• BIST 9079.97
  • Altın 2324.068
  • Dolar 32.3623
  • Euro 34.9104
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C

BAKAN’DAN MİLYONLARA MÜJDELER ÜSTÜNE MÜJDE

BAKAN’DAN MİLYONLARA MÜJDELER ÜSTÜNE MÜJDE
Müjdeler Gelmeye Devam Ediyor

Çalışma, Sosyal Hizmetler ve Aile Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, bakanlığının 100 günlük yol haritasına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.Selçuk “1000 liranın altında emekli maaşı bırakmama sözümüzü yerine getiriyoruz. Düzenlemeden 150 bin emekli yararlanacak. Ş-ehit

1-317.jpg

yakınlarımızın ve gazilerimizin SGK borçlarını da terkin ediyoruz (siliyoruz)” dedi. Çalışma Bakanı Selçuk, bin liranın altında emekli maaşı olmayacağını söyledi. “İşsizlik ödeneğinde başvuru şartlarını esnettik. Hizmet akdinin sona ermesinden önceki son 120 gün kesintisiz prim ödeme şartı kalkacak. Bu kuralı, ‘Hizmet akdinin sona ermesinden önceki son 120 gün hizmet akdine tabi olanlardan’ şeklinde değiştiriyoruz.” 40 bin er ve erbaş ailelerinin sağlık hizmetlerinden yararlanmasını sağlayacaklarına da vurgu yapan Zehra Zümrüt Selçuk şöyle devam etti: Böylece yaklaşık 150 bin emekliye ortalama 400 TL zam yapılacak. Maddi zorluk içindeki ağır kronik hastaların (diyaliz hastası gibi) tedavilerini aksatmadan sürdürmelerini sağlamak için de önemli adımlar attıklarını ifade eden Bakan Selçuk. “Evde bakım yardımı alanlar hariç, ağır kronik hastalığı nedeniyle cihaza bağımlı olan hastaların tedavilerini aksatmadan sürdürebilmelerini amaçlıyoruz” dedi.

2-261.jpg

Bunun için hastalara, kullanılan cihazın aylık ortalama tüketimi tespit edilerek elektrik tüketim desteği vereceklerini kaydeden Bakan Selçuk şunları kaydetti: “Hastalarımızın işlem takibi, görüntü ve tetkik paylaşımlarının elektronik ortama aktarımını sağlayarak teşhis ve tedavi noktasında gereksiz radyasyon alımının önüne geçmeyi ve yine bu sayede sağlık alanında önemli bir tasarruf sağlamayı hedeflemekteyiz.” Bağkurlu sigortalılara sosyal güvenlik primlerini ödeme kolaylığı ve geçmiş hizmetlerini dondurarak sağlık hizmetlerinden faydalanma imkanı sağlayacaklarını bildiren Selçuk. 31 Temmuz 2018 tarihine kadar talep edenlerin prim borcuna bağlı olarak geçmişe yönelik hizmetlerinin dondurulacağını, sağlık hizmetlerinin aktif hale getirileceğini kaydetti. Bakan Selçuk, Türkiye’de çoklu doğum yapan ve beklenmedik harcamalar ile karşılaşan ailelere destek programı başlatacaklarını da belirterek, muhtaç ailelere 0-2 yaş grubundaki çocukları için her ay 150 TL ödeme yapacaklarını söyledi.

3-199.jpg

Selçuk, ayrıca engelli vatandaşlardan her bir işlem için ayrı ayrı rapor almasının önüne geçmeyi hedeflediklerinin de altını çizdi. Böylece engelli maaşı, bakım maaşı ve engelli raporuyla araç alımında kolaylık sağlanacak. “Çocuk, genç, kadın, erkek, engelli, yaşlı bireylere ve ailelerine koruyucu, önleyici, destekleyici, rehberlik ve danışmanlık odaklı sosyal hizmetlere erişim kolaylığı bakanlığımızın öncelikleri arasında yer almaktadır” diyen Bakan Selçuk, bu doğrultuda sosyal hizmetlere erişimi kolaylaştırmak amacıyla yeni Sosyal Hizmet Merkezleri açacaklarını da dile getirdi.

Bu haber toplam 3507 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2014 Şiir Dostları | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.