• BIST 9092.43
  • Altın 2324.208
  • Dolar 32.3599
  • Euro 34.9287
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 15 °C

Mutlu Olmak İçin Bir Evlilikte Yapılmaması Gerekenler.

Mutlu Olmak İçin Bir Evlilikte Yapılmaması Gerekenler.
Gerekenler.

1 – Emir kipini bol bol kullanmak Daha çok erkekler kullanmaktadır, ancak günümüz de bayanlarda eşlerine emir kipini bolca kullanmaktadır. Kullanılan emir kipleri zamanla ilişkileri zora sokmaktador. Unutmayın ki en sabırlı, en uysal insan bile bir yerden sonra ona emirler yağdıran ve ona sürekli ne yapması gerektiğini anlatan birinden hoşlanmamaya başlar.

2 – Partnerin karakteri hakkında sert eleştiriler yapmak Partneri küçük düşüren, partnerin onurunu kıran sözlerin ona karşı söylenmesidir. Haklı dahi olsanız eşinizi sert şekilde eleştirirseniz ve bunu çok defa yaparsanız bir yerden sonra sevgi-saygı eskisi kadar sağlıklı bir gelişim gösteremez ve evliliğiniz çatırdamaya başlar. 3 – Eşlerin birbirlerini başka çiftlerle karşılaştırması Herkes birbirinden farklıdır, aynı anneden doğma iki kardeş bile farklı yeteneklere ve farklı karakterlere sahipken evliliğinizi ya da eşinizi başkalarıyla kıyaslamak çok yanlıştır. 4 – Eşini Sürekli Bölmek, Cevap Hakkı Vermemek Bir ortamda yada eşinizle sohbet ederken, eşinizin konuşmasını sürkli bölerek onun cümlelerini tamamlıyorsanız bu evililiğinize bir darbe vuracaktır. Eşinize saygı duyuyorsanız onunla konuşurken ona söz hakkı tanırsınız 5 – Düzgün iletişim kuramamak Evlilikte eşler birbirileri ile saygılı bir şekilde iletişim kurmalıdır. İletişimde kullandığı sözcükleri doğru seçmeli ve kendini en iyi bir şekilde ifade etmelidir. Kişilerin iletişim kurarken yanlış sözcüklerden kullanması ve kişi doğrudan söyleyebileceği bir şeyi dolaylı yolla ya da alttan alta imalarda bulunarak eşine anlatabiliyor. Bu kapalı anlatım da kişilerin birbirlerini anlamakta zorluk çekmesine sebep olabiliyor. Kapalı anlatımınız yüzünden eşiniz anlatmak istediğiniz konuyu çok farklı anlayabilir ve yanlış aldığı için farklı bir reaksiyon gösterebilir. Buda eşlerin arasında büyük sorunlar çıkarabilir.

1-1-002.png

6 – Konuşurken ses tonuna hakim olamamak Unutmayın Ses tonu yükseldikçe kalpler uzaklaşmaktadır. Ses tonu yükselerek sadece kendinizi gerer ve karşınızdaki kişiyi kendinizden uzaklaştırırsınız. Tartışmaların ve sorunların çözülmesi için ses tonunuza dikkat etmelisiniz. 7 – Empati yapmamak Eşiniz bir hata yaptı ve siz çok sinirlenmiş olabilirisiniz. Ona kızmadan ve suçlamadan önce onunla empati kurmaya çalışın ve siz olsaydınız ne yapardınız diye düşünün. 8 – “Hayır” yerine “evet” demek Anı kurtarmak için söylenen bazı sözler uzun vadede ilişkiyi çıkmaza sokabiliyor. Eşiniz sizden bir şey istediği zaman ve bu şeyi gerçekten yapmak istemediğiniz durumda, zaman zaman sırf o kırılmasın diye “hayır” demek yerine “evet” diyor olabilirsiniz. Ama unutmayın ki bu kısa vadede bir çözümmüş gibi görünse de uzun vadede başınıza ciddi sorunlar açabilir.

9 – Küsüp gitmek

Eşler birbirleriyle bir konu hakkında tartışırken problem bir çözüme kavuşturulana kadar konuşmanın sürmesi gerekiyor. Diyalog devam ederken eşlerden bir tanesi küsüp ortamı terk ederse sorun çözülmemiş, ertelenmiş olur ve ilerleyen zamanlarda aynı sorun yüzünden bir tartışma daha olabilir. Küsüp gitmek yerine sakin bir şekilde olaylar tatlıya bağlanmalıdır.

Daha fazla hikaye kıssa ve genel bilgiler için sayfamızı takipte kalmaya devam edin lütfen.

Bu haber toplam 3648 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2014 Şiir Dostları | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.