• BIST 9687.5
  • Altın 2503.864
  • Dolar 32.587
  • Euro 34.848
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 24 °C

Kadınların Asla İhmal Etmemesi Gereken 8 Belirti

Kadınların Asla İhmal Etmemesi Gereken 8 Belirti
8 Belirti

Hayatımız o kadar hareketli bir hale geldi ki, vücudumuzun verdiği bazı uyarıları durup dinlemeye fırsat bile bulamıyoruz. Eğer vücudumuzda değişen bir şeyler varsa, bunu ya farketmiyoruz ya da önemsiz bir şey olduğunu zannedip geçiştiriyoruz. Ancak göz ardı ettiğimiz takdirde çok ciddi sağlı sorunlarına yol açabilecek bir takım belirtiler var. Bilge Cafe olarak bu belirtileri sizler için derledik.

Beklenmedik kilo kaybı

Kilo vermek aslında kadınlar için çok da üzücü bir şey değildir. Ancak diyet veya herhangi bir egzersiz yapmadan, aniden kilo vermeye başladıysanız dikkat etmelisiniz. Bu durumun bir kaç sebebi olabilir: Kronik stres, diyabet, kanser vb. hastalıklar. Eğer beklenmedik şekilde kilo veriyorsanız, bir an önce doktora görünmelisiniz.

Kalıcı yorgunluk hissi
Hepimiz bazı zamanlarda aşırı yorgunluk hissi ile karşılaşabiliriz. Ancak bu yorgunluk hissi 2 haftadan uzun sürüyor ve bir türlü geçmiyorsa doktora gitmenizde fayda var. Bunun sebepleri: Tiroid problemleri, kalp rahatsızlıkları veya D vitamini eksikliği olabilir.

Göğüsteki değişiklikler

Her kadın ayda bir kere meme kanserine karşın meme kontrolü yapmalıdır. Ve eğer meme renginde, şeklinde veya büyüklüğünde herhangi bir değişiklik hissediliyorsa aile doktoru ya da jinekoliste gidilmesi gerekmektedir.

En basit egzersizlerde bile nefes tıkanıklığı ve baş dönmesi
Bir kat merdiven çıkmak bile nefesini daraltıyor veya başınızı döndürüyor ise doktora gitmenizi tavsiye ederiz, çnükü bu durum astım ya da kalp hastalıklarının belirtisi olabilir.

Hızlı kalp atışları
Eğer spor veya egzersiz yaparken kalp atışlarınız hızlanıyorsa bu durum normaldir. Ancak sürekli olarak kalp çarpıntıları yaşıyorsanız mutlaka kalbinizi kontrol ettirmelisiniz.

Vücuttaki ben değişiklikleri

Eğer yüzünüzde veya vücudunuzun herhangi bir yerinde yeni bir ben çıkmışsa veya eski beninizin rengi veya şekli değişmiş ise bir cilt uzmanına görünmenizde fayda vardır. Güneşli havalarda dışarıda geçirdiğiniz zamana da dikkat etmelisiniz.

Şişkinlik hissi
Ağır bir yemekten sonra hepimiz şişkinlik hissederiz. Ancak yemekle alakalı olmayan bir şişkinlik hissi varsa yumurtalıklarda bir problem olabilir. Daha da önemlisi, bir anda ortaya çıkan tokluk hissi veya pelvik sancı gibi durumlarla karşılaşırsanız, acilen doktora görünmelisiniz.

Ani görüş kaybı
Eğer bir anda görme yeteneğinizin azaldığını hissederseniz, ya da nesneleri çift görmeye başlarsanız, bir göz doktoruna gitmeniz gerekebilir. Bu belirtilere ek olarak denge kaybı, baş dönmesi, konuşma zorluğu yüz kaslarında değişim ve uyuşma gibi belirtilere de rastlarsanız, hemen ambulans çağırın: bu belirtiler bir arada iken felç geçirme riskiniz oldukça yüksektir.

Bu haber toplam 3970 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2014 Şiir Dostları | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.