• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 19 °C

Bedelli Askerlik Başvuruları Başladı. Son Başvuru Tarihi Ne Zaman

Bedelli Askerlik Başvuruları Başladı. Son Başvuru Tarihi Ne Zaman
Son Başvuru Tarihi Ne Zaman

Bedelli askerlik bekleyenlere son dakika haberi geldi! Bedelli askerlik başvuru kılavuzu ‘asal.msb.gov.tr’ adresinden yayınlandı! 21 gün temel askerlik, 15 bin TL ve 25 yaş şartı ile kabul edilen bedelli askerlik için başvurular e-Devlet üzerinden de gerçekleştirilebiliyor. Peki, bedelli askerlik başvurularında son tarih ne zaman?

1-286.jpg

e-Devlet giriş ile bedelli askerlik başvurusu nasıl yapılır? İşte merak edilen o detaylar… 24 Haziran seçimleri öncesinde dönemin Başbakan Binali Yıldırım tarafından ilk kez dile getirilen bedelli askerlik yasa teklifi geçtiğimiz günlerde TBMM’ye sunulmuştu. Bugün Resmi Gazete’de yayınlanan bedelli askerlik kanun tasarısı sonrasında bedelli askerlik başvuru kılavuzu da son dakika olarak yayımlandı. 21 GÜN ASKERLİK YAPILACAK Bedelliden faydalanan vatandaşların askerlik hizmetini yerine getirmiş sayılmaları için başvurularda 15 bin Türk lirası veya Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası döviz satış kuruna göre ödeme tarihindeki karşılığı kadar konvertibl yabancı ülke parasını bir defada ödemeleri ve 21 gün temel askerlik eğitimini yerine getirmeleri gerekecek.

2-236.jpg

BEDELLİ ASKERLİK BAŞVURUSU NASIL YAPILACAK? Askerlik Kanunu ile Bazı Kanunlarda ve 663 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname’de (KHK) Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun kapsamında bedelli askerlik hakkında birçok detay resmiyete kavuşmuş oldu. Kanuna göre, bu düzenlemenin yürürlüğe girdiği tarihte, her ne sebeple olursa olsun askerlik yapmayıp, 1 Ocak 1994’ten önce doğan bedelli askerlikten yararlanmak isteyen yükümlüler; bu maddenin yürürlüğe girdiği tarihten itibaren 3 ay içinde askerlik şubelerine veya yurt dışı temsilciliklerine başvuracak. BEDELLİ ASKERLİK BAŞVURULARINDA SON TARİH NE ZAMAN? Bedelli askerlik başvurularında son tarih 3 Kasım 2018 olarak belirlendi!

3-183.jpg

BEDELLİDEN FAYDALANANLAR ÜCRETSİZ İZİNLİ SAYILACAK Bedelli askerlik hakkından yararlananlar, temel askerlik eğitimi süresince çalıştıkları iş yeri, kurum ve kuruluşlar tarafından aylıksız veya ücretsiz izinli olacak. BEDELLİ ASKERLİK EĞİTİM YERLERİ 58’inci Piyade Eğitim Alay Komutanlığı – Burdur 5’inci Piyade Eğitim Tugay Komutanlığı – Sivas 1’inci Piyade Eğitim Tugay Komutanlığı – Manisa 3’üncü Piyade Eğitim Tugay Komutanlığı &nAntalyalyalya 48’inci Piyade Eğitim Alay Komutanlığı – Tokat 15’inci Piyade Eğitim Tugay Komutanlığı – Amasya59’uncu Topçu Eğitim Tugay Komutanlığı – Erzincan 3’üncü Jandarma Eğitim Tabur Komutanlığı-Ezine-Çanakkale 1’inci Jandarma Eğitim Tabur Komutanlığı-Aydın 116’ncı Jandarma Eğitim Alay Komutanlığı-Çanakkale 9’uncu Jandarma Eğitim Alay Komutanlığı-Bilecik Jandarma Muhabere Eğitim Tabur Komutanlığı-Seferihisar-İzmir 10’uncu Jandarma Eğitim Alay Komutanlığı-Bornova-İzmir 15’inci Piyade Eğitim Tugay Komutanlığı – Amasya Bedelli askerlik başvuru kılavuzu asal.msb.gov.tr adresinde yayınlandı! 1 Ocak 1994 yılından önce doğan erkekler e-Devlet üzerinden ‘asal bedelli başvurusu’ sekmesi üzerinden başvuru yapabilecek.

Bu haber toplam 2236 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2014 Şiir Dostları | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.