• BIST 9121.68
  • Altın 2324.222
  • Dolar 32.3597
  • Euro 34.9217
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 15 °C

Aklımız duracak, şaşırdık, ne diyeceğimizi bilemiyoruz.

Aklımız duracak, şaşırdık, ne diyeceğimizi bilemiyoruz.
...

Aklımız duracak, şaşırdık, ne diyeceğimizi bilemiyoruz. Düzce Belediyesi, şehir merkezi ile Aydınpınar köyünü birbirine bağlayan Aydınpınar Caddesi üzerinde yol yapım ve genişletme çalışması başlattı. Çalışma kapsamında, Darıcı Mahallesi sınırları içerisinde bulunan ancak

1-582.jpg

Çay Mahallesi’ne ait olan m-ezarlıktaki m-ezarlar kaldırıldı. Bazı vatandaşlar yoldan geçerken durumu görünce, m-ezarlıkta yakınlarının m-ezarı bulunan vatandaşlara haber verdi. Haberi alıp gelen vatandaşlar, yakınlarının m-ezarlarının açıldığını ve k-emiklerinin c-eset torbalarına konulduğunu görünce büyük şok yaşadı. Vatandaşlar kendilerine haber verilmemesine tepki gösterdi. Yapılan görüşmelerin ardından c-eset torbalarına konulan k-emikler aynı m-ezarlıktaki alanlarda toprağa verildi. 6 m-ezarın taşındığı, yaklaşık 30 m-ezarın daha taşınacağı öğrenildi. Vatandaşlar, belediyenin yol genişletme çalışmasına karşı olmadıklarını, ancak m-ezarların taşınırken kendilerine haber verilmesi gerektiğini dile getirerek, “Biz ö-lülerimizi poşetler içerisinde gördük. Ne haber verdiler ne bizi aradılar. Burada herkesin bir yakını var. Biz kaldırılmasın demiyoruz.

2-502.jpg

Sadece bize haber verilsin istiyoruz. Aklımız duracak, şaşırdık, ne diyeceğimizi bilemiyoruz. Yol yapsın devletimiz, bizim için yapıyor, Allah razı olsun. Ama bize 1 hafta önceden haber verselerdi biz de ona göre önlem alırdık. Geldik, ö-lülerimizin k-emikleri poşetler içerisinde duruyor. Hiçbir tebligat yapılmadı. Tesadüfen öğrendik. Gelmiş çıkarmışlar, çıkardıklarında hiçbirimiz burada yoktuk” diye konuştu. Düzce Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürü Numan Şirin ise m-ezarlar kaldırılırken çökme meydana geldiği için böyle bir durumla karşılaştıklarını ifade ederek, “Bu m-ezarlığımızda yol genişletme çalışması olacağından dolayı, belli m-ezarlar yol üzerinde kalıyordu. Bunun üzerine m-ezarları kaldırmamız gerekiyordu. M-ezarlarda sorun oluştu. M-ezarları alırken yanındaki m-ezarlarda çökme oldu. Biz m-ezar kaybolmasın istedik. Daha sonra yakınları geldi. Bize, tekrar defin edin, dediler.Biz de defnettik. Aynı yere defnettik. Çünkü m-ezarlar dokunulamaz. M-ezarlara zarar verilemez. Biz onların acısını artırmak için değil, ortak olmak için buradayız” dedi.

3-362.jpg

4-213.jpg

Bu haber toplam 7160 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2014 Şiir Dostları | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.