcı olur? Kansere çare olabilir mi? Papaya neden bu kadar sağlıklı? Papayanın faydaları nelerdir? İşte haberimizin detayları.. Şeker bağımlılığını azaltır Şeker insanlarda bağımlılık yapan kimyasal bir maddedir. Oldukça zararlı olan bu kimyasal madde sürekli aç ve yorgun hissetmenize neden olur ve obezite gibi problemlere yol açar. Papaya meyvesini düzenli ve sağlıklı bir şekilde kullanıldığınızda şeker yüzünden ortaya çıkan bağımlılığı giderici özelliktedir. Sivilcelere çözüm Sağlık ve görüntü açısından bizi oldukça rahatsız eden sivilcelerden papaya maskesi ile kurtulabilirsiniz. İçerisinde bulunan C vitamini, fosfor, demir ve potasyum gibi cilde iyi gelen mineral ve vitaminlerle akne ve siyah nokta oluşumunu engeller. Daha kusursuz bir cilde kavuşmanıza yardımcı olur. Papaya meyvesinin suyunu pamuk yardımıyla sivilcelerinize ve cildinize uygulayabiliriniz. 15 dakika bekledikten sonra soğuk su ile temizleyerek ilk uygulamada bile farkı görebilirsiniz. Daha güçlü saçlar Saç sağlığı her daim önemli bir nokta olmuştur. Gür ve sağlıklı saçlar bize daha olumlu bir enerji ve özgüven verir. Papaya yaprakları ile hazırlayacağınız çayı şampuanınıza eklediğinizde saçınıza doğal bir parlaklık verip, saç köklerinizin güçlenmesine yardımcı olacaktır. Kanserle savaşan meyve İçeriğinde bulunan çeşitli antioksidanların kanserli hücreleri iyileştirme etkisi oluşturduğu ve büyümelerini engellediği çeşitli araştırmalarla ortaya konmuştur.

2-534.jpg

Meyve ve yapraklarının kanserli hücreleri 24 saat gibi kısa bir sürede etkisi altına alarak büyümelerini yavaşlattığı gözlenmiştir. Bağışıklık sistemini güçlendirir Enerji verme özelliği sayesinde emziren anneler, hamile kadınlar, küçük bebekler ve enerjiye ihtiyacı olan herkesin kullanabildiği papaya, vücudumuzun güçsüz ve savunmasız kaldığı güneşsiz günlerde tüketildiğinde bağışıklık sistemini güçlendirir. Sağlıklı bir bağışıklık sistemi için gerekli A ve C vitaminlerini barındırır ve hazımsızlığa da iyi gelir. PAPAYA HAKKINDA DİĞER BİLGİLER Papaya’nın ana vatanının Güney Meksika ve Orta Amerika olduğu sanılmaktadır. Ona “kavun ağacı” meyvesine de, kavun ağacı yemişi denmektedir. Çünkü papayanın bir çeşidinin meyvesinin görünümü kavuna benzese de, tadı balkabağına yakındır. Papayanın, Hawaii,Tayland ve Meksika olmak üzere üç çeşit tanınmış türü vardır,bununla birlikte Maridol Papaya,Cüce (Dwarf) Papaya,Florida Jack Papaya,Çilek(strawberry) Papaya v.s başkaca türleri ve kültür çeşitleri de mevcuttur. Hawaii çeşidi olgunlaştığında, kabuğu sarı renkte olan armut biçimindeki meyvelere sahip olmaktadır ve bu meyvelerin eti de, parlak portakal renginde ya da pembemsi olmaktadır. Tam ortasında küçük siyah tohumlar bir arada bulunmaktadır. Meksika çeşidi ötekilerden daha büyük meyvelere sahiptir.

1-617.jpg

Her bir meyve yarım metre boyundadır ve yaklaşık 5 kg. gelmektedir. Tayland türü papayalar ise daha çok diyet salataları ve çeşitli yemeklerin yapımında kullanılmakla her ne kadar dağ papayası veya babako gibi akrabaları kadar olmasa da diğer carica papaya türleri içinde soğuğa dayanıklığı ile bilinmektedir.

Bu haber toplam 6988 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2014 Şiir Dostları | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.